iPhone 8 – probleme cu productia ecranelor OLED

Productia de ecrane OLED ar putea afecta dezvoltarea iPhone 8, partenerii Apple neavand capacitate de productie suficient de mare.

Eforturile companiei Apple de a implementa ecrane OLED in iPhone 8 sunt ingreunate de faptul ca partenerii sai nu pot produce suficient de multe componente pe cat are ea nevoie. Apple se afla in discutii cu multipli parteneri pentru a cumpara ecrane OLED dedicate iPhone 8, insa se pare ca acestia nu pot asigura suficient de multe unitati precum si-ar dori cei din Cupertino.

Samsung, LG Display, Sharp si Japan Display sunt companiile cu care compania Apple s-ar afla in discutii in momentul de fata, insa toti 4 nu ar putea furniza suficient de multe componente pentru Apple. Problema principala are la baza faptul ca ecranele OLED sunt mai dificil de produs decat ecranele LCD, iar aceste companii au capacitate de productie limitata.

Totusi, in baza discutiilor initiale, Samsung pare sa fie singura companie care poate acoperi intr-o anumita masura necesitatile companiei Apple. In aceasta idee, cei de la Apple ar fi tentati ca in 2017 sa acorde coreenilor o mare parte din productia de ecrane OLED necesara pentru iPhone 8 si alte produse proprii.

iPhone 8 – probleme cu productia ecranelor OLED

Din pacate, aceste probleme privind productia de ecrane OLED pentru iPhone 8 ar putea forta compania Apple sa lanseze intr-adevar un singur model cu acest tip de ecran. Zilele trecute am vazut un prim zvon care a sugerat acest lucru, iar acum vedem o noua sursa care face aceeasi afirmatie, deci acestea ar fi planurile Apple in acest moment.

“Apple plans to ship at least one new iPhone with an OLED screen next year, the 10th anniversary of the smartphone’s debut, people with knowledge of the matter said.”

Conform informatiilor disponibile astazi, se pare ca doar un model premium al iPhone 8 cu ecran de 5.5 inch si camera duala ar avea inclusiv ecran OLED. Acesta ar putea fi deasemenea si singurul model care ar putea avea o noua carcasa din sticla si ecran care acopera toata suprafata panoului frontal, adica marile schimbari asteptate de toata lumea.

In aceasta idee, exista posibilitatea ca celelalte doua modele ale iPhone 8 sa nu aiba un design schimbat atat de radical, iar de aici vor veni multe dezamagiri. Desigur ca Apple gandeste in principal pentru profitul propriu, deci ramane de vazut ce va decide sa faca in final pentru seria sa de terminale iPhone 8.

iphone-8-ecran-oled-productie

59 COMENTARII

  1. Wtf?!? Cu 4 companii nu poti avea oled in cantitati de milioane ?! Totusi ori este vorba de Iunie si atunci mai intelegem, dar daca vorbim de sept mi se pare f f ciudat

  2. corect, dar samsung clar au linii de productie OLED si sunt si cei ce pot face probabil cele mai multe, si parca ai si scris un articol ca cei de la sharp se pregateau sa investeasca in oled (si parca acest zvon a fost anul trecut ?! daca nu ma insel). Sa vedem

  3. “Japan Display and Sharp have virtually no OLED capability and is why Sharp got sold and Japan Display is needing another injection of cash to avoid bankruptcy. Sharp and LG won’t have 6th generation OLED lines until 2018 and have stated so publicly.
    Samsung will be the sole supplier for one sized OLED iPhone if they are not supply issues.”
    mda zaone ai dreptate…dar totusi Samsung nu este asa mare incat sa produca pt Apple macar 10 mil de bucati pt primul weekend de lansare ?! si aici ar putea intra 2 modele..Samsung oare este o companie mare ?!

