Samsung Galaxy S8 – cat costa dock-ul DeX

Samsung Galaxy S8 poate fi transformat intr-un PC cu ajutorul unui dock numit DeX, acesta fiind vandut de catre Samsung la pretul de 150 de dolari.

Samsung Galaxy S8 are o functie care il deosebeste de restul smartphone-urilor disponibile pe piata si il va face foarte atractiv pentru multi. Vorbesc despre o functie care va permite transformarea Samsung Galaxy S8 intr-un PC cu ajutorul unui dock special creat de catre compania Samsung si vandut sub denumirea DeX.

Desi Samsung nu a spus miercuri cat va costa accesoriul DeX pentru Samsung Galaxy S8, ei bine acum aflam ca zvonurile legate de el sunt adevarate. Maie exact, noul dock DeX pentru Samsung Galaxy S8 va costa intr-adevar 150 de dolari, asa cum am aflat inca de acum cateva saptamani din diverse surse apropiate companiei Samsung.

Cei de la Samsung au listat noul dock DeX pe propriul website si spun ca va fi livrat pentru clientii Samsung Galaxy S8 la finalul lunii aprilie. Atunci urmeaza sa fie livrate si precomenzile pentru Samsung Galaxy S8 in toata Europa, sau chiar SUA, asa ca accesoriul va fi disponibil pentru achizitie chiar atunci cand conteaza cel mai mult si lumea va avea produsul.

Samsung Galaxy S8 – cat costa dock-ul DeX

Conform celor de la Samsung, acest dock numit DeX va permite introducerea Samsung Galaxy S8 in el si interconectarea folosind un port USB-C. La dock-ul DeX pentru Samsung Galaxy S8 vor putea fi mai apoi conectate un monitor extern, o tastatura si un mouse, o interfata desktop fiind proiectata pe acel monitor la care este conectat dock-ul.

Ininterfata desktop a Samsung Galaxy S8 vor fi afisate aplicatiile instalate in terminalele utilizatorilor impreuna cu toate notificarile pe care terminalul le primeste. Apelurile telefonice, mesajele si orice fel de alte informatii sunt deasemenea vizibile in interfata desktop creata de catre Samsung Galaxy S8 pe monitorul la care este conectat.

Noul dock DeX pentru Samsung Galaxy S8 are doua porturi USB, un port Ethernet si unul HDMI, un ventilator asigurand racirea pentru componente. Per total, vorbim despre o functie pe care Samsung Galaxy S8 o ofera pentru a creste productivitatea utilizatorilor si cred ca foarte multi si-ar dori sa vada asa ceva in iPhone in viitorul apropiat.

Samsung Galaxy S8 DeX dock

13 COMENTARII

  1. Superb ! Asta înseamnă să te gândești la clienți :
    Samsung oferă la 150$ ceva WOW, să îți transformi smartphone ul într-un PC
    Apple în schimb, la prețul de 159$ oferă niște căști…
    Bravo Samsung ! Așa da !

  2. daca era acesta viitorul se inmultea lumea ce foloseau astfel de accesorii..microsoft si motorola sunt cu ele de ani de zile si nimic. in 2007 s-a vazut care a fost viitorul smartphonului…aici nu se vede nimic de ani.
    Samsung baga baga doar sa se vanda dar baga fara cap

  3. Sincer cred ca este certa aceasta evolutie, ajungi acasa, pui smart phone-ul in dock, daca va mai avea denumirea de smartphone, si asta mi-as dori. Dar soft-ul evolueaza mai greu decat partea hard, ajungem si acolo

  4. Amfetamin, aici e diferență. Esti cam silit să cumperi căștile de la Apple dacă vrei să Asculți cât timp ai telefonul la încărcat.
    Acest dock, și căștile de la Samsung le iei dacă vrei. Nu au scos acea gaură pentru a alege : ori îmi incarc telefonul, ori ascult muzica

  5. La prezentarea Microsoft am fost foarte incantat de un asemenea produs, pacat ca este inutil. Diferenta este ca Samsung nici nu are OS-ul pregatit pentru asa ceva. Ce nu s-a gandit nici Microsoft este ca dock-ul trebuia sa aiba propriul OS in care conectat cu telefonul sa folosesti datele tale, dar stai, nici nu ar trebui sa te conectezi fizic la vre-un dispozitiv.

  6. Și cam in ce situație ai sta atârnat lângă încărcător cu căștile in ureche? Eu unul niciodată și am mufa jack la 6S plus. Eu ascult muzica dar mai mult pe iPad cu niște casti Nokia BH-604 de pe vremea când era reprezentanta Nokia in Iulius Mall in Timișoara,era cam 100€ pe vremea aia,se aude fenomenal la el!
    O alta varianta ar fi o husa de la Spigen(Tough Armor Volt)care permite încărcarea prin inducție.
    https://youtu.be/BTfc4x6Kfo0

  7. E clar că Microsoft și Samsung s-au gândit la ceea ce sugerezi tu, și foarte bine că nu au făcut suportul cu sistem de operare. Dacă suportul ar avea sistem de operare, dezavantajele ar fi enorme:
    – sportul ar fi avut nevoie de hardware suplimentar (procesor, memorie, etc) ceea ce ar fi făcut dispozitivul ineficient de scump.
    – un nou pachet de sistem de operare ar fi însemnat o licență în plus, care costă.
    – riscul de securitate al sistemului de operare ar fi fost în sarcina dispozitivului, mult mai ușor de controlat de către hackeri.
    – ideea de PC portabil prin smartphone ar fi fosta compromisă.

    În asemenea condiții, e foarte bine că suportul nu are sistem de operare.