eBook-urile pot fi imprumutate la fel precum cartile

O decizie istorica a fost data in Europa zilele trecute, autoritatile hotarand ca ebook-urile pot fi imprumutate la fel precum cartile normale din biblioteci. In baza acestei decizii, orice biblioteca in care exista carti normale si ebook-uri, poate imprumuta ambele tipuri de creatii catre europeni.

Curtea Europeana de Justitie a luat decizia ca ebook-urile pot fi imprumutate la fel precum cartile obisnuite, dar numai o singura copie poate fi oferita unui utilizator la un moment dat. Acea copie este distribuita printr-un server al bibliotecii, utilizatorul o va putea descarca, insa ea va avea o perioda de expirare, dupa care nu va mai putea fi folosita.

In acel moment, un alt utilizator va putea descarca o alta copie a cartii pentru a o folis pentru o perioada limitata de timp, inainte ca ea sa expire. Dupa expirare, probabil ebook-ul nu va mai putea fi deschis, dar asta numai daca nu se vor gasi metode prin care sistemele de securitate vor fi sparte si perioada de folosire va fi extinsa pe un termen nelimitat.

Decizia Curtii Europene de Justitie se aplica in toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, insa desigur ca nu toate au carti disponibile in format digital. Este greu de spus cate biblioteci din Romania vor putea oferi carti in format digital pentru romani, insa in alte tari exista sanse mari sa gasiti carti in acest format.

Mai multe detalii puteti citi aici.

ebook-imprumut-biblioteca-carti