iPhone X – 10 Functii in Premiera pe Telefoane

iPhone X are 10 functii in premiera pe telefoanele mobile, compania Apple reusind sa-si surclaseze competitorii din segmentul Android cu noul produs.

iPhone X are 10 functii oferite in premiera pentru un telefon mobil, compania Apple reusind sa-si ia prin surprindere multi dintre concurentii din lumea Android. iPhone X este rezultatul unei perioade foarte lungi de munca depusa de catre compania Apple, iar in noiembrie cand va fi lansat, va avea cu siguranta rezultatele pe care cei din Cupertino le doresc, pentru ca exista multi fani interesati de el.

iPhone X are oferite in premiera functii pentru un telefon mobil pentru ca Apple incearca intotdeauna sa uimeasca, desi uneori preturile produselor sale sunt foarte mari. Pentru cei din Cupertino conteaza mai putin pretul produselor si mai mult functiile importante pe care le ofera, asa ca iPhone X reuseste sa aduca pe telefoane unele noutati pe care putina lume le credea posibile acum cativa ani, dar iata ca sunt acum.

Face ID – cel mai avansat sistem de recunoastere faciala

iPhone X Face ID functii

iPhone X are Face ID, cel mai avansat sistem de recunoastere faciala implementat vreodata intr-un telefon mobil multumita camerei 3D frontale disponibile in el. Face ID din iPhone X foloseste inteligenta artificiala pentru a crea imagini 3D in adancime ale fetelor noastre si in baza lor ofera securitate biometrica pentru telefon, autorizand si platile mobile la cerere, totul multumita unui chip A11 Bionic foarte performant.

iPhone X are un sistem de recunoastere faciala care nu va putea fi pacalit cu selfie-uri, el fiind de 20 de ori mai sigur decat Touch ID oferit pana acum.

Ecran True Tone din iPad

iPhone X ecran True Tone

iPhone X este primul telefon mobil cu un ecran True Tone, acesta fiind oferit initial in tabletele iPad Pro ale companie Apple inca de acum 2 ani. Acest ecran True Tone isi modifica automat culorile si luminozitatea in functie de mediul ambiental in care ne aflam pentru a nu obosi si mai mult ochii in cazul utilizarii indelungate, iPhone X avand aceasta functie in premiera pentru orice fel de telefon mobil.

iPhone X este secondat si de iPhone 8 in ceea ce priveste implementarea acestei noi functii.

Inregistrare video 4K la 60 FPS

iPhone 8 Plus camera realitate augmentata

iPhone X si iPhone 8 sunt capabile sa inregistreze clipuri video la 4K la 60 FPS, ceva ce pana acum doar camerele video si unele aparate DSLR puteau face. Multumita noului chip A11 Bionic, iPhone X si iPhone 8 pot inregistra clipuri video la rezolutie foarte inalta, dar si cu suficient de multe cadre pe secunda pentru a face experienta de vizualizare una mult mai reala decat in cazul vechilor clipuri video.

Inregistrare slow-motion 1080p la 240 FPS

iPhone X xi iPhone 8 au o noua premiera aici, deoarece pot inregistra clipuri video slow-motion 1080p la 240 FPS. Rezolutia a fost crescuta fata de seria iPhone 7, care putea inregistra clipurile video doar la 720p, insa noul chip A11 Bionic din iPhone X si iPhone 8 ofera posibilitatea de a inregistra clipurile cu foarte multe cadre pe secunda la o rezolutie mult mai mare decat cea oferita pana in prezent.

Portrait Ligting pentru poze

iPhone X portret Lighting

iPhone X si iPhone 8 Plus au o noua functie pentru inregistrarea de poze, ea fiind numita Portrait Lighting si fiind oferita doar pentru telefoanele cu camera duala. Aceasta este o functie legata de cea Portret, iPhone X si iPhone 8 Plus urmand a permite schimbarea iluminarii unei poze facute folosind functia Portret, totul direct din software.

iPhone X si iPhone 8 Plus sunt singurele telefoane care au aceasta functie, iPhone 8 ramanand si anul acesta fara functia Portret deoarece are in continuare o camera simpla.

Animoji

iPhone X animoji

iPhone X are una dintre cele mai stupide functii dintr-un smartphone oferita in premiera, posibilitatea de a crea emoji 3D animate in baza expresiilor noastre faciale. Functia in sine pare stupida, dar pe iPhone X ea arata cat de complexa este camera 3D frontala si cat de complex si bine gandit este software-ul de inteligenta artificiala din spatele sau, acesta urmarind mii de puncte de mapare pe fetele noastre pentru a identifica zeci de expresii faciale.

Animoji ramane o functie stupida, insa tehnologia care sta la baza sa este una cu adevarat remarcabila si disponibila exclusiv in iPhone X.

