BMW, Audi si Mercedes au finalizat achizitia Nokia HERE Maps

Nokia LogoAcum cateva luni v-am spus ca BMW, Audi si Mercedes au facut o oferta de a achizitiona divizia de harti a Nokia pentru suma de 2.55 miliarde de euro, cei trei producatori de automobile intentionand sa foloseasca software-ul in propriile masinie.

Zilele trecute adunarea generala a actionarilor Nokia a aprobat vanzarea diviziei HERE Maps catre cei trei giganti pentru suma de 2.5 miliarde de dolari, ea urmand a fi folosita pentru a finanta achizitia diviziei de telefoane mobile a Alcatel-Lucent.

Dupa vanzarea diviziilor producatoare de telefoane mobile si harti catre Microsoft si BMW, Audi si Mercedes, acum Nokia va cheltui 15.6 miliarde de dolari pentru a cumpara divizia de telefoane mobile a celor de la Alcatel si de a deveni de anul viitor un producator de telefoane mobile.

Practic Nokia s-a transformat intr-o noua companie in urma unei restructurari masive care a scapat-o de faliment, dar a lasat-o fara divizii extrem de importante, insa in final iata ca se intoarce la ceea ce a facut-o faimoasa in intreaga lume, dezvoltarea de telefoane mobile.

Nokia announced today that it has completed the sale of its HERE digital mapping and location services business to a consortium of leading automotive companies, comprising AUDI AG, BMW Group and Daimler AG. Based on the current estimates of such adjustments, Nokia received net proceeds from the transaction of approximately EUR 2.55 billion at closing.

Desi BMW, Audi si Mercedes cumpara acum Nokia HERE Maps, nu se stie cat timp va trece pana cand datele vor ajunge efectiv in masinile vandute de catre cei trei mari producatori, insa probabil pana la sfarsitul anului 2016 vom vedea si primele integrari facute.