Vodafone are cel mai rapid internet mobil din Romania

Vodafone are cel mai rapid internet mobil din Romania, la o distanta considerabila de Orange, conform binecunoscutului website SpeedTest, pe care majoritatea il folositi. In imaginea de mai jos puteti vedea clasamentul operatorilor cu cel mai rapid internet mobil din Romania la final de 2016, iar cei de la Vodafone se plaseaza pe prima pozitie, detasat.

Vodafone are cel mai rapid internet mobil din Romania cu viteze de download de 53 Mbps si viteze de upload de 18.39 Mbps, foarte bune pentru tara noastra. Vorbim aici despre o retea 4G in care cei de la Vodafone au investit sume mari de bani si care isi arata calitatea, conform celor de la SpeedTest, prin viteze foarte mari de internet mobil in Romaina.

Orange se plaseaza pe pozitia a doua cu viteze de download de 44 Mbps si viteze de upload de 16.11 Mpbs, diferenta fata de Vodafone fiind una destul de mare. Orange a investit poate mai multi bani in reteaua sa 4G si cred ca are acoperire 4G ceva mai extinsa decat Vodafone, dar vitezele sunt mai mici, poate si pentru ca Telekom isi aduce acum utilizatorii in ea.

Vodafone are cel mai rapid internet mobil din Romania

vodafone-internet-mobil-rapid-romania1

Din pacate, in ciuda investitiilor, cei de la Telekom ofera in continuare o experienta proasta de a naviga pe interne in propria retea, cu viteze de download de 23.47 Mbps si viteze de upload de 9.47 Mbps. Salvarea celor de la Telekom ar putea veni de la Orange, care ii ofera acces la reteaua 4G multumita unui parteneriat extins, insa vom vedea la anul daca intelegerea va da roade.

In final, pe ultima pozitie ii regasim pe cei de la Digi Mobil, locul acesta fiind al lor de ani si ani de zile, in ciuda lansarii retelei 4G in Romania. Digi Mobil are cel mai prost internet mobil din Romania, cu viteze de download de 12.66 Mbps si 2.61 Mbps pentru upload, deci experienta in sine este extrem de proasta, trasa in jos de reateaua 3G extrem de inceata.

Rezultate reale si diferenta fata de Romania

Informatiile oferite de catre cei de la SpeedTest sunt contrare celor furnizate de catre ANCOM prin propria platforma de testare a vitezei internetului mobil din Romania. Conform ANCOM, Orange ar avea cel mai rapid internet mobil din Romania, cu viteze de download de 37 Mbps, Vodafone plasandu-se pe pozitia a doua cu viteze de download de 29 Mbps.

Diferenta dintre SpeedTest si Netograf este ca in primul se inregistreaza sute de mii, sau poate chiar 1 milion de teste de viteza anual pentru Romania, iar in al doilea, doar cateva zeci de mii, in cel mai fericit caz. In aceasta idee, increderea mea merge spre rezultatele celor de la SpeedTest, unde exista o acuratete mai mare data de numarul mai mare de teste.

Vodafone si Orange isi disputa de ceva vreme titlul pentru operatorul cu cel mai rapid internet mobil din Romania, insa in 2016 cei de la Vodafone par sa fi castigat.

internet-mobil-rapid-romania