iOS 11 – 14 functii iPhone furate de la jailbreak

iOS 11 a furat multe functii de la comunitatea jailbreak, dar asa foarte multi utilizatori ai iPhone si iPad se pot bucura de functii pe care nu le-ar avea.

iOS 11 vine cu foarte multe schimbari care erau asteptate de ani de zile de catre utilizatorii iPhone si iPad, compania Apple intelegand intr-un final ca trebuie sa ni le ofere. Foarte multe dintre ele sunt disponibile prin jailbreak de ani si ani de zile, insa iOS 11 este sistemul de operare care ne aduce si mai multe functii pe care doar unii au avut curajul de a si le implementa.

Anual compania Apple fura functii fie de la comunitatea jailbreak, fie de la diversi producatori de aplicatii si desigur ca iOS 11 nu putea face distinctie din acest pucnt de vedere. Desigur ca in iOS 11 compania Apple dorea sa ofere functii foarte utile care erau disponibile doar prin jailbreak, iar pana in momentul lansarii versiunii finale ar putea aparea si altele.

In acest articol va voi vorbi despre cateva dintre functiile iOS 11 care au fost furate de la comunitatea jailbreak, dar desigur ca mai pot aparea si altele.

1. Tastatura pentru o singura mana

iOS 11 tastatura singura mana iPhone

Simpla si extrem de utila, tastatura modificata pentru a fi utilizata cu o singura mana ajunge in final in iPhone multumita iOS 11 si va pot spune ca este extrem de utila.

2. Drag & Drop

iPad si iPhone vor avea in iOS 11 o functie care va permite tragerea de continut pentru copiere usoara intre diverse meniuri ale unei aplicatii, sau intre aplicatii. Functia este mai complexa in iPad cu iOS 11, dar si terminalele iPhone o vor avea disponibila intr-o versiune mai mult, sau mai putin, utila.

3. Personalizarea Control Center

iOS 11 Control Center personalizare

Chiar daca nu este chiar ceea ce ne-am dorit, Apple ne permite sa personalizam Control Center din iOS 11 prin adaugarea sau stergerea unor toggle-uri. Vorbim despre cele de la baza Control Center din iOS 11, care deschid aplicatia Ceas, Clock, si ofera alte functii, restul toggle-urilor ramanand fara posibilitate de modificare.

4. Dezactivarea conexiunii celulare a internetului mobil din Control Center

iOS 11 toggle activare date celulare internet mobil Control Center

Nu mai stiu cati ani au trecut de cand lumea a inceput sa ceara un toggle pentru dezactivarea internetului mobil din Control Center, dar nu mai conteaza deoarece iOS 11 il aduce intr-un final.

5. Inregistrarea ecranului peste tot in iOS, Screen recording

iOS 11 inregistrare ecran iPhone iPad

Da, iOS 11 aduce in sfarsit posibilitatea de a inregistra tot ceea ce faci in iOS, indiferent de meniul sau aplicatia pe care o folosesti. Optiunea este ascunsa in noul meniu cu toggle-uri pentru Control Center din iOS 11 si trebuie activata separat, asa ca va trebui sa o cautati acolo, iar filmarile sunt salvate in totalitate in libraria foto/video a iDevice-urilor.

6. Partajarea parolei Wi-Fi catre alte iPhone si iPad

iOS 11 parola Wi-Fi iPhone iPad

Daca obisnuiti sa va invitati prietenii acasa si aveati probleme cand trebuia sa le spuneti parola de la Wi-Fi-ul vostru, ei bine iOS 11 rezolva aceasta problema. Noua functie este integrata in meniul de sharing a iOS 11, alerte fiind afisate imediat ce o persoana incearca sa se conecteze la reteaua Wi-Fi si le puteti trimite parola.

7. Suport pentru poze animate GIF

Pozele animate de tip GIF sunt cele mai comice, iar in iOS 11 compania Apple aduce in sfarsit suport pentru ele direct in aplicatia Poze, Photos, unde sunt rulate direct.

8. Mutarea mai multor aplicatii simultan

Aceasta noua functie a iOS 11 exista de foarte mult timp in Cydia si ea ne permite sa mutam rapid mai multe aplicatii dintr-un ecran in altul, sau in foldere. Procedura in sine nu este una foarte simpla sau chiar 100% functionala in momentul de fata, dar in iOS 11 pe iPhone si iPad o avem intr-un final disponibila.

9. Dark Mode

Nu este 100% complet si 100% util, dar iOS 11 are disponibil un Dark Mode pentru cei interesati sa aduca putin “intuneric” in interfata iPhone si iPad. iOS 11 aplica acest Dark Mode doar pentru anumite elemente ale sistemului de operare, asa ca nu ne putem folosi de el chiar asa cum dorim, dar este totusi un inceput.

10. Fixarea notitelor in fruntea aplicatiei Notes

iOS 11 notite setare primele

Daca aveti notite foarte importante in aplicatia Notes, Notite, pe care doriti sa le vedeti tot timpul primele, atunci iOS 11 va ajuta cu o functie noua. Aceasta va permite sa selectati ca anumite notite sa fie pinned, pozitionate, primele in interfata aplicatiei Notes, Notite a iOS 11.

11. Un rand de iconite cu cifre peste tastatura iPad

iOS 11 iPad rand tastatura

Pentru tabletele iPad exista in iOS 11 posibilitatea de a afisa peste tastatura un rand de cifre care permite introducerea mai usoara a acestora fara a le cauta.

12. Afisarea mai multor iconite in dock-ul iPad

iOS 11 dock ipad aplicatii

Tot pentru iPad avem in iOS 11 o modificare foarte utila pentru dock, care permite afisarea mai multor aplicatii, decat pana in prezent, pentru accesare rapida.

13. Deschiderea mai multor aplicatii in acelasi ecran la iPad

iOS 11 iPad 4 aplicatii ecran

Tabletele iPad se transforma in iOS 11 in adevarate dispozitive de productivitate pentru ca avem disponibila posibilitatea de a deschide nu mai putin de 4 aplicatii in acelasi ecran.

14. Reducerea duratei animatiilor

iOS este un sistem de operare rapid, dar animatiile il cam “trag in jos”, asa ca in Cydia au aparut tweak-uri care pot reduce durata animatiilor, iar iOS 11 face acest lucru in mod nativ. Compania Apple a redus substantial durata animatiilor din iOS 11, iar totul este cu mult mai rapid, cel putin la nivel de utilizare obisnuita.

17 COMENTARII

  1. Mai degraba din android … unele functii le am demult pe android ….. dar e mai elegant sa zicem ca sunt luate din jailbrake

  2. Foarte bune și inspirate aceste alegeri, deja era prea multa “plictiseala” in meniul ăla de iOS. Așa devine mult mai atractiv.

  3. Lăsați-l în pace pe “srb” și pe “zaone” și ziceți dacă mai știți ceva de jailbreak-ul ala ca albesc la…. Pana apare :)))))