Apple Watch 2 – ceramica inlocuieste aurul

Apple Watch 2 Edition din ceramica inlocuieste modelul de aur in oferta companiei Apple, pretul fiind de 9 ori mai mic.

Experimentul Apple cu ceasuri din aur a fost de scurta durata, astfel ca Apple Watch 2 nu va mai fi disponibil intr-o versiune din aur, ci va fi disponibil intr-una din ceramica. Apple sustine ca noul material este mai rezistent decat otelul inoxidabil, arata si mult mai bine, insa nu explica in vreun fel decizia de a renunta la modelul din aur, desi este foarte clar.

Apple Watch 2 Edition este denumirea pe care acest model din ceramica o are, aceeasi fiind folosita pentru modelul din aur in cursul anului trecut, insa produsul nu a avut succes pe piata. In aceasta idee, Apple l-a regandit cu o carcasa mult mai ieftina, dar care totusi este foarte scumpa in raport cu restul smartwatch-urilor disponibile pe piata.

Apple Watch Edition din aur avea un pret de pornire de 10.000 de dolari in SUA, iar Apple Watch 2 Edition are un pret de pornire de 1269 de dolari, pentru ca este din ceramica. Practic, pretul a scazut de 9 ori, insa tot este cu mult mai scump decat si-ar dori multa lume, el rivalizand cu preturile percepute de catre Apple pentru modelele din otel inoxidabil.

Apple Watch 2 din ceramica inlocuieste modelul din aur

Chiar daca Apple Watch 2 Edition ramane totusi un model scump, se vor gasi foarte multi oameni care sa-l cumpere, doar pentru ca are o carcasa fabricata din ceramica. Interiorul si ecranul sunt identice precum in cazul Apple Watch 2 din otel inoxidabil, insa preturile sunt similare, asa ca alegerea unuia sau a altuia tine doar de preferintele fiecaruia.

“Apple Watch Edition has been reimagined in brilliant white ceramic, engineered to be as strong as it is beautiful. With all the great features of Apple Watch Series 2, it’s the next generation of a timepiece that knows no equal. Uniquely elegant. Brilliantly scratch-resistant. Sleek, light, and extremely durable, ceramic is more than four times as hard as stainless steel — with a pearly, lustrous finish that won’t scratch or tarnish.”

Apple Watch 2 va fi disponibil pentru precomanda incepand din data de 9 septembrie si va fi livrat incepand din 16 septembrie.

Apple Watch 2 edition ceramica