  4. Da da, știm . Într-un final vor fi cozi la data lansării , stocuri chipurile reduse in primele doua luni , și uite așa se creează o isterie generală și se vorbește mult pe marginea subiectului. Marketing dus la un alt nivel dar atâta timp cât noi credem ca tot ce zboară se mănâncă nu are rost sa ne plângem

  5. nu vad un marketing reusit daca tu chiar pui stoc redus…adica daca ai clienti ce vor dar tu nu le vinzi pt ca “ai stocuri reduse” precum iphone 7 in RO de ex

  6. nu cred ca daca Apple ar apela la Samsung pt oled, cei din urma nu ar cadea in genunchi sa le ofere panouri oled…totusi este Apple, ar produce pt ei probabil cat produc pt propriile lor device’uri+china

  7. Dacă s-ar gândi la experiența utilizatorului, Apple ar face toate modelele de iPhone cu cel mai bun ecran, adică OLED. Ce o reține pe Apple să investească 5-8 mld dolari în 1-2 fabrici de producție ecrane? Și-așa încasează 200 mld dolari anual, iar dacă ar avea producție proprie, ar controla mai bine costurile.
    Nu o face pentru că fabricile alea ar avea nevoie de tehnologie, de know-how, de cercetare și dezvoltare, ori Apple nu are nimic din astea.
    Apple are în schimb un “laborator de design”, şi un Sir Jony Ive care dă interviuri siropoase despre pasiunea lor în legătură cu tehnologia
    Samsung, LG, Sony, sunt companii care își fac treaba exemplar, fără lumini de reflectoare, dar cu produse excelente.

    Apple să pună osul la treabă și să investească în unități de producție, nu să dea vina pe alții mereu.

  8. Sol srb tu ai timp sa-l crezi pe V.i.P.? Minte de rupe baraca, cand scrie ca detine iPhone. Nu vezi ce bucuros e ca vai doamne samsung nu le da oled-uri. Un adevarat hater ??.

  9. OT: poate zaone va face si un articol despre acest lucru sa stie cei ce isi vor lua noile MBP. Nu instalati windows 10 prin bootcamp, pt ca exista sansa sa va stricati (hardware) speakerele !

  10. mda asa ai zis si cu ipad pro ca poate iti iei…dar nu prea si tot asa. Nu este o rusine sa spui ca tu faci upgraduri din 3 in 3 ani

  11. hmmm se pare ca in ultimii ani ai probleme de vreun fel? sau ai trecut pe Samsung ? ca asa si din ce ai mai luat tu pe acolo nu au fost mari evolutii deci nu asta a fost motivul sa faci pauza. Apple are nevoie de tine, daca nu ii poti ajuta macar spune-le ca ai schimbat brandul

  12. Tu si cu pritenul tau viorel aveti impresia ca moda se schimba asa cum vor hateri. spune-mi si mie cine a influentat firmele auto sa vina cu asa multe pe piata( ex. faruri matrix), voi care va plangeti de VW audi s.a.m.d. sau inovatia/concurenta de a veni cu ceva bun pe piata??? Voi sunteti niste soricei ce au impresia ca apple se schimba dupa ce vreti voi. Ia spune-mi cine a influentat samsung sa introduca iris scanner? Tu sau viorel?
    iPhone 7 are procesor bun, RAM destul, 256GB…OS. Ce “nu au” este Display-ul OLED.

  13. Dacă grafitul și/sau lemnul ar fi furnizat(e) de alții care ți-ar cere ce preț ar vrea ei, de ce să nu îți faci tu bucătăria ta?
    Elimini riscul generat de dependența față de furnizori, și controlezi costurile mai bine. În plus, ai posibilitatea să dezvolți creioane “magice”, dacă sunt creația ta în totalitate.
    Dacă rămâi dependent de furnizorilor de lemn și față de cel de grafit, s-ar putea să anunți clienții că ai niște probleme, și că nu poți onora comenzile așa cum se așteaptă ei de la tine. Pe termen scurt, merge o dată – de două ori; însă când povestea se repetă la nesfârșit, dai dovadă de neglijență.

    De ce Google are propriile generatoare de energie pentru centrele lor de date? De ce companiile consumatoare de combustibil în cantități mari au propriile rezerve de carburant? (în special alea de aviație) De ce țările își fac rezerve de petrol/ gaze naturale și vor eliminarea dependenței de Rusia?

