Tim Cook: Produsele Apple nu sunt doar pentru cei Bogati

Tim Cook a vorbit astazi intr-un interviu despre produsele pe care compania Apple le lanseaza si a facut cateva afirmatii foarte interesante cu privire la ele.

Tim Cook a vorbit astazi intr-un interviu despre produsele pe care compania Apple le lanseaza si a facut cateva afirmatii foarte interesante cu privire la ele. Mai exact, Tim Cook a afirmat ca produsele Apple sunt gandite pentru a schimba lumea si nu sunt facute in mod neaparat doar pentru cei bogati, desi compania Apple le vinde la preturi care sunt in multe situatii foarte exagerate.

Tim Cook afirma ca produsele Apple ajuta lumea sa faca lucruri pe care in mod normal nu le-ar putea face, insa e greu de spus ce calitate exceptionala au iPhone sau iPad pe care alte produse nu le au. Pe de alta parte, Tim Cook spune ca produsele Apple ajuta lumea sa invete lucruri noi, sa-i invete pe altii lucruri noi, sa se joace sau sa realizeze lucruri grozave, iar asta este perfect adevarat.

“I think the No. 1 way Apple changes the world is through our products. We make products for people that are tools to enable them to do things that they couldn’t otherwise do—to enable them to create or learn or teach or play. Or do something really wonderful.”

Tim Cook afirma si ca Apple a schimbat lumea prin actele de caritate pe care le face, insa a afirma ca nu va exista si o fundatie finantata de catre compania Apple. El spune ca o fundatie de acest gen ar avea o conducere diferita si nu ar avea spiritul si mentalitatea sa, ori a echipei sale de manageri, iar aici are din nou dreptate, pentru ca putini oameni din putine companii gandesc la fel precum Tim Cook.

“My view, we do a lot more good with a 120,000 people behind it than we would putting 12 people over in a corner to make decisions. I’m not criticizing people that do that. I think maybe they found a way and maybe it’s great. But it wouldn’t be Apple.”

Intrebat de ce au produsele Apple preturi atat de mari cu profit atat de mare pentru companie, Tim Cook a afirmat ca profitul nu este chiar atat de mare precum care. El spune ca Apple stabileste preturile produselor pentru valoarea pe care ea crede ca acestea o merita, Tim Cook afirmand ca pentru produsele premium se folosesc materiale de calitate, iar acestea costa bani, pe care foarte multi clientii platesc.

“Well it’s not high margin. I wouldn’t use that word. There’s a lot of companies that have much higher margins. We price for the value of our products. And we try to make the very best products. And that means we don’t make commodity kind of products. And we don’t disparage people that do; it’s a fine business model. But it’s not the business that we’re in.

But if you look across our product lines, you can buy an iPad today for under $300. You can buy an iPhone, depending upon which one you select, for in that same kind of ballpark. And so these are not for the rich. We obviously wouldn’t have over a billion products that are in our active installed base if we were making them for the rich because that’s a sizable number no matter who’s looking at the numbers.”

Tim Cook a afirmat in final ca Apple ar vrea sa faca mai multe produse pentru monitorizarea sanatatii, dar aici ramane de vazut ce fel de limitari va avea din partea autoritatilor.

Tim Cook Produsele Apple Bogati

67 COMENTARII

  1. Logic,atata timp cat exista rate si te lasa sa te indatorezi pana nu mai ai ce manca..e normal
    In ziua de azi datorita bancilor si pietei sh si o femeie de serviciu poate avea Ferrari

  2. Mercedes e doar pt bogati? Si e considerat un producator premium. Au si ei smart sau A-Klasse cu vreo 25K euro dar au si S-Klasse cu peste 100k euro.
    In cazul de fata iphone X e S-Klasse.

  3. Astia destepti … un raspuns as avea nevoie…
    Ce faci cu iphone X si nu poti face cu un 6s de exemplu … is curios !!!
    Vine mailu 0.0001 sec mai repede !?
    Sau care e faza !?

  4. Mai bine zis la fel ca posesoarii de boliduri care merg la fel ca oricare alt vehicul in limitele legii, exceptând anumite porțiuni din Germania !

  5. Asta e strategia Samsung, dar deh… Vouă vă pute când e vorba de Samsung, și vă place când e vorba de Apple.
    Samsung are produsele J ieftine și foarte bune, dar și produsele S și Note excelente.

