Prima Pagina Google Google Pixel are functia Portret a iPhone 7 Plus

Google Pixel are functia Portret a iPhone 7 Plus

Google Pixel are integrata o functie numita Lens Blur, ea aplicand pozelor un efect similar celei Portret din iPhone 7 Plus.

Google Pixel are o functie noua pentru inregistrarea de poze cu efect de tip bokeh, sau depth of field, ea numindu-se Lens Blur si functionand oarecum similar cu cea a Apple. Google a prezentat-o ieri pe scena evenimentului Google Pixel, ea permitand aplicarea unui efect de adancime pentru poze, adica aplicand blur pe fundal si tinand subiectul in prim-plan.

Spre deosebire de iPhone 7, unde sunt folosite doua camere pentru functia Portret, Google Pixel utilizeaza o singura camera pentru functia Lens Blur, aplicand efectul dupa inregistrare. Rezultatul final este ceva foarte similar cu functia Portret a iPhone 7 Plus, adica pozele vor avea acel efect pe care in mod normal aparatele DSLR il pot aplica.

Spre deosebire de cei de la Apple, Google nu a explicat pompos functia Lens Blur, nu a afirmat ca ea functioneaza pe baza de inteligenta artificiala si va fi interesant de vazut cum arata primele poze. Cei de la Apple au prezentat sistemul intr-un asemenea mod incat el pare a fi mai bun decat restul celor existente, insa ramane de vazut daca acest lucru este adevarat.

Diverse smartphone-uri Android au functii de acest gen de o buna perioada de timp, insa cei de la Apple au facut totul mult mai popular odata cu includerea in iPhone. Din primele poze se pare ca functia nu aplica un blur la fel de puternic precum cel al iPhone 7 Plus si nu la fel de selectiv, insa ramane sa vedem cum vor ara pozele din review-uri.

 • Srb Srb

  nici nu ma asteptam sa nu aiba

 • lucian .130

  Și DSLR-urile au funcția asta de la iphone. Toți copie de la Apple.

 • Srb Srb

  DSLR nu sunt smartphone

 • Cristi

  Ai cate un argument pentru orice. Nu o scoate nimeni la capat cu tine.
  Ne place Apple, dar asta nu inseamna ca ne frustram cand alții sunt superiori pe anumite aspecte si trăim in negare divinizand Apple de dimineata pana seara. Fii mai obiectiv si încearcă sa privești si din alta perspectiva lucrurile. 😉

 • Orion4tech

  Mai bine spus a copiat de exemplu Nokia Refocus inteligentule.
  Se vede la o posta cat de mult te pricepi la telefoane.

 • Srb Srb

  Nokia Refocus este o app facuta de microsoft inteligentule..aici vorbim de un iphone cu software facut de aceeasi companie

 • Srb Srb

  bravo Apple ca a preluat ideea sa o perfectioneze…altii au lasat-o asa si astepta Apple sa o preia ca dupa aceea sa o faca si restul.

 • Mihai

  Presupun că e troleala

 • lucian .130

  Când Apple preia idei și le folosește ilegal crezând ca poate nu își da nimeni seama și apoi sa plătească milioane de dolari e ok, dar când alții preiau idei, hai sa ii înjuram.

 • adi.vas

  Era 100% normal ca alte companii sa preia aceasta functie de la apple. Chiar e misto sa faci niste poze d-astea. Interesant ar fi sa fie functia asta oe toate telefoanele…mie imi pare rau ca nu s-a bagat si pt iphone 6s. Nu ma incanta 3d party apps.

 • Functia asta e in Android de 2 ani cel putin (Pe seria Nexus). Tin minte ca imi doream sa scoata Google Camera App pt iOS cu functia asta. Era prastie ce-i drept pe Nexusuri, insa pe Pixel merge brici.

  Asadar, Apple a copiat in cazul de fata.