Prima Pagina iPhone Infractorii folosesc cu precadere iPhone, considera securitatea drept un dar de la...

Infractorii folosesc cu precadere iPhone, considera securitatea drept un dar de la Dumnezeu

In complexa lupta dintre FBI si Apple exista sustinatori de ambele parti, iar daca zilele trecute am vorbit despre zecile de companii care ii sustin pe cei din Cupertino, astazi vorbim despre cei care sustin FBI-ul in compromiterea securitatii iDevice-urilor.

Trei organizatii care sunt compuse din angajati ai diverselor institutii de politie sau agentii guvernamentale din SUA, au depus documente de suport pentru FBI la instanta care judeca o cerere pentru deblocarea iPhone-ului folosit de catre un terorist ala atacului armat din San Bernadino.

In documentatia depusa de catre ele se mentioneaza faptul ca infractorii au inceput sa foloseasca cu precadere iPhone-urile companiei Apple deoarece sistemul de criptare a datelor din iOS face imposibila preluarea de informatii din dispozitivele lor daca ei sunt arestati.

Daca pana recent infractorii foloseau telefoane ieftine pe care le aruncau dupa cateva utilizari, acum ei folosesc iPhone-urile Apple deoarece pot purta conversatii securizate si sunt linistiti deoarece datele din dispozitive nu pot fi accesate de catre politie.

Some criminals have switched to new iPhones as their “device of choice” to commit wrongdoing due to strong encryption Apple Inc has placed on their products, three law enforcement groups said in a court filing. The brief by the Federal Law Enforcement Officers Association and two other also cited a jailhouse phone call intercepted by New York authorities in 2015, in which the inmate called Apple’s encrypted operating system “another gift from God.”

Infractorii sunt atat de multumiti de sistemul de securitate al iOS incat il considera a fi un dar de la Dumnezeu deoarece ii ajuta sa-si indeplineasca activitatea infractionala fara a se teme ca politia ar putea prelua informatii din iPhone-uri care s-ar putea transforma in dovezi in eventuale procese.

Aceasta nu este prima oara cand auzim despre asemenea lucruri si cu siguranta nu va fi ultima, insa era normal ca dispozitivele foarte sigure sa fie preferate de infractori, asa cum se intampla in trecut si cu terminalele Blackberry, desi acolo canadienii ofereau intotdeauna date catre guverne.

 • Srb Srb

  da da sa anunte ca o sa castife FBI si iphone’urile or sa aibe acel tool, sa vezi cum isi gasesc alta cale. prostie mare de tot

 • Florin L

  Nu sunt deloc de acord cu Apple. Atunci cand vorbim de vietile oamenilor nu mai poti sa negociezi sau sa ascunzi secrete vitale. Ce preferati: evitarea unui atentat major, cu victime insemnate sau vreti sa fiti mandri ca si criminalii au acelasi telefon – si nimeni nu il poate descifra.

 • fabian

  Ce preferi? Ca Apple sa creeze un backdoor in os iar pe urma poți spune adio confidențialității tale personale pe vecie pentru ca orice hacker si orice va putea avea acces la telefonul tău? Ori informație despre un atentat poate fii stocat pe orice dispozitiv electronic. Nu poți prevenii un atentat cu asta. Informează-te despre realele planuri FBI si după te aștept sa îți exprimi opinia.

 • Olimpiu

  Florin L, asta e dovada de naivitate. Parca atentatele au aparut odata cu iPhone si iOS sau se vor termina dupa ce Big Brother isi va baga nasul si in tlf. astea. Ce sa zic!

 • Razer Andrei

  baieti! cu ajutorul urmatoarelor versiuni veti putea avea onoarea de a fi urmariti prin satelit!:)) ramaneti la vrchile versiuni ca dupa aceea veti avea un fel de android 2 🙁

 • paul

  Florin L. Ar trebui ca avocatul sa i-l întrebe pe judecător ce telefon are si dacă ar avea, ar fi de acord ca cineva sa ………. Precum si la toate agențiile guvernamentale si militare care au schimbat BlackBerry cu iOS. Oare de ce?

 • Florin L

  “Orice hacker sa aiba acces la telefonul meu?” Sa fim seriosi. Orice hacker are acces la telefonul meu cu android ? Este treaba fiecarui producator/dezvoltator sa isi securizeze dispozitivele cat mai bine DAR in fata unor situatii periculoase cred ca securitatea fizica, personala a oamenilor trebuie sa aiba prioritate iar asta inseamna colaborarea cu autoritatile. Sa nu ne imaginam ca cineva doreste ca Apple sa produca un hackios.exe pe care sa il foloseasca oricine – ci este vorba despre dezvaluirea unor informatii personale de pe telefonul unor persoane suspecte. Exista mai multe cai pentru a se ajunge la acelasi rezultat, ceea ce se prezinta aici (da bine la opozanti) nu este unica solutie.