Iata cat de diferit arata acelasi emoticon pe diverse smartphone-uri

Emoticoanele sunt probabil cea mai buna metoda de a ne exprima partial sentimentele in discutiile pe care le purtam cu diverse persoane, insa ceea ce putini dintre noi stiu este ca ele nu arata exact la fel pe diverse smartphone-uri de pe care sunt trimise sau pe care sunt primite.

Desi exista un standard in baza caruia sunt implementate caracterele emoji in smartphone-urile noastre, fiecare producator de terminale mobile foloseste un font diferit pentru ele, astfel ca imaginea finala va arata diferit pe un terminal sau altul, in functie de ceea ce a realizat producatorul.

In aceasta idee, un emoticon trimis de pe un iPhone ar putea arata cu mult mai diferit pe un smartphone Samsung, HTC, LG, Google, etc, decat in iOS, iar de aici si pana la confuzii privind natura mesajelor sau certuri serioase este doar un singur pas.

In imaginea de mai jos puteti vedea cat de diferit arata acelasi emoticon pe multiple smartphone-uri si asta din cauza faptului ca fiecare producator doreste sa aplice o nota personala in design-ul caracterului emoji pe care smartphone-ul sau il reda pentru utilizator.

emoticon platforme

Problema cu aceasta redare diferita a caracterelor emoji sta in faptul ca utilizatorii vor interpreta gresit mesajul pe care incearca sa-l exprime interlocutorul lor, iar un studiu recent a dezvaluit ca oamenii descriu diferit fiecare caracter in parte in functie de terminalul pe care a fost trimis.

Desigur ca acelasi studiu a dezvaluit ca doua persoane care privesc acelasi emoji pe acelasi tip de smartphone il pot interpreta complet diferit, insa potentialul de existenta a problemelor de comunicare creste daca platforme diferite sunt folosite pentru diverse caractere emoji.

Overall, we found that if you send an emoji across platform boundaries (e.g., an iPhone to a Nexus), the sender and the receiver will differ by about 2.04 points on average on our -5 to 5 sentiment scale. However, even within platforms, the average difference is 1.88 points.

Acestea fiind spuse, daca primiti un emoji de la un utilizator din alta platforma, va puteti gandi ca mesajul pe care el incearca sa vi-l trimita ar putea fi putin diferit fata de ceea cu ce erati obisnuiti.

emoticon platforme 1