Camera TrueDepth pentru Selfie-uri

iPhone X camera 3D Face ID

iPhone X are o camera 3D frontala pe care Apple o numeste TrueDepth, ea fiind folosita pentru recunoasterea faciala din Face ID. Va spuneam mai sus ca iPhone X face o imagine 3D in adancime a fetei noastre, iar aceasta camera TrueDepth este responsabila pentru asta, ea avand un senzor de imagine de 7 megapixeli, un software extrem de puternic in spate si senzori pe masura, ea permitand si realizarea de selfie-uri Portret.

Quad-LED true tone flash cu slow sync

iPhone X are o alta premiera pentru lumea smartphone prin noul quad-LED true tone flash care mai are si slow sync pe deasupra. Mai exact, noul LED al iPhone X ofera o iluminare mai buna pentru poze, insa combina shutterul camerei cu un puls stroboscopic scurt pentru a ilumina mai bine persoanele sau obiectele pe care le pozam in conditii de luminozitate foarte scazuta.

iPhone X cu al asu quad-LED poate face poze care au o iluminare de pana la 2 ori mai uniforma decat cele inregistrate cu iPhone 7, de exemplu.

Chip-ul neural din A11 Bionic

iPhone X chip A11 Bionic

iPhone X are un chip A11 Bionic implementat de Apple cu cel mai rapid procesor folosit vreodata intr-un smartphone, insa in el exista un alt chip neural pentru inteligenta artificiala. In baza acestui chip neural functioneaza Face ID, o multitudine de functii pentru camera si multe alte noutati pe care Apple le ofera pentru iPhone X, sau iPhone 8, totul fara a avea un alt chip implementat in telefon.

iPhone X si iPhone 8 nu sunt primele telefoane anuntate cu un asemenea chip, Huawei facand un anunt similar acum o saptamana, dar iPhone 8 va fi primul telefon de pe piata care il ilfera fizic.

Lipsa unei margini inferioare pentru ecran

iPhone X Functii Premiera Telefoane

iPhone X a fost ironizat zilele trecute de catre Xiaomi pentru faptul ca are prea multe margini pentru ecran, insa in realitate nu are acea margine inferioara pe care chinezii o au la telefon. iPhone X este de altfel si primul telefon mobil care nu mai are o margine in partea inferioara a panoului frontal, aceasta fiind o realizare impresionanta, chiar daca decupajul superior ramane ceva foarte urat oferit de catre Apple.

45 COMENTARII

  1. George 69 cu Viorel o sa vina sa spuna : “neeh A11 se va apropia doar la 80% din performantele vechiului S7, si va avea doar 50% din performantele lui S8”

  2. Slab slab… inafara de acea recunoastere faciala care pare interesanta… nimic… chiar si aia trebuie testata sa vedem exact cum sta treaba ca am vazut si un fail la prezentare… pe langa asta din cate am vazut uneori trebuie sa-ti fixezi fata ceea ce e destul de aiurea… tot mai bun era touch id dar nah…
    – decupajul de sus arata rau si arata rau si marginea aia de 2 mm care inconjoara telefonul… s8 arata mai bine si culmea are scree to body ratio mai bun
    – animoji e doar un gimmick, ziceam si eu ca e ok o functie interesanta si draguta dar apoi am vazut demonstratia live si am vazut ca nu se sincronizeaza foarte bine buzele cu vocea..
    -slow motionu ala e sub sony
    Interesant telefon dar nu rupe gura targului cu nimic, e chiar dezamagitor… sau mai dezamagitor e faptu ca apple inca a scos iphone 8 si 8 plus cu design vechi de 4 ani… 4 generatii la fel… acum insa avem spate de sticla :)) avem si incarcare wireless dupa atata timp dar nu a zis nimeni nimic de fast charging…
    Inteleg ca o sa fie multi care o sa-si ia iphone x dar iphone 8/8plus de ce ar da cineva atatia bani pe asa ceva? ecran praf,design praf, insa sa vorbim de iphone x, nu stiu unde o sa fie afisate notificarile si nu stiu cum o sa arate daca pui sa-ti arate procentaju la baterie… unde mai incape nu stiu, apoi am vazut cand deschizi tastatura se vede acolo jos un spatiu liber foarte urat si inestetic apoi gestu pentru multitasking chiar pare destul de greoi, era mai usor inainte.
    Acum ce-mi place:
    – insfarsit au pus ecran oled… denumirea a fost penibila super retina :)) m-a umflat rasu la faza aia
    – insfarsit au micsorat maginile alea imense
    -genstu care inlocuieste butonul home este intuitiv si usor de folosit
    -4k la 60 fps (desi nu sunt convins ca e singurul telefon care face asta)

  3. decupajul va fi ceva cu care ne vom obisnui in prima luna de zile. Dar ce imi place ca nu avem acele butoane pe display gen android, home button back etc, si mai erau destepti ce ziceau ca este display de 5.1″ …adica oamenii aveau CURAJ sa se contrazica cu vizionarul din mine…

