Politia a Publicat Clipul Video al Accidentului Mortal al Masinii Autonome UBER

Politia americana a publicat astazi clipul video al accidentului mortal in care a fost implicata o masina autonoma UBER, toate detaliile fiind dezvaluite.

Video Accident Mortal Masina Autonoma UBER

UBER a fost in centrul atentiei zilele trecute dupa ce una dintre masinile sale autonome a lovit mortal o femeie pe un drum public din SUA, iar clipul video al accidentului a fost publicat. Mai jos puteti vedea momentele dinaintea accidentului in care a fost implicata masina celor de la UBER, imagini din exteriorul si interiorul masinii fiind prezentate mai jos.

Politia din Tempe, locatia in care a avut loc accidentul, a spus ca o analiza preliminara a evenimentelor sugera faptul ca masina autonoma UBER nu ar fi vinovata pentru accident. Privind imaginile de mai jos, puteti vedea ca femeia accidentata mortal de catre masina autonoma UBER trecea strada noaptea printr-un loc nepermis si nu a fost detectata de catre senzorii acesteia.

Politia a publicat clipul video al accidentului mortal al masinii autonome UBER

Avand in vedere conditiile in care s-a produs accidentul, este extrem de greu de spus daca un sofer atent la drum ar fi putut vedea femeia in timp util intr-o zona neiluminata. Masina autonoma UBER avea un sofer la bord, insa femeia nu era atenta la drum, ci se uita la ceva din zona picioarelor, probabil un telefon, observand femeia abia cand farurile au luminat-o pe sosea.

Desi soferul masinii autonome UBER nu a fost atent la drum, e greu de spus daca ar fi vazut pietonul din timp, mai ales ca nici in imagini nu apare pana cand ajunge efectiv in fata farurilor. Desi politia spune ca nu masina autonoma UBER este vinovata de accident, senzorii LIDAR foarte performanti ar fi trebuit sa detecteze miscarea de pe sosea, chiar si noaptea si sa franeze suficient de mult pentru ca femeia sa nu fie accidentata morta.

8 COMENTARII

  1. Ar fii bun și ceva aparat pentru oamenii care nu au minte și trec strada unde vor ei și când vor ei. Nu sunt vitezoman, nu am bolid, dar când vezi ca unele persoane trec strada fără nici un fel de asigurare, chiar dacă este trecere de pieton și este ziua, vine sa cobori și se le dai câte o palma sa se trezească la realitate. Sunt multe persoane, mai ales tineri, care ajungând la trecerea de pietoni efectiv trec brusc fără sa se asigure….. știu sunt și mulți șoferi iresponsabili, dar ar trebui amendați și pietonii care trec strada fără sa se asigure.

  2. Daca ar fi condus soferul putea sa evite cat de cat accidentul, ar fi apucat sa traga putin stanga de volan, dar aici depinde si de viteza de deplasare, oricum, biciclist inconstient, nimic reflectorizant pe el, a traversat fara sa se asigure, daca traversa cu 10m mai in fata unde era luminat poate nu se intampla asta.

  3. Attilar1 vezi cum este si in alte tari si apoi vorbesti. Referitor la articol intradevar este de vina doamna oricum la ce reactia a avut “copilotul” daca era sofer tot acolo se ajungea pacat

  4. Normal ca femeia de la volan nu a observat victima fiindcă se juca pe telefon și avea ochii obișnuiți cu luminozitatea telefonului, neadaptați la întuneric. Mi se pare ciudat ca este nightvision la camera din interior, dar lipsește la cea din afara. Mașina autonoma trebuie sa fie mai buna decât un șofer normal.