Huawei ar putea anunta concedieri in anul 2017

Huawei, locul 3 in topul producatorilor de smartphone-uri in 2016, ar putea anunta concedieri din cauza profitului scazut inregistrat din vanzarea telefoanelor inteligente. Conform unor angajati ai Huawei, documente interne afirma ca tintele de profit pentru vanzarile de smartphone-uri n-au fost atinse, iar managerii vor ca incasarile sa creasca.

Pentru ca acest lucru sa se intample, cei de la Huawei ar putea concedia unii angajati in ideea de a imbunatati profitul companiei, dar asta nu ar ajuta incasarile. Desi cei de la Huawei au crescut foarte rapid in vanzarile de smartphone-uri, profitul nu a avut parte de o crestere la fel de mare si cel mai probabil nici nu o va avea.

Majoritatea smartphone-urilor Huawei sunt vandute in China, insa in 2016 Oppo a intrecut Huawei in vanzari acolo, iar de aici au inceput problemele. Desi Huawei vinde smartphone-uri si in alte tari de pe glob, banii incasati nu au ajutat compania sa fie suficient de profitabila pe cat si-ar fi dorit cei care o conduc in momentul de fata.

Desi Huawei a intrecut asteptarile in ceea ce priveste vanzarile si incasarile, profitul ramane foarte scazut, conform unui manager al companiei. Intr-un memo intern trimis angajatilor de catre presedintele Huawei angajatilor li se cere sa munceasca mai mult in 2017, altfel compania risca sa se “dezintegeze” daca lucrurile vor continua sa.

Desi Huawei a negat posibile planuri de concedieri, in memo-ul presedintelui se specifica faptul ca persoanele care nu vor munci mai mult vor fi obligate sa-si gaseasca alte locuri de munca. Acestea fiind spuse, Huawei are probleme, in ciuda cresterii vanzarilor, iar Huawei P10 nu pare sa fie suficient de bun pentru a rezolva problemele.

“It is still profitable but the profit margin is very low.  Thirty-something strong men, don’t work hard, just want to count money in bed, is that possible?. Huawei will not pay for those that don’t work hard. Everybody is nervous.  We are now all thinking more of the next steps, realizing permanent employment with the company is no longer a given.”

huawei concedieri

7 COMENTARII

  1. care preturi sunt mici olimpiu ca mate 9 p10 sunt peste 650-700 de euro!iar p 10 nu merita deloc banii avand in vedere ca e la pret de iphone care totusi e mult peste ce ofera huawei!

  2. Clonele trebuie sa aibă preț de clona, adică maxim 300 de marafeti.
    Nu poți vinde la preț de iPhone orice plastic, indiferent ca pe scrie el Samsung, LG sau huawei

  3. Numai inepții pe aici, că de altfel și articolul. Adică concedierii pentru atingerea marjei de profit. Pai din costul telefonului cat reprezintă costul cu personalul astfel încât să recuperezi din reducerea numărului de angajați. În rest despre mar și comparațiile cu el exact că și articolul. Ineptii