  14. Apple știe să vândă produse, iar succesul lor încă se bazează pe “moștenirea” brandului, construită de Steve Jobs.
    Apple are bani gârlă să facă așa ceva, dar nu vrea, pentru că nu intenționează să dezvolte tehnologii. Apple încă mai crede că are putere de negociere în fața furnizorilor, dar vremurile s-au schimbat în ultimii 5 ani: azi există cerere enormă de ecrane OLED pe piața globală, așa încât Samsung, LG își asigură foarte bine vânzarea producției. Apple nu mai este singura care să poată cumpăra mult,și a cam pierdut din puterea de negociere.

  15. Iti dai seama, cum s-ar milogi Samsung la Apple sa le cumpere marfa… Tu visezi ca Samsung sta pe marginea drumului cu ecranele atarnate de sfoara, asa cum vezi vanzatorii de fructe de padure pe marginea drumului, right?
    Samsung are de lucru berechet, industria este in curs de adoptare a ecranului OLED, iar Apple este printre ultimii care s-au decis sa puna OLED, si prin urmare, sta la coada acum.
    Samsung este disponibila pentru vanzarea de OLED-uri urmarind doua obiective:
    – sa nu piarda cota de piata in favoarea altor competitori: deci nu va renunta la clientii mari (cum este Apple)

    – sa nu dea munitie competitorilor. Este aiurea sa funizezi mancare aluia care te vrea in groapa.

    Cum faca Samsung asta? Prin negocierea conditiilor de vanzare: pret + calitate. Apple nu va putea sa ceara un pret foarte mic, pentru ca Samsung nu este la cheremul Apple.

  16. pai Apple ultimul dar cel mai gigantic..daca nu era Apple samsung nu prea mai avea cum sa creasca cu OLED, nu mai exista un brand mare care nu era in barca cu aceasta tehnologie, asa ca Samsung sa pupe mana celor de la Apple, pt ca este o colaborare f mare fata de ce avea pana acuma

  17. Samsung tot timpul a fost la cheremul Apple din aceasta cauza si acceptarea pretului mic. Dar in cazul OLED da, mai bine Apple ar plati ceva mai mult dar sa aiba calitatea dorita

  18. Nu stiam de ce sughitam in seara asta, si cand colo, uite cum ma discuta iTu :))
    Pai amice, cine a influentat pe Apple sa adopte:
    – formatul Phablet,
    – tableta mini
    – sistemul de notificari
    – designul plat
    – strategia de lansare a doua modele pe an (mini si Plus)
    – planurile de a crea o masina electrica
    – designul izbitor de asemanator cu produsele Braun
    – tentativa de ecran OLED
    – butonul Power lateral
    – culorile iPhone-ului
    – plasticul carcasei iPhone 5C :))

    Cine amice? Toate astea au venit de la Apple, sau Apple s-a inspirat de la altii?
    Eu nu spun, Apple a avut un aport covarsitor in lumea tehnologica, dar eu am puterea sa recunosc asta, in timp ce (i)Tu si prietenul tau Srb Srb nu sunteti capabili sa recunoasteti ca si altii sunt mai buni decat Apple atunci cand sunt mai buni. Si cu toate asta, imi scrii ca eu si V.P suntem hateri. Macar daca ai fi scris corect, m-as fi simtit mai motivat sa am o discutie cu tine…

    Ce treaba au farurile matrix in ecuatia asta? Aici vorbim despre Apple si competitia, iar tu vii cu farurile Matrix. Poate nu intelegi faptul ca industria evolueaza in mod natural, iar departamentele de Cercetare si Inovare folosesc in prezent cunostintele din trecut, pentru a dezvolta produsele viitorului. Daca Apple ar fi fost producator auto, imagineaza-ti ca toate componentele ar fi fost patentate: farurile, geamurile, forma rotunda a rotilor de cauciuc, parbrizul, etc.

  19. Samsung nu a fost niciodata la cheremul Apple, ci i-a furnizat piese ca sa nu lase competitia sa se dezvolte. Tu nu prea le ai cu Strategia de afaceri Srb… Daca tu ai avea o companie de constructii cu 80% cota de piata, nu ai lua lucrari si mari si mici, ca sa nu lasi concurentii sa se dezvolte?
    Sincer, cateodata ma intreb ce fel de om de afaceri esti tu…
    Samsung nu va furniza catre Apple mai mult decat vrea, si crede-ma ca au oameni super buni la a conduce afacerea. Samsung nu vinde doar telefoane sau computere, ci este unul dintre cei mai mari jucatori din industria electronica de pe glob.

