Vaduva lui Steve Jobs a donat 100 de milioane de dolari pentru liceele din SUA

Laurene Powell Jobs, vaduva fostului co-fondator Apple, Steve Jobs, a donat nu mai putin de 100 de milioane de dolari pentru 10 licee din SUA in cursul zilelor trecute. Totul face parte dintr-un program educational prin care se incearca imbunatatirea sistemului de invatamant din SUA, fiecare liceu urmand a primi cate 10 milioane de dolari.

Banii au fost donati in urma unui concurs, numit XQ: The Super School Project, la care au participat 700 de licee, acestea propunand proiecte prin care ofereau idei prin care sistemul educational din SUA poate fi imbunatatit. Vorbim despre idei inovatoare care putea convinge mai multi copii sa mearga zilnic la scoala pentru a se bucura de un sistem educational mai eficient si mai atractiv.

Steve Jobs a ghidat compania Apple spre a crea produse pentru mediul educational, el fiind unul dintre sustinatorii ideilor de a imbunatati sistemul de invatamant din SUA. Apple a avut si are foarte multe contracte cu scoli, licee sau facultati pentru a furniza produse si echipamente IT, iar acum unele dintre ele primesc investitii din banii fostului co-fondator.

In momentul decesului, Steve Jobs avea o avere estimata la peste 3 miliarde de dolari, in principal multumita valorii actiunilor pe care le detinea la compania Disney. Dupa decesul sau, Laurene Powell Jobs s-a concentrat foarte mult pe activitatile de caritate, iar donatia de acum este cu siguranta doar una dintre multele care vor urma.

super scoala