Samsung Galaxy S9: OFICIAL, Performante MICI fata de iPhone X

Samsung Galaxy S9 are in mod oficial confirmat faptul ca performantele vor fi mai mici decat cele pe care iPhone X si iPhone 8 le ofera pentru clientii globali.

Samsung Galaxy S9 Performante MICI iPhone X

Samsung Galaxy S9 are confirmat in mod oficial faptul ca performantele vor fi inferioare celor oferite de catre iPhone X, iar asta deoarece Qualcomm Snapdragon 845 a fost testat de catre presa americana. Compania Qualcomm le-a permis celor din presa americana sa testeze noul chip cu procesorul ce va fi folosit in Samsung Galaxy S9 anul acesta, iar acele teste de performante din saptamanile anterioare s-au dovedit a fi complet adevarate.

Samsung Galaxy S9, dupa cum puteti vedea in imaginile de mai jos, va fi cel mai puternic smartphone Android de pe piata, dar asta nu inseamna ca va fi si cel mai puternic smartphone de pe piata in 2018. Scorul obtinut de catre noul chip Qualcomm Snapdragon 845 in teste este cu 2000 de puncte mai mic decat cel al iPhone X in testul multi-core, si cu inca 2000 de puncte mai mic decat in testul single-core, iar Samsung Galaxy S9 va fi afectat.

Samsung Galaxy S9 Performante MICI iPhone X 1

Samsung Galaxy S9 va folosi chip-ul Qualcomm Snapdragon 845 in SUA si alte cateva piete asiatice, insa performantele oferite de catre acesta vor fi identice cu cele ale chip-ului Exnos 9810, care va avea un procesor facut de Samsung. Samsung Galaxy S9 NU va avea diferente de performante semnificativ mai mari, iar aici ma refer la 200 – 300 de puncte, intre modelele cu chip Snapdragon 845 si Exynos 9810, asa ca nu va ganditi la asta.

Samsung Galaxy S9 – va avea performante mai proaste decat cele ale iPhone X

Samsung Galaxy S9 va avea performante mai bune decat iPhone X pe partea video, conform primelor teste de performante, iar asta ar fi o surpriza majora, dar diferentele nu vor fi chiar atat de mari. Totusi, mai mult conteaza puterea de procesoare, iar aici Samsung Galaxy S9 va fi inferior conform testelor facute cu Geekbench, insa in AnTuTU s-ar putea sa fie o situatie diferita, acolo scorul Snapdragon 845 trecand de 260.000 de puncte.

Samsung Galaxy S9 Performante MICI iPhone X 2

Samsung Galaxy S9 ar putea obtine scoruri mai bune in AnTuTu decat iPhone X multumita placii video, care este superioara, dar pe partea de procesoare nu are cum sa fie mai bun din moment ce in Geekbench obtine scoruri inferioare. Totusi, Samsung a fost dovedita in trecut ca fiind o companie care triseaza in testele de masurare a performantelor, asa ca nu e exclus ca Samsung Galaxy S9 sa faca acelasi lucru si sa-si mareasca artificial si temporar frecventele de lucru pentru procesor.

Samsung Galaxy S9 va avea totusi un avantaj foarte mare in fata iPhone X prin modelul Plus, acesta avand 6 GB RAM si capacitatea de a tine deschise in fundal multe aplicatii, ceea ce iPhone X nu poate face. Samsung Galaxy S9 va fi prezentat in mod oficial de catre compania coreeana in cadrul unui eveniment care va avea loc pe data de 25 februarie la ora 19:00, lansarea putand avea loc pe 9, sau 16 martie 2018.