Speedtest va renunta la flash in favoarea HTML5

Speedtest html5Speedtest.net este cel mai popular website pentru verificarea vitezelor de internet folosind calculatoare, tablete sau smartphone-uri, iar in viitorul nu foarte indepartat el va face tranzitia catre HTML 5.

In momentul de fata website-ul Speedtest.net foloseste flash pentru interfata care permite selectarea serverlor prin care se fac testele de viteza si sunt afisate animatiile cu viteza sau rezultatele, insa HTML5 va rula totul in viitor.

Cei de la Speedtest.net au creat un website special in care oricine isi poate testa viteza de internet folosind o interfata creata doar in HTML5, ea necesitand mai putine resurse pentru a functiona, fiind in acelasi timp accesibila si de pe orice fel de terminale mobile.

Fara a anunta un posibil timeline pentru tranzitia de la flash la HTML5, creatorii Speedtest.net testeaza in momentul de fata noua versiune a website-ului lor pentru a vedea ce fel de probleme intampina utilizatorii, iar cand totul va fi gata oricine o va vedea in locul celei vechi.

Voi ce parere aveti despre aceasta tranzitie spre HTML 5 ?