Apple numeste un nou sef pentru proiectul masinii electrice

In urma aparitiei informatiilor de saptamana trecuta conform carora lansarea masinii Apple va fi amanata cu 1 an din cauza problemelor aparute in procesul sau de dezvoltare, iata ca astazi aflam informatii noi care indica faptul ca Apple a gasit un nou sef pentru divizia in care lucreaza persoanele ce au obiectivul de a aduce aceasta masina pe piata.

Conform unei publicatii americane, compania Apple ar fi decis sa-l convinga pe Bob Mansfield sa renunte la pensionare si sa isi asume din nou un rol de conducere pentru a aduce un nou produs revolutionar pe piata, masina Apple fiind extrem de importanta pentru cei din Cupertino, dupa cum probabil stiati deja.

Bob Mansfield a fost vicepresedinte senior al companiei Apple si a lucrat in cadrul unei varietati de proiecte, el conducand divizia care dezvolta hardware-ul folosit in produsele Apple, ultimul sau proiect fiind pentru dezvoltarea Apple Watch, de atunci el asumandu-si un rol de consilier pentru Tim Cook.

Revenirea lui Mansfield intr-un rol de conducator in cadrul Apple sugereaza faptul ca problemele privind procesul de dezvoltare al masinii electrice sunt foarte mari si cei din Cupertino nu au alternative viabile in afara fostului lor angajat, el avand totusi experienta extrem de mare in asemenea proiecte.

Apple a confins un reputat manager senior, care a ajutat-o sa lanseze multe dintre produsele sale iconite, sa conduca echipa care dezvolta automobilul electric. Bob Mansfield s-a retras din pozitia de manager activ al Apple acum cativa ani, dupa ce a condus diviza care dezvolta componente pentru produse precum MacBook, iMac, iPad sau Apple Watch. Apple l-a convins acum sa isi asume conducerea diviziei care dezvolta masina electrica sub numele de Proiectul Titan.

Desi Bob Mansfield a decis sa revina la conducerea unei divizii din cadrul Apple, asta nu inseamna ca masina va ajunge mai repede pe piata, ci de fapt este o tentativa disperata a celor din Cupertino de a isi indeplini obiectivele si de a lansa automobilul in maxim 5 ani pe pietele globale.