Prima Pagina Apple Presedintele Apple vorbeste despre Donald Trump

Presedintele Apple vorbeste despre Donald Trump

Donald Trump, noul presedinte al SUA, este in atentia presedintelui Apple, Tim Cook, conform unei scrisori trimise azi angajatilor.

Tim Cook, presedintele companiei Apple, a fost un sustinator deschis al democratei Hillary Clinton, iar in ciuda eforturilor sale de a strange bani si simpatie pentru ea, aceasta a pierdut cursa prezidentiala in fata lui Donald Trump. Ieri Donald Trump a fost ales noul presedinte al SUA, iar Tim Cook a trimis astazi o scrisoare angajatilor companiei Apple.

In aceasta scrisoare presedintele Apple vorbeste despre puterea pe care angajatii companiei trebuie sa o aiba pentru a merge mai departe, in ciuda alegerii lui Donald Trump. El spune ca desi exista numeroase incertitudini cu privire la viitor, compania Apple nu-si va schimba obiectivele pe termen lung privind dezvoltarea.

Donald Trump a criticat in mod deschis Apple in numeroase randuri, fie ca a fost vorba despre nelansarea unui iPhone cu ecran mare, a refuzului de a-si repatria profitul, sau de a fabrica produse in SUA. Donald Trump a afirmat si ca va obliga compania Apple sa-si fabrice produsele in SUA si sa isi repatrieze profitul, insa el a facut multe afirmatii controversate pe care nu le va indeplini.

Mai jos aveti intreaga scrisoare trimisa de catre Tim Cook angajatilor cu privire la Donald Trump si va fi interesant de vazut cum va functioan compania in urmatorii 4 ani. Este clar ca Apple ar putea avea viata grea sub domnia lui Donald Trump, asa ca ramane de vazut ce se va intampla in final.

“Team,

I’ve heard from many of you today about the presidential election. In a political contest where the candidates were so different and each received a similar number of popular votes, it’s inevitable that the aftermath leaves many of you with strong feelings.

We have a very diverse team of employees, including supporters of each of the candidates. Regardless of which candidate each of us supported as individuals, the only way to move forward is to move forward together. I recall something Dr. Martin Luther King, Jr. said 50 years ago: “If you can’t fly, then run. If you can’t run, then walk. If you can’t walk, then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.” This advice is timeless, and a reminder that we only do great work and improve the world by moving forward.

While there is discussion today about uncertainties ahead, you can be confident that Apple’s North Star hasn’t changed. Our products connect people everywhere, and they provide the tools for our customers to do great things to improve their lives and the world at large. Our company is open to all, and we celebrate the diversity of our team here in the United States and around the world —regardless of what they look like, where they come from, how they worship or who they love.

I’ve always looked at Apple as one big family and I encourage you to reach out to your co-workers if they are feeling anxious.

Let’s move forward —together!

Best,

Tim”

 • Porcu2d

  A castigat dușmanul, oups.

 • KlaudiNhO

  Doar nu o fi atat de prost incat sa aduca in state samsung …

 • Viorel Predatorul

  Nu știi ce e în capul lui Trump. Dacă Tim Cook s-a adresat personalului Apple, e clar că există niște temeri acolo. Ca să fiu sincer, nu cred ca că mr Cook îi este simpatic lui Trump, care din poziția celui mai puternic om de pe planeta poate influența afacerile Apple și activitatea CEO-ului.

 • Mihai

  Banii refac prieteniile, interesele, samd. Trump a declarat ca e timpul sa se inceteze razboiul, alegerile s-au terminat. Apple e o companie grea, prea grea, asa ca Trump, sfatuit de consilieri, o sa inteleaga ca nu e cazul si nu are sanse sa continue un razboi cu gigantii. Fiecare cu drumul lui, iar primul pas al lui Trump nu e Tim ci consolidarea mandatului doi, ca primul e oricum castigat.

 • Srb Srb

  Lejer pt Apple

 • Viorel Predatorul

  1. Influențează adoptarea unei legislații contrară intereselor Apple, dar în acord cu interesele SUA (repatrierea rezervelor financiare)
  2. Intervine în Consiliul de administrație al Apple și sugerează schimbarea lui Cuc; évidemment că nu va trimite un email, dar sunt pârghii multe în sensul ăsta.
  3. Cere FBI să declanșeze o anchetă cu privire la tratamentul datelor personale, nu circul ăla cu FBI și cu parola 🙂

  Astea sunt doar câteva idei care mi-au venit imediat în minte, dar posibilități sunt o droaie.

  Nu uita că Trump are acțiuni la Apple, și deci are niște interese acolo. Omul este imprevizibil și mai lipsit de scrupule decât ar fi visat Obama. Din poziția de Președinte SUA, “the sky is the limit”, şi Trump nu va ezita să își folosească puterea, mai ales că Tim Cuc s-a declarat suporterilor lui Hilary.
  Apple ar fi trebuit să stea îl banca ei și să facă afacerilor, nu politică.

 • adi.vas

  Cred ca exagerezi putin cu ce ar putea sa faca Trump din pozitia actuala, nu cred ca l-ar lasa grupurile de interese sa actioneze asa. Pana la urma nu uita, america nu e condusa in totalitate de presedinte…”the wealthy families” si cu traditie in politica au un cuvant greu de spus , mai ales Republicanii. Oricum, multumesc pentru raspuns!

