Apple Pay: Cati Oameni Folosesc Platforma la Nivel Global

Apple Pay a convins un numar impresionant de persoane sa faca plati mobile de pe iPhone, iPad, Apple Watch, sau Mac, Apple avand foarte multi utilizatori la nivel global.

14

Apple Pay Oameni Platforma

Apple Pay este platforma de plati mobile lansata de catre compania Apple in cursul anului 2014 impreuna cu iPhone 6, iar 4 ani mai tarziu, nivelul de adoptie este surprinzator de mare. Conform unor informatii venite de la o publicate americana, la nivel global ar fi 127 de milioane de utilizatori Apple Pay, compania Apple parand sa fi convins multa lume sa-i foloseasca serviciul.

Apple Pay ar fi avut la finalul anului 2016 nu mai putin de 62 de milioane de utilizatori in lumea intreaga, deci vorbim despre o dublare a numarului de persoane care il folosesc. Avand in vedere ca la nivel global sunt 795 de milioane de utilizatori ai iPhone, cifra celor care folosesc Apple Pay reprezinta aproximativ 16% din intreaga baza de clienti ai celor de la Apple.

Dintre cei care folosesc Apple Pay,  o treime sunt din SUA, iar restul sunt din celelalte tari in care platforma este disponibila, adica 38 de milioane vs 89 de milioane. Apple Pay are suport pentru 2700 de banci din intreaga lume, numarul de magazine si website-uri care ofera posibilitatea de a plati prin acest sistem crescand in mod constant in fiecare an.

“We completed our annual Apple Pay review and found year over year growth has been impressive with active users more than doubling (source: Apple), transactions more than tripling (source: Apple) and online merchant adoption increasing by ~50% (source: Loup Ventures). That said, we believe only 16% of global iPhone users have turned on Apple Pay. We remain optimistic that Apple Pay will gain widespread adoption over the next 3-5 years given integration OS and iOS makes it the easiest to use digital wallet.”

Apple se chinuie sa aduca Apple Pay in cat mai multe tari, dar legislatia bancara din fiecare in parte reprezinta un obstacol pentru cresterea gradului de adoptie. Acum probabil va intrebati si cand ar urma sa ajunga Apple Pay in Romania, iar raspunsul la aceasta intrebare nu il are nimeni pentru ca exista multe servicii Apple care inca nu au ajuns la noi.