Sistemul Apple de ghidaj autonom pentru masinile este prezentat in detaliu

Apple a fost foarte mult in centrul atentiei deoarece s-a speculat pentru o perioada de timp ca un sistem de ghidaj autonom pentru masini ar fi dezvoltat de catre cei din Cupertino. Ei bine se pare ca lucrurile nu stau chiar asa, iar in realitate cei de la Apple ar fi in proces avansat de dezvoltare a unui sistem de ghidaj autonom pentru masini numit Apple Automated System.

O copie completa a permisului care ii permite companiei Apple sa testeze asemenea sisteme, plus documente interne prin care isi instruieste angajatii au fost publicate in cursul noptii trecute. In documentele interne ale companiei Apple sunt oferite detalii clare cu privire la modul in care angajatii ar trebui sa se comporte atunci cand sunt intr-una dintre masinile care are sistemul de ghidaj autonom.

Conform acestor documente, Apple are 6 soferi care testeaza sistemul de ghidaj autonom pentru masini pe 6 masini Lexus RX450h 2015, insa acestia au trecut mai intai prin 7 teste pentru a fi instruiti. Dupa parcurgerea perioadei de testare, angajatii au posibilitatea de a testa sistemul Apple Automated System pe cele trei masini, Apple utilizand un volan si pedale ale Logitech.

Sistemul Apple de ghidaj autonom pentru masinile este prezentat in detaliu

Decizia celor de la Apple de a dezvolta un sistem de ghidaj autonom pentru masini a fost luata dupa ce dezvoltarea masinii autonome si electrice nu a mai devenit viabila. In aceasta idee, acum Apple testeaza acest sistem, avand toate permisele necesare pentru a o face in California, dar totul este abia in faza incipienta de testare.

Puteti vedea in imaginile de mai jos cum arata habitaclul in care este testat sistemul Apple, soferii angajati putand controla masina de la distanta folosind tehnologia celor de la Logitech. Google foloseste exact aceleasi masini pentru a isi testa propriul sistem de ghidaj autonom pentru masini, insa probabil are alte tehnologii pentru controlarea de la distanta.

“According to the training packet, Apple’s self-driving car uses a Logitech wheel and pedals to actuate drive by wire, and it supports one person at a time.  Pressing the brake pedal or grabbing the steering wheel in Apple’s test vehicles will disengage the electronic driving mode, but drivers can accelerate without overriding the “drive by wire” mode.”

Acestea fiind spuse, mai jos aveti si permisul pe care compania Apple l-a primit pentru a putea testa acest sistem de ghidaj autonom in SUA, iar planurile sale sunt cat se poate de clare in momentul de fata.

apple sistem ghidaj autonom

apple sistem ghidaj autonom 1

apple sistem ghidaj autonom 2

1 COMENTARIU

  1. Nu cred ca au renunțat la mașină. Mai mult ca sigur încearcă sa distragă atenția, încă nu am auzit sa concedieze 1000 ingineri