Prima Pagina Nokia Nokia 150 – relansarea brand-ului finlandez

Nokia 150 – relansarea brand-ului finlandez

Nokia 150 este primul telefon mobil lansat de catre compania HMD sub brand-ul fostei "glorii" finlandeze care a condus piata telefoanelor mobile.

Nokia 150 este denumirea aleasa de catre HMD pentru viitorul telefon ce va fi lansat sub brand-ul Nokia in cursul anului 2017 pe pietele globale. HMD a licentiat dreptul de a folosi brand-ul Nokia pentru telefoane mobile, iar Nokia 150 va fi denumirea primului terminal pe care compania din Finlanda il va lansa pentru cei care isi mai amintesc ce a fost Nokia.

Nokia 150, asa cum era de asteptat, va fi un telefon foarte ieftin, care va costa doar 26 de dolari si care va avea functii rudimentare pentru un telefon mobil. Avand in vedere ca brand-ul Nokia inca mai are telefoane mobile care sunt populare in pietele aflate in curs de dezvoltare, Nokia 150 se va potrivi perfect cu strategia companiei de a relansa brand-ul.

Nokia 150 va fi lansat si intr-o versiune dual SIM, care va avea un design identic, deci HMD va pune la dispozitia utilizatorilor doua modele de telefoane mobile. Nokia 150 are un ecran de 2.4 inch cu rezolutie 320 x 240, tastatura fizica, autonomie de 22 de ore pentru apeluri, deci vorbim depre un telefon mobil foarte simplu si ieftin, dar probabil rezistent.

Nokia 150 – noul telefon mobil lansat sub brand Nokia

Chiar daca brand-ul Nokia inca este cunoscut in multe zone de pe glob, lansarea Nokia 150 ca prim model este o idee buna din parte celor de la HMD. Ei testeaza piata si in functie de raspunsul pe care il vor vedea din partea clientilor, vor decide daca merita sa investeasca in alte modele separat de Nokia 150, care vor fi mai scumpe si vor avea mai multe functii.

Nokia 150 si versiunea dual SIM urmeaza sa fie vandute in prima parte a anului 2017 in diverse regiuni din Asia si in Europa, pretul de 26 de dolari fiind cel fara taxe, dar si fara subventii. Cu subventii de la operatori, Nokia 150 va fi cel mai probabil oferit gratuit pentru clienti, asa ca numarul de unitati vandute ar putea fi unul destul de mare in 2017.

Deocamdata nu se stie nici ce sistem de operare va rula Nokia 150, unii spunand ca el ar putea veni la pachet cu Android si nu cu sistemul de operare Symbian. Avand in vedere pretul foarte mic de vanzare, este greu de ghicit cu ce sistem de operare va fi lansat Nokia 150, insa mai multe vom afla dupa ce el va fi disponibil pentru achizitie.

nokia-150

 • Cristian

  Ma bucur ca se mai lansează telefoane de la nokia simple si bune ! Părinții noștri nu prea se împăca bine cu tehnologia actuala ! Am achiziționat de curând un nokia 215 pentru tatăl meu si pot spune ca este super ok pentru el, taste mari + ecran bunicel, dar cel mai bun lucru este bateria care tine foarte mult ! Sunt pe piața o grămada de firme gen Alcatel, Alview , E-Boda care scot telefoane la prețul pe care il are Nokia, dar sincer nu se compara !

 • Deejay

  Mi-as da iPhone-ul pentru un Nokia N95 sigilat!!

 • Horia

  Mai am eu un N95… 😂😂😂. Dar nu l vand…

 • Cristian

  Ce vremuri cu nokia N95 ..avion la vremea lui

 • obiectiv sau nu

  Cred ca nokia n95 si nokia ngage-ul sunt telefoanele care mi-au ramas la suflet. Cand suna n95 trezeste toata casa 🙂

 • Noniz

  Android zici ? Symbian ? Vrei sa spui Nokia S.O. Series 30+ adica S30
  Pe mine ma amuza ca poate suporta un card de 32GB .Ce sa bagi pe el ? nu are Wi-fi ,camera VGA 🙂 informatile le gasesti pe siteul HMD sunt din data 13 Dec scrise acolo
  http://www.hmdglobal.com/press/2016-12-13-nokia-150/