Adobe confirma o vulnerabilitate critica a Flash

vulnerabilitate critica flashAdobe a publicat in cursul acestei dimineti un avertisment pentru utilizatorii de Windows, Mac si Linux, anuntandu-i pe acestia ca Flash 19.0.0.207 sau mai vechi este afectat de o vulnerabilitate de securitate ce a fost definita ca fiind critica, ea putand permite hackerilor sa preia control total asupra calculatorului unui utilizator afectat.

Exploit-ul folosit pentru aceasta vulnerabilitate are denumirea CVE-2015-7645, el fiind deja utilizat intr-un numar restrans de atacuri descoperite de catre cercetatori in securitate informatica, Adobe recomandand dezinstalarea Adobe Flash Player momentan.

Pentru ca problema este atat de mare, singura metoda de a rezolva problema acum este dezactivarea Flash pe calculatoarele afectate, insa cei de la Adobe sustin ca un patch de securitate urmeaza sa fie lansat pe data de 19 octombrie, asa ca pana atunci puteti trai fara Flash.

A critical vulnerability (CVE-2015-7645) has been identified in Adobe Flash Player 19.0.0.207 and earlier versions for Windows, Macintosh and Linux. Successful exploitation could cause a crash and potentially allow an attacker to take control of the affected system. Adobe is aware of a report that an exploit for this vulnerability is being used in limited, targeted attacks.  Adobe expects to make an update available during the week of October 19.   

Avand in vedere ca Adobe prezinta aceasta vulnerabilitate ca fiind una critica, este cat se poate de clar ca vorbim despre o problema majora care afecteaza plugin-ul companiei, asa ca ar fi bine sa dezinstalati deocamdata flash din calculatoarele voastre pentru a fi in siguranta.

Luni veti putea instala cea mai recenta versiune a Adobe Flash si veti putea vedea intregul web fara probleme din nou, insa in weekend va trebui sa va multumiti doar cu partea din internet care foloseste tehnologiile alternative flash.