Facebook a renuntat la flash

Facebook renuntat flashFacebook a renuntat complet la Flash pentru redarea clipurilor video din cadrul website-ului sau, astfel ca acum tot ceea ce vizualizeaza utilizatorii prin playerul video integrat este redat folosind doar HTML 5.

Toate persoanele care acceseaza website-ul Facebook vor vedea clipurile video numai in HTML 5 indiferent de terminalul, calculatorul sau browserul pe care il au, cei de la Facebook considerand ca aceasta schimbare era necesara pentru ca reteaua de socializare sa poata evolua.

Trecerea de la flash la HTML 5 este facuta dupa o ampla perioada de testare pe care cei de la Facebook au facut-o cu o multitudine dintre utilizatorii ce-i folosesc reteaua de socializare zilnic, compania sustinand ca a reparat majoritatea problemelor pe care player-ul le genera.

We decided to initially launch the HTML5 player to only a small set of browsers, and continuously roll out to more browsers, versions, and operating systems as we improved it and fixed small bugs. That’s why we waited until today to ship the HTML5 player to all browsers by default, with the exception of a small set of them.

Utilizatorii nu vor trebui sa intreprinda vreo actiune pentru a vedea clipurile video cu noul player HTML 5, incarcarea lui facandu-se automat la incarcarea paginii, iar asa flash-ul a disparut din cea mai mare retea de socializare de pe planeta si va continua sa dispara de peste tot.

Articolul precedentTim Cook vorbeste despre evitarea platii taxelor
Articolul următorXCOM®: Enemy Within poate fi cumparat PRET REDUS
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.