  4. nu are STBR mai bun, din cauza ca la S8 se calculeaza si portiunea edge pusa drept…s-au facut calculele si S8 are 80.4% display utilizabil frontal.
    slow motion sub sony? de ce? 4k 60 fps…o mizerie stim, ca nu avem home button back etc ca la android, stim, o mizerie, oled cu true tone, stim o mizerie,A11 performante de 2010, stim o mizerie
    Da, super retina este cea mai mare tampenie pe care puteau sa o copieze de la samsung…

  5. Cand spui de functia True Tone ca e oferita in premiera pe telefoanele mobile, te referi la denumire nu? Ca funcția exista de vreo 3-4 ani

  6. deja se stie din iOS11 GM, notificarile iti apar in lock screen, recording se inroseste urechea stanga etc iar procentul bateriei iti arata daca apesi pe baterie…apesi 1data ai procentul, mai apesi 1 data iti arata bateria si tot asa

  7. Primele doua fraze nu aduc nicio informație in plus fata de cea din titlu! E inutil dacă nu stupid! Oameni buni furnizați informații nu cuvinte răsucite (de cele mai multe ori copy paste din articole anterioare)

  8. Imi place la nebunie ca nu are butoane si ca se controleaza prin swipe…La LG am setat din prima zi sa se ascunda butoanele alea(din pacate nu stiu cum sa le dezactivez).

  9. Ce-mi place ca mocofanii samsonisti tot posteaza pe aici impotriva curentului … Ei inca mai spera ca petarda de samsung androida sa fie mai awesome decat iphone … Mocofani ! …. zic si eu …
    ???

  10. ok super retina display, se refera ca vine cu oled in loc de lcd da?? dar slow sync..? de la ce vine din moment ce iphone vechi nu aveau?

  11. Deci numai chestii inutile… dar cine il lauda si il cumpara, il merita pe deplin. De mine ar rade prietenii daca as lua maroniul vorbitor.

  12. Da si nu.Poti seta sa se autoascunda insa cand faci swipe de jos in sus,apar…As vrea sa le dezactivez,dar nu stiu daca se poate.Oricum,am setat ceva asemanator ca swipe cu ceea ce vedem pe iphone X si sunt incantat.

  13. Din ce inteleg din articol,e ceva ce tine de modul in care se aprinde flash-ul doar ca i-au dat o denumire pompoasa,tipic Apple(daca gresesc,ma poti corecta).Nici oled nu avea iphone-ul deci ce am spus poate fi perfect adevarat.

  14. pompoase sunt toate…adica clar Apple aici a copiat denumirea pompoasa super amoled de la samsung, si ca sa fie diferiti au zis super retina….la anul cu iphone plus de 6.5″ va fi SUPER UBER RETINA
    Dar ideea este ca merge pe calea LG v30, adica p-oled si nu amoled. Cumva este bine ca astfel, la anul pot avea si pe cei de la LG si pe samsung sa le faca display, mai ales daca aplica oled si edge to edge si pt varianta iphone plus

  15. eu sunt convins de asta…pai eu nu prea mai foloseam de mult home button, DECAT pt reachability…totul faceam prin 3d touch…
    DAR, un MARE DAR, imi pare f f f rau ca au facut ctrl centre acuma sa il tragi de sus,mai ales daca nu mai ai acea functie reachability …la un display de 5.8″ va fi mult mai incomod fata de cum era pana acum de jos in sus
    SAU mai bine lasau ca pe ipad cu ios11…intri in app switcher si ai in dreapta ctrl centre..

  16. Displayul este bazat pe tehnologia poled?Nu am știut.Oricum,că și luminozitate am înțeles că e la același nivel cu iPhone 7,deci mult sub S8 sau Note 8.

  17. Da,asta e cam ciudat,cel puțin pe mine mă obligă să folosesc a doua mana pentru cel putin una din funcțiile care se accesează din partea de sus a ecranului.

  18. deci, pt ctrl centre cica nu ai nevoie de reachability pt ca nu trebuie sa tragi de sus colt dreapta ca sa cobori meniul, il poti face si de mai de jos dar sa fii pe partea dreapta. Pe mijloc, sub acel decupaj,sau de pa partea din dreapta daca tragi apar notificarile, iar daca tragi de pe mijloc ai search
    Cu toate astea mai ramane pt mine, usurinta de a apasa pe link sa scriu adresa, dar asta se rezolva si se va pastra pt 3d touch cum este si acuma, deci e bine ca nu o scot
    Pare complicat pe hartie dar cred ca dupa ce creierul memoreaza gesturile o sa fie f f interesant si fluent “cica” . Motion is sharper cica, chiar daca nu a fost mentionat promotion si sigur nu are

  19. Men nu exista niciun lag. Au apus vremurile când telefoanele cu sistem android aveau lag.
    Dar eu am altă nedumerire. Cum spunea un băiat mai sus, cum mama masii sa dai 900€ pe un telefon care de 4 generatii nu au schimbat nimic. Cum?!?!?

  20. Adica iti pui telefonul pe masa si te întreba o pitzi, dar ce este asta iphone7?!?! Si tu ii răspunzi: dacă iti plesnesc una, este iphone8, nu vezi ca are procesor bionic?!?!