iPhone 8 – probleme cu productia ecranelor OLED

Productia de ecrane OLED ar putea afecta dezvoltarea iPhone 8, partenerii Apple neavand capacitate de productie suficient de mare.

59

Eforturile companiei Apple de a implementa ecrane OLED in iPhone 8 sunt ingreunate de faptul ca partenerii sai nu pot produce suficient de multe componente pe cat are ea nevoie. Apple se afla in discutii cu multipli parteneri pentru a cumpara ecrane OLED dedicate iPhone 8, insa se pare ca acestia nu pot asigura suficient de multe unitati precum si-ar dori cei din Cupertino.

Samsung, LG Display, Sharp si Japan Display sunt companiile cu care compania Apple s-ar afla in discutii in momentul de fata, insa toti 4 nu ar putea furniza suficient de multe componente pentru Apple. Problema principala are la baza faptul ca ecranele OLED sunt mai dificil de produs decat ecranele LCD, iar aceste companii au capacitate de productie limitata.

Totusi, in baza discutiilor initiale, Samsung pare sa fie singura companie care poate acoperi intr-o anumita masura necesitatile companiei Apple. In aceasta idee, cei de la Apple ar fi tentati ca in 2017 sa acorde coreenilor o mare parte din productia de ecrane OLED necesara pentru iPhone 8 si alte produse proprii.

iPhone 8 – probleme cu productia ecranelor OLED

Din pacate, aceste probleme privind productia de ecrane OLED pentru iPhone 8 ar putea forta compania Apple sa lanseze intr-adevar un singur model cu acest tip de ecran. Zilele trecute am vazut un prim zvon care a sugerat acest lucru, iar acum vedem o noua sursa care face aceeasi afirmatie, deci acestea ar fi planurile Apple in acest moment.

“Apple plans to ship at least one new iPhone with an OLED screen next year, the 10th anniversary of the smartphone’s debut, people with knowledge of the matter said.”

Conform informatiilor disponibile astazi, se pare ca doar un model premium al iPhone 8 cu ecran de 5.5 inch si camera duala ar avea inclusiv ecran OLED. Acesta ar putea fi deasemenea si singurul model care ar putea avea o noua carcasa din sticla si ecran care acopera toata suprafata panoului frontal, adica marile schimbari asteptate de toata lumea.

In aceasta idee, exista posibilitatea ca celelalte doua modele ale iPhone 8 sa nu aiba un design schimbat atat de radical, iar de aici vor veni multe dezamagiri. Desigur ca Apple gandeste in principal pentru profitul propriu, deci ramane de vazut ce va decide sa faca in final pentru seria sa de terminale iPhone 8.

iphone-8-ecran-oled-productie