Prima Pagina telefoane mobile Telefoanele cu Ecrane Mari Consuma mai MULT Internet ?

Telefoanele cu Ecrane Mari Consuma mai MULT Internet ?

Telefoanele cu ecrane mari sunt incluse intr-un nou studiu care ne spune cat de mare este consumul de internet generat de catre utilizatori in folosirea zilnica.

Telefoanele Ecrane Mari Consuma Internet

Una dintre intrebarile pe care multi utilizatori si le pun are legatura cu traficul de internet lunar consumat de catre telefoanele mobile, iar un studiu recent vine cu un raspuns la intrebare. Conform unui studiu facut in SUA, telefoanele cu ecrane mari consuma mai mult trafic de internet in utilizarea zilnica, iar asta e normal, nu doar din cauza rezolutiei mari.

Mai jos puteti vedea un grafic al rezultatelor acestui studiu, iar diferenta dintre un telefon cu ecran de 4.5 inch si unul cu 5.5 inch sunt de 500 MB in consumul zilnic de internet mobil. Practic, un utilizator cu un iPhone SE poate consuma zilnic cu pana la 500 MB de trafic de internet mai putin decat un utilizator car are un iPhone 8 Plus,  de exemplu.

Telefoanele cu ecrane mari consuma mai mult internet ?

telefon ecran mare trafic internet

Telefoanele cu ecrane de 4.5 inch – 5 inch, cum ar fi iPhone 8, consuma zilnic aproximativ 637.8 MB de internet, in timp ce telefoanele cu ecrane de 5 inch – 5.5 inch, adica si Samsung Galaxy S9, consuma 733.1 MB de internet zilnic. Practic, diferenta cea mai mare intre traficul de internet facut de catre telefoanee ste intre cele cu ecrane de pana la 4 inch si restul, diferenta intre rezolutia ecranelor si contand foarte mult, dar nu doar atat.

Utilizatorii de telefoane cu ecrane mai mari au mai multe motive sa navigheze mai mult pe internet, sau sa se uite la clipuri video, iar asta multumita spatiului mai mare pe care pot vedea imaginile. Aceasta utilizare mai intensa a telefoanelor are drept efect si o crestere substantiala a traficului de internet mobil zilnic, asa ca nu e de mirare de ce telefoanele cu ecrane mai mari genereaza aproape 1 GB de trafic de internet zilnic.

 • Dabija

  Nu vad logica …

 • Bk85

  Mai mult content afisat?
  Sau poate ca pe un display de 4.7” e destul 720p, iar pe un 5.5” alegi un 1080p ca sa nu se vada pixelat.

 • Ilav

  Informație mai multă ca și cantitate probabil

 • Străbunicu

  Exclus

 • Merlin

  Nu prea cred! Rezolutiile folosite sunt acestea:
  360×640 (60%)
  375×667 (10%)
  320×568 (4%)
  Rezolutiile la mobile sunt de fapt dimensiunile viewport-ului. Designerii stiu despre ce e vorba. Majoritatea telefoanelor Android cu ecran 16:9 raportează “360×640” – indiferent de rezolutie, fie ca e 1440×2560, 1080×1920, 720×1280, iPhone6 (si mai noi) raporteaza “375×667”, iar iPhone5 raporteaza “320×568” etc. De unde atata diferenta la trafic?!

 • Ai copiat de la zoso si prezinti ca si cum e concluzia ta ? …

 • Merlin

  Ai dreptate, duminica ma cuprinde o lene si materialul era gata facut, insa ideea ramane. Nu mi-am asumat nimic ca eu nu public, luand un pasaj sub 20% din sursa, tu da, pentru ca articolul contine o idee eronata, faptul ca un ecran mai mare face trafic mai mult! 😉