Cum activezi notificari LED pe iPhone

activare notificari LED iPhoneTrecerea la iPhone a insemnat pentru foarte multe persoane renuntarea la una dintre functiile favorite existente in alte terminale mobile, mai exact notificarile LED pentru apeluri ratate, notificari din aplicatii, etc.

Desi iPhone-urile nu au un LED frontal care sa clipeasca nervos atunci cand avem alerte necitite in iOS, compania Apple s-a gandit totusi ca blit LED-ul camerei poate fi utilizat in acelasi mod, chiar daca este plasat in carcasa si in 90% din timp e acoperit de o masa.

In ciuda faptului ca activarea notificarilor LED pe iPhone nu este facuta in cel mai bun mod posibil, folosind blit LED-ul camerei puteti afla rapid cand aveti notificari necitite, mai ales daca plasati terminalul cu ecranul pe masa cand sunteti intr-o sedinta sau intalnire importanta.

Accesand Settings > General> Accessibility, Configurari > General > Accesibilitate si activand functia Blit LED pentru alerte, LED Flash for Alerts, veti activa sistemul de notificari LED pe iPhone si de fiecare data cand primiti o alerta acel blit va fi actionat pentru o secunda.

Lumina emisa de catre blit pentru notificarile LED pe iPhone este similara cu cea emisa pentru efectuarea unei poze cu blitul activat, deci vorbim despre o actiune care este suficienta pentru a va atrage atentia in legatura cu ceea ce trebuie sa vedeti pe ecranul terminalului vostru.

Desi activand aceasta functie, care este foarte veche in iOS, veti beneficia de notificari LED pe iPhone, din pacate ea consuma destul de multa energie a terminalelor voastre daca primiti notificari constant, blitul fiind activat la fiecare alerta primita in iOS.

8 COMENTARII

  1. Chestia asta parca e din ios7. Este cam diferita treaba. La iphone, flash-ul se aprinde doar in momentul in care vine notificarea. Daca nu esti langa telefon sau telefonul e pe spate, functia e aproape inutila. La telefoanele cu led frontal, lumina clipeste in diverse culori pana la momentul in care citesti notificarea. Plus ca ajuta si la alte lucruri. De exemplu sa vezi daca bateria inca se mai incarca sau a terminat de incarcat. Dimineata dupa ce ies de la dus, numai asa verific telefonul. Prin intermediul led-ului ca sa vad daca am notificari sau apeluri pierdute. Nici nu ma ating de el. Plus ca poti sa ii setezi culorile in functie de ce aplicatie iti da notificarea (sms, whatsapp) si chiar poti sa setezi o anumita culoare pentru o anumita persoana din contacte. Daca notificarea sau apelul vine de la X, ledul se aprinde si clipeste in ce culoare vrei tu. La telefonul meu cel mai mult imi place ca vibreaza in momentul in care il ridici si ai apeluri nepreluate. E un reminder foarte bun mai ales atunci cand te grabesti

  2. Da-l in ma-sa de titlu. Ce treaba are notificarea LED din titlu cu blitz-ul de la camera? De la a pune blitz-ul de la camera sa se aprinda de cateva ori atunci cand se primeste o notificare si pana la notificarile LED e cale lunga.
    Notificarile LED inseamna sa poti alege culoarea cu care se aprinde LED-ul pentru fiecare aplicatie in parte.
    Albastru pentru Facebook, alb pentru mail, verde pentru WhatsApp si tot asa.