iTunes are un bug stupid care impiedica redarea muzicii

iTunes 12.4.1, cea mai recenta versiune a programului care permite redarea de muzica sau filme direct de pe calculatoare, are o problema foarte comica din cauza careia utilizatorii nu pot reda anumite melodii prin intermediul Apple Music, clipul video de mai jos aratand totul.

Practic, daca o melodie mai mica de 60 de secunde este redata prin Apple Music fara ca utilizatorul sa sara peste numite parti ale ei, urmatoarea melodie dintr-o lista de redare nu va mai fi redata, ea fiind afisata intr-o permanenta incarcare, fara vreo dorinta de a fi redata.

Desi o explicatie oficiala sau clara pentru problema nu exista, cineva a intuit ca problema are la baza sistemul iTunes pentru Apple Music, acesta initiind descarcarea urmatoarei melodii dintr-o lista cu 1 minut inainte ca melodia actuala sa se termine, insa daca melodia in curs de rulare are mai putin de 1 minut, actiunea nu este declansata.

In aceasta idee, utilizatorii raman in imposibilitatea de a asculta urmatoarea melodie si problema in sine este foarte stupida pentru o companie precum Apple care are atat de multi ingineri care nu sunt capabili sa lanseze software care sa si functioneze cum trebuie.

It looks like the way AM handles streaming is when the current song is a minute from the end, iTunes signals the next track in the queue to start downloading so that it’s ready to play when the current song is over. However, when the song is less than a minute long the next song’s download is never initiated, apparently because some “one minute remaining” event is never triggered! This means the app just sits waiting for a download to finish that has in fact never started.