Apple: clientii schimba bancile pentru Apple Pay

Vicepresedintele companiei Apple, Jennifer Bailey, sustine ca in Australia clientii bancilor renunta la bancile care nu au Apple Pay doar pentru a folosi serviciul. Vorbim despre o parere foarte interesanta care sugereaza faptul ca serviciul este atat de important incat oamenii sunt dispusi sa renunte la institutia bancara doar pentru a-l putea folosi.

Mai mult decat atat, vicepresedintele Apple sustine ca australienii folosesc Apple Pay mai desc decat clientii Apple din alte zone de pe planeta, iar asta pentru ca platile contactless sunt disponibile la scara mai larga. In ciuda acestui lucru, Apple se judeca acolo cu bancile pentru a le putea oferi tuturor australienilor acces la sistemul sau de plati mobile.

Australia este prima piata in care compania Apple trebuie sa se judece cu bancile pentru a putea lansa Apple Pay si probabil va castiga in final. Totusi, daca afirmatiile vicepresedintelui companiei sunt adevarate, atunci bancile vor ceda singure dupa ce vor pierde suficient de multi clienti pentru a realiza ca batalia nu merita purtata acum cu cei de la Apple.

Apple anuntase luna trecuta ca rata de utilizare a Apple Pay a crescut cu 500% in doar un singur an de zile, realizarea fiind una cu adevarat spectaculoasa. Acum nimeni nu stie cat de adevarate sunt afirmatiile vicepresedintelui Apple cu privire la importanta Apple Pay in Australia, insa este clar ca exista multa lume care vrea serviciul.

While initially, in many markets, there have been banks that have initially been wary about working with a company as large as Apple, once they begin to work with us and understand the Apple Pay platform, they see the benefits of it.”

apple-pay-australia

35 COMENTARII

  1. Hai cu Apple pay sau android pay sau samsung pay sau ce pay mai exista, și in România, ca m-am saturat sa car cardul fizic după mine !!!

  2. Cata vreme afirmatiile astea vin din partea managementului companiei, calitatea si veridicitatea vorbelor este pusa la indoiala. Ar fi interesant sa vedem si o parere oficiala a vreunei uniuni bancare australiene.
    Eu spun 100% ca din rulajele bancare derulate de persoane fizice, bancile castiga marginal, dar nimic semnificativ, material. La fiecare transactie, bancile castiga un 0.002% din suma rulata, asa incat costurile asociate cu tranzactiile sunt la acelasi nivel.
    Sa nu uitam si faptul ca Apple va cere un comision peste comisionul bancii, deci nu vad de ce clientii ar vrea sa dea 0.002% (banca) + x% (Apple). Mijloace de plata exista cu duiumul…

  3. puteai sa scrii doar ca Apple Pay rulz si atata….iar comentariu kilometric sa sustii o idee simpla, ce putea fi scrisa pe un rand.

  4. da pt oameni simpli ce pot intelege da este o poveste…dar pt oameni mai inteligenti poti citi pe diagonala…si nu inteleg chiar ceea ce scrie viorel este lectura pt tine? nu stiai/banuiai deja ceea ce scrie el? adica daca incepem toti acuma sa spunem ca apa este uda este un comentariu demn de citit ah?

  5. ce scrie el este total irelevant..nu are o baza..totul este bazat pe o informatie data de el..dar care este aproape de adevar. Deci ce rost are comentariul cand toti stim aceste lucruri.E ca si cum te jigneste pe tine ca iti ofera aceasta informatie pt ca tu nu esti capabili sa cunosti sau sa deduci astfel de lucruri

  6. irelevant este si faptul ca singura ta bucurie pe care o ai in viata e sa astepti sa citesti o stire negativa despre samsung ca sa poti avea ocazia de a ridica apple in slavi

  7. OMULE TE-A JIGNIT !!! Si nu, doar un om simplu poate spune ca asta este bucuria mea, doar oamenii inteligenti stiu adevaratele mele bucurii

  8. sunt 100% sigur ca la fiecare tranzactie care o fac cu contactless eu nu platesc nimica ci magazinul de la care cumpar. deci e foarte plauzibil o asemenea crestere de tranzactii fiind clar mai comoda decat sa iti scoti portofelul, cauta cardul, baga cardul…etc.

