Prima Pagina Digi Mobil Cum se imparte traficul de 15 GB in 3G si 4G pe...

Cum se imparte traficul de 15 GB in 3G si 4G pe Digi Mobil

impartire trafic 3G 4G Digi MobilReteaua Digi Mobil 4G a fost lansata ieri de catre cei de la RCS & RDS si v-am aratat deja primele teste de viteza, insa v-am spus si cum activati 4G in Digi Mobil 4G, iar acum vine timpul sa vorbim si despre impartirea noului trafic de 15 GB alocat de catre operator.

Conform celor de la RCS & RDS, abonatii care vor avea acces la Digi Mobil 4G vor beneficia si de 10 GB de trafic suplimentar fata de cei 5 GB oferiti standard, deci vorbim despre un total de 15 GB de trafic de internet disponibil acum pentru utilizatorii Digi Mobil.

Acum v-ati gandi ca acesti 15 GB de trafic sunt disponibili cumulati in abonamentul vostru, asa cum se intampla la orice operator normal de telefonie mobila, insa Digi Mobil lucreaza diferit, asa ca traficul de 15 GB este impartit intr-o parte de 5 GB si una de 10 GB.

Impartire trafic 15 GB in 3G si 4G pe Digi Mobil

Mai exact, abonatii Digi Mobil au 5 GB de trafic de internet in reteaua 3G si 10 GB de trafic de internet in reteaua 4G, traficul neputand fi cumulat, astfel ca daca ati consumati oricare dintre cele doua parti, viteza voastra va fi redusa la cea mai mica oferita in retea.

In acelasi timp, incepand de astazi, Digi Mobil va oferi standard pentru abonamentele Optim Nelimitat, fara modificari de tarife, un trafic total de date mobile de 15 GB pe luna, astfel:  pana la 5 GB pe luna vor putea fi consumati in retea 3G Digi Mobil, restul traficului utilizat putand fi consumat integral in reteaua 4G Digi Mobil (pana la totalul de 15 GB pe luna).

Nu conteaza cum consumati acesti trafic de 15 GB intr-o luna, insa daca ati consumat cei 5 GB pe 3G, veti avea viteza redusa pana ajungeti intr-o zona cu acoperire 4G si viceversa, asa ca practic nu se schimba mai nimic daca nu aveti conectivitate 4G in zona.

Acestea fiind spuse, sper ca v-ati lamurit acum cu privire la impartirea traficului de 15 GB a Digi Mobil in retelele 3G si 4G ale RCS & RDS.

 • Andrei

  “asa cum se intampla la orice operator normal de telefonie mobila” … numai ca la oricare alt operator nu e normal sa ai 15 Gb la pret de 5 euro lunar

 • liviu

  Nu ar fi romanesc daca n-ar avea gust de teapa….. :-))

 • @Andrei: Daca ar fi avut reteaua buna si rapida n-ar fi vandut la 5 euro.

 • MrUnivers

  Pe fix ce abonament imi recomandati avand in vedere raportul calitate pret. Am un router apple standard ac .multumesc

 • iTu

  ca si pret e ok, nu mai sa ai in zona unde locuiesti acoperire 4G.

 • KTA

  @tibosu: evident tot

 • Marcel

  Dar sa știți ca exista o mica problema pe care am sesizat-o în Brașov cu 4g activat pe un iPhone 6 plus nu am putut fi sunat pe telefon de un coleg am repetat de zeci de ori numai pe 3g iar cind sunam eu pe altcineva cu 4g activat telefonul trecea pe 3 g și suna am sesizat la serviciul clienți și aștept răspuns a mai pățit cineva acest lucru?

 • @Marcel: Nu poti face apeluri 4G in Romania de pe iPhone, doar Orange va oferi aceasta optiune in viitorul apropiat, Digi cred ca e la cativa ani departe de asa ceva.

 • rundown

  Pai si daca sta omul la marginea orasului unde probabil nici drumul nu e asfaltat….

 • anonim

  pe frecventa pe care are digi 4g 38 (2600), nu sunt decat ei. nu inteleg la ce viteza te referi. Netul ala al lor de la abonamentele de 5 euro merge mai bine ca cel de la cosmote. si iti demonstrez asta.