  20. OLED-ul este un produs complementar altui produs principal, prietene. Un producator auto nu isi va creste productia de parbrize, decat daca isi va creste productia de autoturisme. Principalul produs finit este smartphone-ul, nu ecranul OLED.
    Apple sa pupe mana lui Samsung pentru faptul ca a pariat pe tehnologia asta, si ca au reusit sa faca cel mai bun ecran din industrie. Asta inseamna inovatie Srb, nu cumpararea unui produs gata facut…

  21. Comentariile tale au ajuns la nivelul asta, Srb… Pacat, cred ca ai fi avut potentialul sa scrii comentarii pertinente.

  22. Hahaha ma faci sa rad ? Pai eu scriu una si tu predicatorul vietii intelegi alta. Eu am scris ca 2 gandaci ai internetului ca tine si al tau tovaras nu influenteaza prin comenturile voastre firmele.
    Apple merge in pas cu moda, ca ei numai dau ora exacta in ceea ce priveste smartphone e alta treaba insa tot se diferenteaza si bat la multe capitole smartphone cu android. Exemplu meu era dat doar de a te face pe tine si al tau sclav sa intelegi ca nu noi “comentatori” influentam 100% firmele ci inovatiile, moda…etc.

  23. Tu perseverezi în a scrie cu greșeli gramaticale :)) Super! Ține-o tot așa!
    Eu nu scriu ca să influențez vreo companie, ci pentru că ma amuză 🙂

  24. nu prea pot pt ca asta inseamna sa ma cobor la nivelul de angajat sa vad lumea prin ochii lui…si ma lasa rece. Ti-am zis inca folosesti cuvinte precum :frustrare, suparare, frica pe internet …ceea ce nu este ok la nivel emotional pt tine.

  25. 1. Cât costă un ecran OLED? 25-30 dolari?
    2. Câte ecrane poate vinde Samsung către Apple? 100 milioane?
    3. Cât înseamnă on cifră de afaceri? 2.5-3 mld dolari?
    Bun! Mulți bani, dar:
    4. Cât sunt cheltuielile pentru un ecran? 22-25 dolari
    5. Cât e profitul net? 2-5 dolari?
    6. Cât încasează Samsung profi total? 200-500 milioane dolari?

    Srb, tu crezi că Samsung face sluș în fața lui Apple pentru 500 milioane dolari, în timp ce o ajută pe Apple să încaseze profit de 150 miliarde de dolari cu un produs cu ecrane Samsung?
    Sincer, tu nu poți face asemenea calcule sau nu știu ce e cu tine. Comentariile tale sunt caracteristice unui copil de clasa a 8a.
    Grupul Samsung face profit de peste 300 miliarde dolari anual, adică 25-30 miliarde de dolari lunar. Tu crezi că stă în contractele cu Apple?
    Ai avut curiozitatea să vezi ce clienți are Samsung? Cel mai mare client în 2016 era Sony, cu 12% în vânzări, iar Apple avea o o pondere între 6-8%. Mai ușor Srb…

  26. Una este să ai curaj, și alta este să ai bun simț. Îți poți exprima opiniile în mod civilizat, și nimeni nu se supără, dimpotrivă 🙂

  27. Decât Președinte de scară, mai bine inginer la Sony. Tu nu ai fi putut fi angajat nicăieri, pentru că ai fi picat orice interviu, deși ți-ar fi prins bine să lucrezi In colectivitate, și să intri în competiție pozitivă cu alți colegi.
    Și țăranul de pe câmp este CEO pe tarlaua lui, dar nu, mersi!
    Rămâi tu patron cu două dacii papuc. Eu nu mă cobor la nivelul unui zugrav care face sluș în fața tinerilor de 17 ani, să le zugrăvească apartamentul pentru câteva sute de euro. Fii tu patronul ăla, eu prefer să nu fiu așa patron :)))
    Te face sluș în fața mea ca să îmi zugrăvești casa, sau să îmi pui țigle pe acoperișuri pentru câteva sute de euro. Eu nu voi sta niciodată cu capul aplecat în fața ta. Ține minte asta :))

