Apple a descoperit un bug care afecteaza autonomia MacBook

Acum cateva saptamani foarte multa lume a ramas extrem de uimita sa afle ca o binecunoscuta publicatie americana numita Consumer Reports a decis sa nu recomande cumpararea MacBook Pro. Avand in vedere ca publicatia este foarte respectata in SUA, cei de la Apple au reactionat rapid si au dorit sa afle de ce testele facute de publicatie n-au confirmat promisiunile sale privind autonomia bateriei.

Analizand logurile pentru software-ul folosit in testarea MacBook Pro 2016, cei de la Apple au descoperit un bug al browserului Safari, care afecteaza autonomia bateriei. Pentru inceput trebuie spus faptul ca publicatia Consumer Reports folosea o setare a Safari care dezactiveaza sistemul cache pentru website-uri pentru a avea rezultate constante in teste.

Dezactivarea sistemului de cache pentru browser forteaza descarcarea tuturor elementelor unei pagini de fiecare data cand ea este accesata. Daca el ar fi activ, atunci la reincarcarea unei pagini, s-ar descarca elementele noi, in timp ce elementele statice ar fi reincarcate direct din calculator pentru a facilita incarcarea rapida a paginii in momentul accesarii.

Apple a descoperit un bug care afecteaza autonomia MacBook

Dezactivarea sistemului de cache al Safari a actionat si un bug existent in browser, acesta generand reincarcarea iconitelor la fiecare incarcare a paginii. Apple a afirmat ca dezactivarea cache-ului Safari nu reprezinta modul real in care este folosit browserul, deci testele celor de la Consumer Reports sunt implicit incorecte si ar trebui refacute.

“We learned that when testing battery life on Mac notebooks, Consumer Reports uses a hidden Safari setting for developing web sites which turns off the browser cache. This is not a setting used by customers and does not reflect real-world usage. [Consumer Reports’] use of this developer setting also triggered an obscure and intermittent bug reloading icons which created inconsistent results in their lab. After we asked Consumer Reports to run the same test using normal user settings, they told us their MacBook Pro systems consistently delivered the expected battery life…. This is the best pro notebook we’ve ever made, we respect Consumer Reports and we’re glad they decided to revisit their findings on the MacBook Pro.”

Publicatia s-a conformat si a decis sa refaca testele cu o versiune actualizata a Safari, care nu are respectivul bug activ, iar acum ramane de vazut ce vor descoperi. Realitatea din spatele acestei povesti este greu de descoperit, mai ales ca tot ceea ce a spus Consumer Reports a fost confirmat si de utilizatori obisnuiti, care probabil folosesc cache.

macbook-pro-2016-baterie