 • Viorel Predatorul

  E posibil să nu facă măgăriile astea, însă Tim Cook știe cel mai bine. Este singura companie IT a cărei CEO își exprimă îngrijorări față de Trump în fața angajaților. Cuc ar fi trebuit să fie pus Vicepreședinte SUA în cazul în care ar fi câștigat Hilary. Imaginează-ți că e o antipatie acolo undeva între cei doi,și Trump e mai puternic decât Cuc, cu mult mai puternic.

 • adi.vas

  Cred ca ar trebui sa scoatem popcornul si sucul si sa urmarim ce o sa se intample. Amandoi sunt oameni de afaceri si cred ca o sa existe un “deal” intre ei , iar noi, consumatorii o sa inghitim iar ei vor castiga si mai multi $$$ . Pana la urma , doar despre asta e vorba

 • askforme

  Fraților, aceasta persoana pe nume Trump, numai președinte al SUA nu trebuia sa ajungă. Vadim al României era copil de mingi. Nebunul asta o sa pornească războaie și nu la figurat…ci chiar la propiu. Eu regret sincer ca a ieșit. Sunt deasemenea extrem de uimit sa văd ca a ieșit Președinte, iar in America acum iese lumea in strada sa îl dea jos. Și dacă urmăriți știrile și nu doar cele de la noi, o sa vedeți ca sunt într-un număr extrem de mare. După părerea mea succesul lui Trump ma ajuta sa îmi mai scot din cap eșecul Apple cu lansarea jucariei (MacBook “pro”) de 2500 euro, fără porturi și cu “oled-ul” acela nefolositor. Chiar urmăream criticile oamenilor de dincolo și in special al celor care chiar îl folosesc ca și pro, unul a ajuns sa poarte după el 13 cabluri și adaptoare. Iar ca și completare, oare de ce nu a coborât mai jos cu un rând de taste și sa adauge ecranul oled deasupra tuturor….in fine ca trec dintr-una într-alta și nu mai termin pana dimineața.

 • Srb Srb

  Lasa-l pe viorel. apple este o companie globala, trump este iubit doar acolo si scandalat in rest. Eu sunt mai curios cat de mult o sa il inghita Putin, o persoana cu mult mai mare putere influenta politica decat desenul animat donalt care prinde o putere doar prin functie

 • Srb Srb

  Ce cabluri? Doar terminatii si haterii zic asta asa cuM au zis si cu cel din 2012. Un owc usb-c rezolva orice dar ori sunt prrosti ori se prefac

 • Srb Srb

  Da in legatura cu trump sunt de acord. Totul va depinde de cum il va inghiti Putin. Defapt si soarta romaniei depinde de asta. Putin este o emblema a puterii, donald este o caricatura a benzilor de desene animate ce va incerca sa faca abuz de functie

 • Srb Srb

  Donald nu are postura celui mai puternic om de pe pla eta, este doar o caricatura cu functie f mare si atat.

 • Srb Srb

  Banuiesc ca compari functiile si nu ei ca oameni cand zici ca donald e mai puternic ca tim :)))

 • Viorel Predatorul

  :))) Așa Srb! Fii și tu haios și dezvoltă voie bună! Nota 7 pentru asta! (că ai produs o glumă “explozivă”! Păcat de cacofonie… )

 • Srb Srb

  Cacofonia face parte din gluma de kkt. Am nota 10 tu nota 8 ca nu ai dedus acest lucru

 • Porcu2d

  Uiți că republicanii au castigat cam tot? Nu doar trumpl a câștigat. Normal ca nu va lua decizii contra apple care să fie în defavoarea americanilor, iar politica sua nu se rezumă la apple, apple nu este sua, lumea nu respiră apple, iar asocierea asta e ca și cum ai vrea un idol, un artist, un salam, un Michael Jackson să fie președinte.

 • Viorel Predatorul

  Gut! Așa ici place de tine!

 • icetkk

  Totuși, să nu uităm faptul că lumea nu mai e de mult timp condusă de liderii aleși, ci de corporații, care, la rândul lor, într-un fel sau altul, aleg liderii.
  Corporațiile americane conduc lumea, produc (în sensul de “printează) dolarii și pun și dau jos conducători.
  Apple reprezintă o bucată grasă din economia americană, plătind impozite în sume colosale, ținând foare mulți americani în locuri de muncă.
  În campania electorală și înainte de ea zici ce te taie capul, voturi să câștigi, după ce ești ales, faci ce e în interesul tău, ce ești lăsat sau ce-ți este impus.

 • Porcu2d

  Trumpl vrea acum sistemul medical, nu are timp de firme, și nici nu va avea timpul din campanie și precampanie, ca să mai spună prostii ca acelea, va spune altele mai nasoale, dar pe teme mult mai serioase. Bush jr nu va mai fi cel mai prost președinte 🙂

 • Srb Srb

  mda trebuie sa vedem…abia astept prima intalnire dintre Putin si Donald

 • Porcu2d

  Ai de așteptat, în 2017 va fi.

 • Srb Srb

  pai pt mine 2017 este dupa colt :))