  28. decat slav la Sony mai bine patron in Romania. Eu nu aveam timp sa fiu angajat undeva..pe cand tu aia cred ca te-au angajat din mila, au vazut ca esti un ascultator bun si te supui. Pana la urma asta caut si eu oameni de meserie pe care ii pot manipula usor (sclaveti)

  29. Sony…pe piata smarthphone…dar pt apple samsung din ce stiu face panourile touchbar pt macbook pro, panourile pt mac din ce stiu eu panourile pt ipad…si face si pt sony acolo de mila…Samsung este o companie slavete ce face lucruri pt companii mai mari si mai de prestigiu gen Sony Apple Mercedes. E ca si cum tu mi-ai face veceuri pt mine

  30. tu iei lucrurile prea in serios pe net, s-a vazut enorm de mult…ce vrei trebuie sa compensezi undeva. Dar cam toata lumea inafara de cativa au inceput sa isi bage ceva in parerile tale pt ca orice zici tu niciodata nu se materializeaza.

  31. Mă rog, fiecare alege în viață după posibilități, putere de judecată, educație academică, etc. Eu nu am judecat niciodată oamenii în termenii pe care îi folosești tu: auzi – “sclaveti”
    Pentru mine, toți oamenii cu care lucrez sunt unici, și fiecare aduce un plus de valoare prin ceea ce face.
    Respectă și vei fi respectat.
    Tu ai mentalitate de patron de România. Tu nu ai fi putut fi lider niciodată, Dorele… Patron și atât 🙂
    Rămâi în universul tău mărunt și gri, unde te mulțumești doar cu lucruri materiale.

  32. Tu citești cuvinte, dar nu le înțelegi. Am spus eu ceva despre smartphone-uri? Sony cumpără semiconductori, nu ecrane.

  33. *in afara
    Chiar aș ruga cititorii să își dea cu părerea despre cum scriem noi doi, și să vedem care este mai credibil :))

  34. un lider nu are sentimente si suparari intr-un mediu virtual , crede-ma acest lucru este cat se poate de copilaresc sau un lucru ce reflecta ca ai probleme emotionale grave ceea ce iarasi nici ca angajat nu l-as vrea langa mine ca oricand poate izbucni din orice rahat. Universul meu este mult mai mare, al tau este slujba si prietenii facuti acolo obligat, fiind in alta tara. Eu am nevoie de lucruri materiale si relatii pt ca altfel esti un nimeni in RO si in multe parti de pe glob.

  35. Pentru ca iti convine prețul platit?
    Ok, nu mai am riscul legat de prețul platit furnizorilor, insa trebuie să-mi gasesc mine de grafit, sa angajez oameni, sa asigur transportul către fabrici, sa inventez sau sa cumpăr metode prin câte sintetizez grafitul, plătesc teste de calitate etc; am nevoie apoi de păduri, pădurari, agricultori care sa calculeze câți copaci am voie sa tai, ce tip sa pun, ingrasaminte, asigurari, etc; deci trebuie sa ma gândesc eu la toate acestea cand pot sa las minerii sa-și facă treaba lor, crescătorii de copaci pe a lor iar eu sa ma gândesc cum sa fac creioane mai bune.
    Ceea ce spui tu – probleme cu furnizorii – apare extrem de rar intr-o economie de piața, pentru ca aici oferta urmează imediat cererii.

  36. Tu ai habar ce e ăla “sentiment”? :)) Ai uitat când te-ai supărat când ți-am scris că trag de fiare? :)))
    Și Tim Cuc e angajat, dar cred că e mai bine decât tine, cu tot universul tău :))

  37. Exagerezi cu nevoile pe care trebuie să le acoperi. În plus, ai ales un exemplu nepotrivit, pentru că pui în comparație un produs foarte simplu dpdv tehnologic (creionul) cu un produs foarte complex (smartphone-ul).
    Dacă furnizorii de lemn și grafit la un preț convenabil, și mai scor și ei un profit din asta, înseamnă că se poate. Mă îndoiesc de faptul că producătorii de lemn au pe cap grijile de care scrii (transport, îngrășăminte, etc).

