Windows 10 – noua Functie ce Parea Imposibila

Windows 10 va avea o noua functie care parea imposibila acum cateva luni, dar care va face utilizarea unui calculator mult mai interesanta in viitor.

Windows 10 continua sa uimeasca prin diverse functii pe care compania Microsoft tot continua sa le anunte pentru noul sau sistem de operare dedicat calculatoarelor. Astazi vorbim despre una noua pe care Windows 10 urmeaza sa o aiba incepand din aceasta toamna cu Fall Creators Update, compania Microsoft anuntant-o in cursul noptii trecute, deci este cat se poate de oficiala in momentul de fata.

Windows 10 le va permite utilizatorilor sa foloseasca asistentii personali Cortana si Alexa din propriile calculatoare multumita unui parteneriat dintre Microsoft si Amazon. Utilizatorii Windows 10 vor putea folosi Cortana pentru a putea activa asistentul personal Alexa al celor de la Amazon, dar si viceversa, cele doua platforme urmand a fi interconectate pentru a oferi mai multa functionalitate pentru utilizatori.

Windows 10 va combina functiile celor doi asistenti personali in calculatoarele noastre nu doar in functiile cheie ale sistemului de operare, ci si in anumite aplicatii separate. Presedintii Microsoft si Amazon au discutat ieri despre acest proiect ambitios, companiile completand seturile de functii ale fiecarui software cu ceea ce fiecare dintre ele nu are, Windows 10 urmand a deveni mult mai util, in consecinta.

Windows 10 – noua functie ce parea imposibila

windows 10 functie imposibila

Windows 10 va permite controlarea caselor utilizatorilor prin intermediul Alexa, lucru pe care Cortana nu il poate face din lipsa suportului pentru dispozitivele inteligente pentru case. Alexa are implementat suport in foarte multe produse, iar asta multumita usurintei cu care poate fi facut totul, asa ca Windows 10 prin calculatoare va putea controla dispozitivele inteligente pentru case intr-un mod mult mai usor.

Windows 10 nu a motivat utilizatorii sa foloseasca asistentul personal Cortana chiar atat de mult, iar asta din cauza foarte multor lipsuri in software-ul celor de la Microsoft. Alexa are seturi de functii pe care utilizatorii le doreau, dar nu le aveau, iar multumita Windows 10 vor avea acces la ele si ar putea renunta la achizitia unuia dintre produsele Amazon pentru a se bucura de functiile asistentului personal.

“Ensuring Cortana is available for our customers everywhere and across any device is a key priority for us. Bringing Cortana’s knowledge, Office 365 integration, commitments, and reminders to Alexa is a great step toward that goal. The world is big and so multifaceted. There are going to be multiple successful intelligent agents, each with access to different sets of data and with different specialised skill areas.”

Windows 10 cu aceasta functionalitate ar putea fi mai atractiv decat macOS-ul celor de la Apple, al carui asistent personal Siri nu combina functiile totale ale celor doi asistenti. Desigu ca Apple nu va implementa vreodata in macOS ceva similar cu ceea ce Microsoft si Amazon ofera pentru Windows 10 si dispozitivele proprii, asa ca nu vom mai vedea prea curand colaborari de acest gen, care sunt extrem de importante.

Windows 10 este unul dintre cele mai folosite sisteme de operare pentru calculatoare, iar Amazon va avea foarte multe de castigat de pe urma sa.