iOS 11 – ce iPhone si iPad devin inutile din toamna

In weekend v-am spus ca iOS 11 nu va fi oferit pentru anumite iPhone, iPad si iPod Touch, deoarece Apple vrea sa renunte la suportul pentru terminalele cu chip de 32 biti. Mai exact, iPhone 5, iPhone 5C si iPad 4 sunt singurele terminale care mai pot rula iOS 10 si au chip-uri de 32 biti, compania Apple intentionand sa elimine complet suportul pentru ele incepand cu iOS 11.

Cand spun complet, ma refer si la faptul ca aplicatiile care vor fi publicate in AppStore pentru iOS 11, nu ar urma sa functioneze pe aceste terminale ale companiei Apple. In aceasta idee, chiar daca aplicatiile vor fi compatibile cu iOS 10 si vor functiona pe terminalele care ruleaz aceasta versiune a sistemului de operare, daca ele sunt unul dintre cele mentionate anterior, aplicatia nu va putea fi instalata.

Un prim exemplu al schimbarii pe care intentioneaza sa o faca Apple este vizibil in aplicatia Clips, aceasta nefiind compatibila cu cele trei terminale lansate cu ani in urma de catre cei din Cupertino. Astazi au aparut noi informatii privind planurile celor de la Apple, eia vand intentia de a da uitarii toate cele trei produse incepand de anul acesta, fortand clientii sa cumpere altele complet noi.

iOS 11 – ce iPhone si iPad devin inutile din toamna

Strategia companiei Apple este de a intari securitatea iOS 11 si de a forta clientii sa cumpere noile produse, asa ca blocheaza unele aplicatii pentru vechile terminale. Apple incearca prin orice mijloace sa isi creasca vanzarile, iar blocarea suportului aplicatiilor pentru iOS 11 si unele produse va fi o metoda foarte buna de a isi realiza planul, chiar daca unii clienti vor avea de suferit.

Anual compania Apple elimina suport pentru o sere de produse, insa acum avem cele mai multe care raman fara suport nu doar in iOS 11, ci si pentru aplicatii. Spre deosebire de alti ani, acum cei de la Apple actioneaza mult mai radical, asa ca daca vreti sa puteti folosi totul, sau macar unele functii, din iOS 11, este indicat sa va cumparati un iDevice mai nou de iPhone 5, iPhone 5C sau iPad 4.

Inainte sa inchei va spun ca inclusiv terminalele mai vechi de acestea trei nu vor putea rula una sau toate aplicatiile compatibile cu iOS 11, chiar daca ele au suport pentru iOS 9, sau iOS 8.