    Ca să revenim la la exemplul nostru, procesele dr producție ale lui Samsung sunt mult mai bine “integrate pe verticală”, pentru că își controlează mult mai bine necesarul de componente pentru producția proprie: își face singură ecranele, memoriilor, bateriilor, asamblarea, etc.
    Apple nu are integrare pe verticală, ci este dependentă de toți: ecrane memorii, carcase, baterii, asamblare, etc.
    Care ți se pare că are un profil du risc mai ridicat?

    În plus, piața asta este particulară, pentru că sunt “câțiva cumpărători” și “câțiva vânzători”. Se numește piață de “oligopol contracarat”, unde prețul este influențat atât de vânzători cât și de cumpărători.
    Nu este cazul pe care îl descrii tu cu problemele vu furnizorii, pentru că nu e “piață monopolistică”,unde ai o infinitate de cumpărători și o infinitate de vânzători.

  38. eu nu ma supar, doar ca nu imi place sa vorbesc aiurea cu din astia cu ceafa groasa…tu asociezi o decizie cu un sentiment? esti berbec, hai pa pa esti 0

  39. Am ales tot un PRODUS care are COMPONENTE; sigur că exagerez (și voi exagera în continuare puțin mai jos) dar o fac pentru a ușura calculele.
    Sigur că o companie poate să se ocupe de ce dorește ea, dacă modelul de business este sustenabil (dacă țin eu minte, Apple chiar a investit ceva bani în micro/mini LED; spre deosebire de Samsung, își dezvoltă singură OS-ul, are serviciile proprii de cloud, de mail, are mult mai multe magazine fizice, are un sistem propriu de suport etc); fiecare face ceea ce crede că-i aduce beneficii.
    Eu cred că modelul de business al lui Apple este cel mai puțin riscant, dacă – să zicem – numărul de produse, vândute de toate companiile la nivel global, s-ar înjumătăți, pentru că un nivel mai mic de vânzări a produselor sale finale se traduce doar într-un volum mai mic de componente comandate (și probabil prețuri ale acestora care mai cresc puțin); Samsung, pe de altă parte, ar avea probleme dacă ar concedia/închide jumătate din liniile de producție, plus că ar recupera mai greu costul de dezvoltare al tehnologiilor.

  40. Tu crezi ce vrei despre profilul de risc al lui Apple, dar având în vedere volatilitatea acțiunilor, eu aș spune că dimpotrivă. Apple este dependentă masiv de iPhone (60% din vânzări) în timp ce Samsung nu.

    Cât privește exemplul tău cu înjumătățirea producției mondiale, fii sigur că o tehnologie nouă se amortizează rapid. De aia produse cu tehnologii n-oi costă mult, pentru amortizare. O fabrică de ecrane poate fi adaptată să producă altceva similar, nimeni nu o va demola 🙂
    Iar dacă producția mondială scade brusc la jumătate (posibil, dar puțin probabil), Apple moare pentru că acum trăiește în mare parte din iPhone, în timp ce Samsung trăiește bine mersi: din vapoare, frigidere, aspiratoare, memorii, SSDuri, etc.

  41. Sigur că cred ce vreau :).
    Ți-am dat exemple de zone în care a investit Apple (ah, musica este încă un domeniu vizat) și de care Samsung s-a ținut departe, deci fiecare pariază pe ceva; ții minte Nokia? a pariat pe o carte necâștigătoare și a pierdut o linie de business pe când Apple și Samsung au pariat pe una câștigătoare și acum una e numărul unu la profit, iar alta e numărul unu la venituri.

  42. Așa este, dar nicio companie în afară de Apple nu găsește scuze pentru că nu își poate asigura producția.
    Eu cu asta am început, și anume că Apple ar putea să își deschidă o fabrică proprie pentru producția proprie. Poate face un joint-venture cu un producător de ecrane, pe care îl poate dizolva peste câțiva ani dacă tehnologia ar fi prea uzată moral. Ar putea chiar să își cumpere propria fabrică SF, la vreo 1-3 miliarde dolari , și nu ar mai avea probleme. Banii și i-ar amortiza în 2-3 ani. Ar putea avea o divizie Apple Semiconductors, și să vezi ce relaxată ar sta Apple.
    Până acum, Apple s-a bazat pe puterea de negociere, pentru că era producătorilor celor mai mare de smartphone-uri și tablete, dar vremurile se schimbă