iPhone 8 – carcasa din sticla cu structura metalica

iPhone 8 urmeaza sa fie disponibil in trei modele, toate cu carcasa din sticla, insa doar ultimul ar putea avea o structura din otel inoxidabil.

Contrazicand zvonuri anterioare privind design-ul iPhone 8 cu carcasa ceramica, un analist asiatic ne spune ca Apple intentioneaza sa faca o carcasa din sticla cu structura metalica pentru viitorul smartphone. Conform acestuia, popularitatea iPhone 7 jet black va motiva Apple sa foloseasca din nou sticla pentru carcasa iPhone 8, aceasta fiind mai eleganta decat aluminiul.

Analistul este de parere ca Apple va folosi acelasi tip de sticla 2.5D usor curbata pentru ecran, precum la iPhone 7, in loc sa foloseasca un ecran 3D curbat spre margini, precum in gazul liniei Galaxy. Aceasta decizie ar fi fost luata dupa analizarea problemelor ce ar putea aparea in cazul productiei in masa, dar si a fragilitatii ridicate a acestui tip de ecrane.

Apple urmeaza sa lanseze trei modele ale iPhone 8, doua cu ecrane de 4.7 inch si 5.5 inch, plus un al treilea cu un ecran OLED curbat de 5.8 inch, acesta urmand a avea deasemenea carcasa din sticla. Primele doua modele ale iPhone 8 ar urma sa aiba o structura din aluminiu care sa sutina ecranul si carcasa, precum iPhone 4S, insa modelul cu ecran de 5.8 inch ar urma sa aiba o structura din otel inoxidabil.

iPhone 8 – carcasa din sticla cu structura metalica

Apple nu poate lansa un iPhone 8 facut complet din sticla deoarece dispozitivul ar fi extrem de fragil, insa in schimb il va intari cu o structura din aluminiu si otel inoxidabil. Folosirea celui de-al doilea material doar pentru un iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch nu ar fi greu de crezit, de 2 ani compania Apple diferentiind tot mai mult modelele sale premium ale iPhone.

Pentru ca un iPhone 8 cu atat de multe schimbari va fi greu de fabricat, Foxconn va fi singurul partener care va asambla modelele premium cu ecrane de 5.8 inch anul viitor. Corning, Lens si Biel Crystal ar urma sa furnizeze carcasele din sticla si materialele de protectie pentru ecran/carcasa, deci Apple va apela la mai multi furnizori anul viitor.

“While a glossy finish is possible for metal casing, we identify two prerequisites for the 2017 new iPhone to be competitive in terms of casing design, considering competitors will definitely launch smartphone models with glossy metal or glass casing prior to Apple’s launch: (1) adoption of a glossy finish design; (2) enhanced productivity and higher yield will prevent a supply shortage, as has happened with jet black casing, which is manufactured at an unsatisfactory yield rate of 60-70% due to the metal material; and (3) better scratch resistance will improve user satisfaction. All things considered, we see glass casing as the only option.”

Lansarea unui iPhone 8 cu ecran de 5.8 inch ar complica si mai mult oferta companiei Apple si ar face mult mai dificile alegerile utilizatorilor care nu ar beneficia de toate noutatile. Vor exista foarte multe persoane care vor blama Apple pentru decizia de a lansa un phablet cu ecran mai mare de 5.5 inch, asa ca, din punctul meu de vedere, acel smartphone cu ecran de 5.8 inch nu va ajunge pe piata.

iphone 8 carcasa sticla 5.8 inch