iPhone 8 – ecran OLED curbat si recunoastere faciala

iPhone 8 va avea un ecran OLED curbat spre margini, un sistem de recunoastere faciala si a gesturilor, plus incarcare wireless integrata.

iPhone 8 va avea ecran OLED curbat spre margini, conform unor informatii obtinute de catre un analist american multumita partenerilor asiatici ai Apple. El a discutat recent cu mai multe companii implicate in procesul de fabricare al iPhone 8 si a aflat cateva dintre detaliile privitoare la marea lansare pe care compania Apple o pregateste pentru toamna.

Apple va lansa doua modele ale iPhone 7S, care arata precum iPhone 7 dar au componente mai bune, dar si un iPhone 8 cu un design modificat si ecran OLED curbat spre margini. Ecranul OLED al iPhone 8 ar urma sa fie foarte similar cu cel pe care compania Samsung il are deja implementat in terminalele din seria Galaxy Edge, deci multi vor vedea un design familiar.

Desi s-a spus in repetate randuri ca doar iPhone 8 va avea ecran OLED, acum aflam ca Apple ia in calcul folosirea acestui tip de ecrane si in cele doua modele ale iPhone 7S. Totul depinde de capacitatea celor de la Samsung de a produce suficient de multe ecrane pentru iPhone 8 si iPhone 7S, posibilitatea ca acest lucru sa se intample fiind totusi destul de mica.

iPhone 8 va avea ecran OLED curbat spre margini

Astazi aflam pentru prima oara si detalii cu privire la camera FaceTime si Touch ID, acestea urmand a fi integrate cumva in ecranul iPhone 8. Compania Apple vrea sa elimine complet marginile panoului frontal si sa intinda ecranul pe intreaga suprafata a acestuia, Apple putand folosi cititori de amprente optici, dar probabil si noi tipuri de camere frontale.

Separat de toate acestea, un senzor cu laser din iPhone 8 ar urma sa ofere un sistem de recunoastere a gesturilor, dar si unul pentru recunoastere faciala. In ce forma va oferi compania Apple toate aceste functii in iPhone 8 este greu de spus, mai ales ca pana acum nu am vazut vreun alt zvon care sa sugereze posibila lor implementare in terminal.

iPhone 8 – recunoastere faciala, a gesturilor si incarcare wireless

Apple ar testa in momentul de fata un senzor laser cu infrarosu pentru iPhone 8, acesta urmand a fi implementat langa camera frontala pentru a oferi functiile de mai sus. In ce fel va fi totul integrat in iOS 11 deocamdata nu stim, dar probabil detalii vor fi oferite in urmatoarele luni, inainte ca iPhone 8 sa fie in mod oficial lansat.

Despre implementarea unui sistem de incarcare wireless in iPhone 8 am mai auzit, diverse zvonuri confirmand acest lucru pentru noi in diverse randuri. Acum este posibil ca Apple sa si testeze aceasta functionalitate cu prototipuri ale iPhone 8 fara a o implementa, insa ramane de vazut ce vom primi in toamna, noul smartphone urmand a fi anuntat in septembrie.

iphone-8-ecran-oled-recunoastere-faciala