AirPods se deconecteaza de la iPhone in timpul apelurilor

Avand in vedere ca niciun produs Apple nu este perfect, nici castile AirPods nu raman conectate la iPhone in timpul tuturor apelurilor telefonice facute de catre utilizatori. Un numar destul de mare de clienti a inceput sa se planga pe forumurile de discutii ale companiei in legatura cu aceasta problema, insa cei de la Apple deocamdata nu discuta prea multe despre ea.

Conform celor care au intampinat-o, se pare ca problema se manifesta in aproximativ 30% din cazurile in care utilizatorii fac apeluri telefonice. In cazul in care castile AirPods nu se deconecteaza chiar de la inceputul apelurilor, ele se deconecteaza pe parcursul acestora, in cazul in care apelul telefonic este unul de lunga durata.

Problema castilor AirPods se manifesta doar in timpul apelurilor telefonice, deoarece in cazul ascultarii de muzica problema aceasta nu se manifesta in vreun fel. Majoritatea celor care sunt afectati din cauza problemei detin si un Apple Watch, iar deconectarea sa de la iPhone in timp ce sunt conectate castile AirPods pare sa rezolve problema.

Compania Apple este constienta de problema si lucreaza in mod activ la gasirea unei rezolvari pentru ea, dar deocamdata angajatii serviciului de suport nu au vreo explicatie pentru problemele raportate de utilizatori. Avand in vedere ca problemele apar doar daca un Apple Watch este conectat la acelasi iPhone ca si castile AirPods, este clar ca problema are legatura cu sistemul Bluetooth.

“AirPods pair correctly with iPhone 6s Plus (iOS 10.2) and randomly during the call they get disconnected. The BT connection gets lost and I have to connect them again manually.Happens several times during long calls with no apparent pattern. The AirPods are fully charged.”

Acestea fiind spuse, probabil o noua actualizare pentru iOS va rezolva aceste probleme pe care castile AirPods le au in momentul de fata, dar totul depinde de motivatia Apple de a aduce lucrurile la normal.

airpods-probleme-apeluri-iphone