  9. Mulțumesc frumos Shagrath! Eu scriu cu plăcere, iar când o fac pe tastatura computerului scriu foarte repede. Srb nu se poate concentra să citească comentarii lungi; lui trebuie să îi scrii câteva cuvinte doar :))

  10. Ai lucrat tu vreodată în vreo bancă comercială să vezi structura produselor și a serviciilor bancare? Tu crezi ce vrei pentru că te amăgești singur. Ideea de bază este că în lanțul tranzacțiilor intervine încă un furnizor de servicii – Apple. Acest furnizor va cere un comision peste comisionul băncii.

  11. Apple va cere bani de la banca nu de la mine ptr tranzactii. La un cost de 9€ pe luna cat platesc ptr contul la banca eu sunt de parere ca banca face si de pe urma mea ceva. Cardul il schimb la 5 ani tranzactii fac in jur de 1000€ pe luna deci 0,002% au un cost de 2€.

  12. Banca va transfera mai departe costurile catre client, icetkk. Bancile nu vor sa intervina Apple pentru ca Apple nu preia niciun risc in circuitul banilor, ci doar beneficiile. Bancile au 100% din riscuri, ele au investit in infrastructura, ele platesc provizioane pentru portofoliul de clienti incerti care genereaza credite neperformante, etc. Acum vine Apple si vrea sa se infrupte pe munca lor, si bancile nu vor, ceea ce mi se pare normal.
    Bancile vor ca surplusul de valoare sa fie incasat de catre ele insele, nu de catre Apple.
    Apple nu are decat sa isi deschida singura propria institutie financiara, si rezolva problema. Daca era asa cum spune Apple ca sunt clienti care renunta la bancile lor pentru Apple Pay, nu cred ca ar fi fost facuta declaratie pe seama asta. Foarte bine: sa se mute clientii la bancile care adopta Apple Pay :))

  13. La fiecare tranzactie bancile castiga 0,002%??? La ce banca se practica un comision atat de mic? Mie imi incaseaza intre 0,3%-1,5% in functie de card (visa, master, american express, etc), in functie de tipul cardului (debit sau credit) si in functie de suma incasata (0,1% doar sub 20€).

  14. “Site premium”
    Să nu exagerăm: site-urile premium au corectori care, chiar dacă autorii articolelor sunt agramați, fac ca forma îmbrăcată de articol sa fie scrisă corect.
    Aici nu este cazul.

  15. vrei sa spui ca daca cumperi ceva cu carte de credit (master card, visa, AE) iti trage comision??? sau numai cand scoti bani de pe el la bancomat?!?

  16. nu prea cred, platesc de peste 2 ani la magazinele REWE cu o aplicatie Blue Code si nu au pus nici un cost suplimentara. e clar ca in romania cu un cont de 3 lei pe luna banca nu isi permite sa suporte clientilor tranzactiile.

  17. Repet: site mai bun la nivel de informație, scrisă in ceea ce se dorește a fi limba romană.
    Dacă eu însă găsesc un site cu aceleași articole, dar scrise corect gramatical, plec de aici in secunda doi.

  18. te rog anunta-ma si pe mine cand gasesti, dar din moment ce nu ai plecat…inseamna ca am dreptate…si acesta inca este the best

  19. Eu sunt publicul ținta al aplicației Biziday: intru o data pe zi, citesc titlurile și o descriere scurta, deschid articolul care ma interesează și apoi trec mai departe; ma interesează sa citesc informația, scrisă intr-o forma care sa nu ma enerveze.
    Tot eu sunt public care știe mai multe limbi străine și se poate informa din surse diferite; in acest moment am 2 surse foarte bune – dar nu in limba română – pe care le voi vizita zilnic; iDevice rămâne un loc in care -poate – voi mai intra o data pe săptămâna, de curiozitate, sau o data pe an, dacă a doua sursa pe care am găsit-o isi confirma valoarea.
    Spun toate lucrurile astea, pentru ca ii doresc acestui site sa se dezvolte, însă o poate face doar profesionalizandu-se și la nivel de forma.

  20. eu am inteles, si sunt de acord cu tine, intr-un fel…dar asta zic cand va aparea un site tech genul acesta mai bun si cu useri la fel de activi sa ma anunti…nu se va considera publicitate, daca e imi dai mail