Nokia 8 – Specificatii Finale in Lupta cu iPhone 8

Nokia 8 are specificatiile finale confirmate in lupta cu iPhone 8 si vine cu o camera frontala mare, plus un ecran de aparenta foarte buna calitate.

Nokia 8 are specificatiile finale confirmate oficial chiar de catre unul dintre prototipurile testate in momentul de fata in vederea lansarii inaintea aparitiei iPhone 8 pe piata. Nokia 8 a mai avut unele dintre aceste specificatii anuntate pana acum, asa majoritatea dintre ele doar confirma ceea ce am vazut prin diverse zvonuri, asa ca in multe situatii nu vorbim despre ceva complet nou, dar asta era de asteptat.

Nokia 8 este in momentul de fata in proces de productie si cateva modele functionale au fost prezentate in imagini zilele trecute. Chiar seara v-am  aratat o unitate functionala a Nokia 8 prezentata de catre compania HMD Global pentru toata lumea, compania finlandeza dorind sa aiba un interes cat mai mare pentru noul smartphone, asa ca a decis sa il prezinte oficial cu doar o saptamana inaintea prezentarii oficiale.

Nokia 8 va avea, asa cum stiam, un ecran cu diagonala de aproximativ 5.3 – 5.5 inch, a carui rezolutie va fi de 2560 x 1440 pixeli, asa cum se intampla la majoritatea smartphone-urilor Android. Nokia 8 va avea deasemenea si o densitate de 559 de pixeli per inch pentru noul sau ecran, deci vorbim despre o calitate foarte buna pentru imaginile care urmeaza sa fie afisate de acesta, el fiind la acelasi nivel cu competitorii Android.

Nokia 8 – specificatii finale in lupta cu iPhone 8

nokia 8 specificatii finale iphone 8

Nokia 8 va functiona cu ajutorul unui chip Qualcomm Snapdragon 835, identic cu cel folosit in Samsung Galaxy S8, LG G6, viitorul LG V30 si terminalele Huawei. Nokia 8 va avea principalele nuclee ale procesorului tactate la frecventa de 1.9 GHz, iar pentru el vor fi integrati si 4 GB RAM, destul de putin pentru un smartphone care pare sa intreaca in performante iPhone 8 si restul hoardei Android.

Nokia 8 va avea integrata si o camera duala, cu lentile Carl Zeiss, pe care am vazut-o deja in poze, insa nu se stie sigur cati megapixeli vor avea senzorii de imagine din ea, desi se speculeaza ca ar fi vorba despre 13 megapixeli. Tot 13 megapixeli urmeaza sa aiba si camera frontala a Nokia 8, aceasta urmand a fi capabila sa inregistreze inclusiv clipuri video 4K, deci selfie-urile vor avea o calitate foarte, foarte buna.

Nokia 8 va avea un mare avantaj in fata competitorilor Android, sau a iPhone 8, prin faptul ca va fi vandut la preturi care s-ar putea apropia de valoarea de 500 de dolari. Pretul este injumatatit fata de cel pe care Apple l-ar cere pentru iPhone 8, sau Samsung pentru Samsung Galaxy Note 8, deci Nokia 8 cu performante peste al doilea ar putea fi mult mai ieftin si mai atractiv pentru multi fosti fani ai Nokia.

3 COMENTARII