Apple Pay: Cati Oameni Folosesc Platforma la Nivel Global

Apple Pay a convins un numar impresionant de persoane sa faca plati mobile de pe iPhone, iPad, Apple Watch, sau Mac, Apple avand foarte multi utilizatori la nivel global.

Apple Pay Oameni Platforma

Apple Pay este platforma de plati mobile lansata de catre compania Apple in cursul anului 2014 impreuna cu iPhone 6, iar 4 ani mai tarziu, nivelul de adoptie este surprinzator de mare. Conform unor informatii venite de la o publicate americana, la nivel global ar fi 127 de milioane de utilizatori Apple Pay, compania Apple parand sa fi convins multa lume sa-i foloseasca serviciul.

Apple Pay ar fi avut la finalul anului 2016 nu mai putin de 62 de milioane de utilizatori in lumea intreaga, deci vorbim despre o dublare a numarului de persoane care il folosesc. Avand in vedere ca la nivel global sunt 795 de milioane de utilizatori ai iPhone, cifra celor care folosesc Apple Pay reprezinta aproximativ 16% din intreaga baza de clienti ai celor de la Apple.

Dintre cei care folosesc Apple Pay,  o treime sunt din SUA, iar restul sunt din celelalte tari in care platforma este disponibila, adica 38 de milioane vs 89 de milioane. Apple Pay are suport pentru 2700 de banci din intreaga lume, numarul de magazine si website-uri care ofera posibilitatea de a plati prin acest sistem crescand in mod constant in fiecare an.

“We completed our annual Apple Pay review and found year over year growth has been impressive with active users more than doubling (source: Apple), transactions more than tripling (source: Apple) and online merchant adoption increasing by ~50% (source: Loup Ventures). That said, we believe only 16% of global iPhone users have turned on Apple Pay. We remain optimistic that Apple Pay will gain widespread adoption over the next 3-5 years given integration OS and iOS makes it the easiest to use digital wallet.”

Apple se chinuie sa aduca Apple Pay in cat mai multe tari, dar legislatia bancara din fiecare in parte reprezinta un obstacol pentru cresterea gradului de adoptie. Acum probabil va intrebati si cand ar urma sa ajunga Apple Pay in Romania, iar raspunsul la aceasta intrebare nu il are nimeni pentru ca exista multe servicii Apple care inca nu au ajuns la noi.

14 COMENTARII

  1. In general asa ? Dupa care estimare , link ?
    Mi se pare o exagerare . 15% dintr-o piata de 4.1 miliarde smartphoane , nu fac nici pe departe 795 milioane , ci vreo 600 si un pic. Cifrele mele sunt preluate din articolele tale .

  2. Calcul cu premise false – se compara 1 milliard de device-uri cu iOS adica iPhone , iPad, iPod , poate Apple Watch, Apple TV incluse , cu 2 miliarde device-uri inregistrate de Google .
    La sfarsitul articolului se mentioneaza ca nu sunt luate in calcul device-urile cu Android care nu sunt sub controlul Google , cele care folosesc alta varianta de Android , AOSP, Cyanogen, MIUI etc si care sunt imensa majoritate a celor fabricate in Asia, si in lume de fapt , pt ca totul se fabrica in Asia.

  3. Folosesc foarte des Apple Pay, peste tot de fapt. Este foarte rapid și nu mai am grija cardului. Samsung din păcate nu are contract cu cea mai mare bancă din UK.

  4. Nici o problema – nici pe mine nu ma intereseaza problemele voastre .
    Eu discut pe marginea celor afirmate in articol si care nu se sustin.
    Nu esti obligat sa postezi daca nu esti in stare sa aduci un aport sau o argumentare pertinenta.