Apple: clientii schimba bancile pentru Apple Pay

Vicepresedintele companiei Apple, Jennifer Bailey, sustine ca in Australia clientii bancilor renunta la bancile care nu au Apple Pay doar pentru a folosi serviciul. Vorbim despre o parere foarte interesanta care sugereaza faptul ca serviciul este atat de important incat oamenii sunt dispusi sa renunte la institutia bancara doar pentru a-l putea folosi.

Mai mult decat atat, vicepresedintele Apple sustine ca australienii folosesc Apple Pay mai desc decat clientii Apple din alte zone de pe planeta, iar asta pentru ca platile contactless sunt disponibile la scara mai larga. In ciuda acestui lucru, Apple se judeca acolo cu bancile pentru a le putea oferi tuturor australienilor acces la sistemul sau de plati mobile.

Australia este prima piata in care compania Apple trebuie sa se judece cu bancile pentru a putea lansa Apple Pay si probabil va castiga in final. Totusi, daca afirmatiile vicepresedintelui companiei sunt adevarate, atunci bancile vor ceda singure dupa ce vor pierde suficient de multi clienti pentru a realiza ca batalia nu merita purtata acum cu cei de la Apple.

Apple anuntase luna trecuta ca rata de utilizare a Apple Pay a crescut cu 500% in doar un singur an de zile, realizarea fiind una cu adevarat spectaculoasa. Acum nimeni nu stie cat de adevarate sunt afirmatiile vicepresedintelui Apple cu privire la importanta Apple Pay in Australia, insa este clar ca exista multa lume care vrea serviciul.

While initially, in many markets, there have been banks that have initially been wary about working with a company as large as Apple, once they begin to work with us and understand the Apple Pay platform, they see the benefits of it.”

apple-pay-australia