WhatsApp a trimis 63 de miliarde de mesaje de Anul Nou

WhatsApp a trimis 63 de miliarde de mesaje de Anul Nou, un nou record pentru cea mai mare retea de mesagerie text de pe planeta.

WhatsApp a anuntat un nou record de mesaje trimise in ziua anului nou, compania dezvaluind din nou cat de puternica este reteaua de peste 1 miliard de utilizatori globali. Conform celor de la WhatsApp, nu mai putin de 63 de miliarde de mesaje au fost trimise in ziua Anului Nou, adica 31 decembrie, cifra reprezentand un record pentru reteaua WhatsApp.

Dintre cele 63 de miliarde de mesaje WhatsApp trimise, 7.9 miliarde au reprezentat imagini si inca 2.4 miliarde au reprezentat clipuri video. Adunand toate acestea, rezulta ca putin peste 52 de miliarde dintre mesajele trimise in cadrul WhatsApp au fost texte si caractere emoji, asa ca lumea prefera sa vorbeasca mai mult decat sa trimita continut multimedia.

Cifra de 63 de miliarde de mesaje trimise intr-o singura zi este una spectaculoasa, daca luam in considerare faptul ca in aprilie WhatsApp si Facebook Messenger trimiteau impreuna 60 de miliarde de mesaje zilnic. Vorbim despre doua retele care impreuna au peste 2 miliarde de utilizatori si nu egalau ceea ce a trimis numai WhatsApp intr-o singura zi dintr-un an.

WhatsApp a trimis 63 de miliarde de mesaje de Anul Nou

In februarie 2016 WhatsApp trimitea 42 de miliarde de mesaje zilnic, insa nu e stie cate apeluri audio sau video fac utilizatorii in fiecare zi. Facand o comparatie, iMessage trimitea 40 de miliarde de mesaje zilnic in 2014, asa ca in momentul de fata numarul ar putea fi cu mult mai mare, insa cei de la Apple nu dezvaluie date de acest gen pentru publicul larg, desi ar trebui sa se laude cu popularitatea platformei.

WhatsApp este de departe cea mai populara aplicatie de mesagerie de pe planeta, iar in baza statisticilor anuntate acum aproximativ o luna, fiecare utilizator a trimis cam 6 mesaje de anul nou. Cifra este una normala pentru o zi atat de importanta, iar cei de la WhatsApp se lauda anual cu realizarile pe care le au multumita bazei mari de utilizatori.

Ar fi interesant de aflat si cate mesaje s-au trimis de anul nou in retelele concurente ale WhatsApp, dar e putin probabil ca ele sa anunte datele, avand in vedere ca cifrele sunt probabil mai mici.

whatsapp-mesaje-anul-nou