Google Pixel are functia Portret a iPhone 7 Plus

Google Pixel are integrata o functie numita Lens Blur, ea aplicand pozelor un efect similar celei Portret din iPhone 7 Plus.

Google Pixel are o functie noua pentru inregistrarea de poze cu efect de tip bokeh, sau depth of field, ea numindu-se Lens Blur si functionand oarecum similar cu cea a Apple. Google a prezentat-o ieri pe scena evenimentului Google Pixel, ea permitand aplicarea unui efect de adancime pentru poze, adica aplicand blur pe fundal si tinand subiectul in prim-plan.

Spre deosebire de iPhone 7, unde sunt folosite doua camere pentru functia Portret, Google Pixel utilizeaza o singura camera pentru functia Lens Blur, aplicand efectul dupa inregistrare. Rezultatul final este ceva foarte similar cu functia Portret a iPhone 7 Plus, adica pozele vor avea acel efect pe care in mod normal aparatele DSLR il pot aplica.

Spre deosebire de cei de la Apple, Google nu a explicat pompos functia Lens Blur, nu a afirmat ca ea functioneaza pe baza de inteligenta artificiala si va fi interesant de vazut cum arata primele poze. Cei de la Apple au prezentat sistemul intr-un asemenea mod incat el pare a fi mai bun decat restul celor existente, insa ramane de vazut daca acest lucru este adevarat.

Diverse smartphone-uri Android au functii de acest gen de o buna perioada de timp, insa cei de la Apple au facut totul mult mai popular odata cu includerea in iPhone. Din primele poze se pare ca functia nu aplica un blur la fel de puternic precum cel al iPhone 7 Plus si nu la fel de selectiv, insa ramane sa vedem cum vor ara pozele din review-uri.