  6. Normal ca nu e doar pt cei bigati. Exact cum a zis stimabilul Srb, atata timp cat exista sistemul de rate….se poate lejer. Dar totusi cum sa ceri 3000 euro pentru un laptop de 15″ cu touchbar in 2017 si sa zici ca nu sunt produse destinate persoanelor potente financiar?!? Trebuie sa fii cretin sa faci asemenea afirmatii. Ori si-a luat-o serios la usa maro de abereaza ori nu e sanatos la cap si trebuie sa isi dubleze medicatia de dimineata.
    Da, mai lansezi un iphone X cu pret de plecare 1000 de euro si te gandesti in sinea ta zbuciumata ca isi permite tot omul muncitor in 3 schimburi care saracul cand vine acasa gaseste varza calita sau tocanita de cartofi in farfurie.
    @Ovvy, referitor la baieteii cu chilotei tanga cu parfum de vibrator, posesori de bolizi si locuiesc in garsoniere (vezi ex. Tzanca Uraganul -manelist de catifea); tind sa iti dau dreptate: este ceva normal, nu o mai considera fitza. Asa sunt romanii….mai ales cei din strainatate, amaratii evadati din saracie. Au ajuns de ex. In Germania, au lucrat 2 ani intens sa isi ia un seria 3 2014 nene (“ce pl mea ca nu lucrez pe gume turbo)….si locuiesc cate 2 in camera de 22 m petrati cu baie si bucatarie la comun. ( cunosc caz concret).

  7. Este clar că produsele Apple nu sunt pentru toate buzunarele, dar ce să zică și el, trebuie cumva să justifice prețul ridicat al noului iPhone pentru că foarte multă lume s-a plâns pe toate blogurile.

  8. Tocmai ce m-am intors din Madrid dupa mai bine de o luna si vreau sa spun ca nu am vazut atata iphone cat am vazut la compatriotii din sala de asteptare.k de…(spaniolii ie saraci?).toti Albastrii ascultau manele

  9. corect, sincer nici A class nu gasesti la 25k euro, decat daca esti genul sa il iei cu motor de renault si chel
    Samsung are doar un produs considerat ca pret premium gen Note sau S dar care nu mai valoreaza nimic 1data desigilat

  10. de ce oamenii schimba mercedes vechi de 4 ani cu model nou? pt securitate mai buna, pt un confort mai bun, pt performante/consum mai bun etc

  11. corect, lumea pe aici si prin lumea reala nu isi da seama ce inseamna sa “iti permiti cu adevarat” ceva, nu cotneaza, fie o paine de 10 lei fie o masina de n lei

  12. Sa nu uitam, el vede pretul produselor sale din postura milionarului in euro…din postura angajatului model…ar trebui vazut altfel

  13. Eu locuiesc de 7 ani in Spania și îți pot garanta ca iPhone-ul nu este atât de popular cum e in România. Spaniolii nu își cheltuiesc banii nici pe produse electronice și nici pe mașini scumpe. Banii lori se duc in general pe ieșiri, băutură, vacanțe, restaurante, “fiesta”…

  14. Firma la care lucrez are cam 60 de angajați și in mare ii cunosc pe toți. Din cei 60 de angajați doar 2 au iPhone plus șefii care sunt 5 la număr(este o afacere familiară). Și nu este vorba de bani, de sărăcie, este o firma unde se plătește destul de bine fata de restul. Cel mai mic salariu este al femeii de serviciu, care este de 1000€.

  15. Fiecare cheltuie banul pe ceva scump , dar în același timpul altul nu ar da niciodată banul pe ce a cheltuit altul dar va cheltui pe alceva tot scump, asa ca ma pis pe toate comentariile răutăcioase și mergi la somn.

  16. Am fost anul trecut la Marbella, tot în Spania, și te asigur că numai câțiva oameni în vârstă aveau altceva în afară de iPhone. Probabil că depinde de zonă, că în Marbella își permit și iPhone, și vacanță. Tu unde locuiești?

  17. De exemplu in Spania nu vor sa dea la romani, indiferent de contract sau salariu. De exemplu anul trecut cand am luat MacBook Pro-ul, am vrut sa îl iau in 3 rate fixe fără dobândă. Lucrez de 5 ani la aceeași firma, contract legal, salariu nu e o problema. Inițial am crezut ca li se pare mic salariul meu și am încercat sa fac pe numele surorii mele, care lucrează la aceeași firma cu mine, de 9 ani și câștiga aproape triplu fata de mine. Nici ei nu i-au acordat. Pana la urma l-am întrebat pe unul din angajați care ar putea fi problema și mi-a răspuns cu jumătate de gură, ca nu dau la străini. Normal ca politica lor este doar pentru romani. Nu cred eu ca nu dau la un german sau la un francez. Pana la urma l-am luat cu banii jos. Așa este viața unui roman intr-o țara de rasiști.

  18. Eu locuiesc in Valladolid, la 250 km de Madrid. Ceea ce nu știi tu este ca mai mult de 70% din persoanele pe care le-ai văzut tu in Marbella, nu sunt spanioli. Majoritatea sunt englezi, germani și ruși. Marbella este o zona unde foarte mulți milionari ai planetei dar și actori își cumpara case sau își “parchează” iahturile. Probabil ca ai văzut și pe străzi numai magazine Armani, Dolce…etc.

  19. Un restaurant din Spania a interzis servirea romanilor și țiganilor pe motiv ca au făcut prea multe pagube…. Nu zic ca nu, dar nu toată lumea e hoata și mincinosa, sunt romani care muncesc cinstit
    Oricum cât de prost sa fii ca casier sa nu anunți politia în caz ca ala nu plătește meniul sau când îți cere banii încasați, motivând ca are o bancnotă mai mica, tu nu faci nimic, mai ales ca ala nu fura banii și fuge cu ei

  20. Aaa… asta e la ordinea zilei in Spania. Străinii in general au alta mentalitate. Ei merg pe încredere, ei nu se gândesc ca o persoana ar putea sa între într-un restaurant sau magazin și sa ia ceva ce nu ii aparține, fără sa plătească. Ca sa nu îți mai zic ca țiganii au reușit sa lase toată zona din nord fără trenuri pentru ca au furat tot cuprul pe care l-au găsit. Nu știau spaniolii ce se întâmpla, care este problema, nu mai văzuseră așa ceva pana in acel moment. Și multe altele. Eu când am venit prima data aici și lăsam cv-uri, îmi spuneau ca au nevoie de personal dar ca nu angajează romani. Și acum cine m-a mai întreabă de unde sunt și le zic ca sunt roman nu le vine sa creadă, pentru ca sunt prea alb.

  21. consum/putere/poluare cum sa nu ne uitam, ce rost are sa ai bugatti daca il accelerezi rau de vreo 5 -6 ori faci doar 200km…este f ciudat. ma rog, toata lumea vrea sa dea taxe mai putine la furaciosi, aici nu mai este vorba de “cat dai pe benzina”

  22. cand ai contract cu banca FARA DOBANDA, pai in cazul asta as face si eu, pt ca “risc” banii bancii si nu pe ai mei…logic, pot sa fiu si milionar in euro, ca tot as face si eu la casa noua sau chiar si masini credit cu rate fara dobanda
    Si pt restul ce ai scris, din pacate cam asa este…lumea nu isi da seama ca suntem aceasi fiinta pe TERRA, si ca toti mergem in pamant sau la ars sau unde mergem dupa fara sa luam nimic.

  23. Și iPhone X o să-l iau la fel, in 3 sau 6 rate, încă nu știu. Eu folosesc serviciul financiar de la Carrefour și îți dau opțiunea sa finanțezi orice produs in 3, 6 sau 10 rate fixe, dobânda 0%, TAE 0%…practic plătești doar produsul, fără nici 1€ in plus. Îți da și opțiunea sa plătești in 12, 24, 36 de rate dar de aici începe sa îți bage comisionate.

  24. Într-un fel le dau dreptate, chiar dacă de multe ori ma simt jignit. Problema este ca din 100 de persoane cu buletin românesc, cel mult 10 sunt romani, oameni cu studii, care știu sa facă ceva in viața. Restul sunt țigani, analfabeți, necalificați…eSuntem in situația asta pentru ca ei nu ii văd pe cei 10 romani care își văd de treaba lor acolo in umbra. Ei ii văd pe restul, care stau la cerșit, fura, beau bere și spart semințe in centru pe bordură…

  25. doamne…mda din pacate asta este la moda, daca 100 sunt analfabeti tigani etc, si restul de 10 sunt, pt ca generalizeaza, le este mult mai usor sa o faca fara sa isi mai bata capul.

  26. As putea sa îl iau cu banii jos fără probleme, dar de ce fac asta dacă practic plătesc aceeași suma in 3 sau 6 luni, fără sa risc banii mei din buzunar cum ai spus și tu. Daca prețul va fi undeva pe la 1200€ voi plăti in 6 rate de 200€. Dacă va fi in jur de 900-100€, in 3, așa scap mai repede, ca nici nu îmi place sa ma lungesc.

  27. Oricine ai fi, încearcă te rog sa nu mai jignești. Dacă o persoană nu cunoaște detaliile unui anumit produs sau tehnologii asta nu înseamnă că este prost, mocofan sau mai știu eu ce. Sunt persoane care nu au toate informațiile necesare și ar trebui sa le ajutam și să le informăm, atât cât ne pricepem. Nici tu, nici eu și nimeni din lumea asta nu le știe pe toate.

  28. Da,devenim lupi moralisti.Stii,genul asta de oameni imi sunt cei mai antipatici.Iti cumperi masina diesel dar te dai mare protector al mediului.Daca ai Bugatty,ar fi normal sa ai si alta masina de zi cu zi.Referitor la taxe,nu e problema,cu relatiile tale o inmatriculezi imediat pe Bulgaria si nu mai dai bani la furaciosi.

  29. mda eu vorbeam de benzina,eu cel putin nu am avut in viata mea un diesel..Apple mercedes le iubesc si le voi folosi mereu atata timp cat au grija de mediu, deja au anuntat prima lor masina full autonoma

  30. in mare parte, ca sa fiu mai specific , 80% vin din DOBANZILE pe care le cere banca de la clientii ce fac credite…nu mai suntem in anii 90 unde aveai 20%/an la un depozit

  31. Adevărat. Spaniolii nu au mentalitatea unui srb. Asemenea poame le întâlnești cu precădere in Ro. Frustrați, inconsistenți si fără susținere… Dar afișează o siguranța si imagine false, ieftine. Romanii noștri, cei de pe toate drumurile…