Politia Deblocheaza acum Orice fel de iPhone

Politia din SUA investeste masiv pentru a cumpara dispozitive care pot debloca orice fel de iPhone, sau tableta iPad, desi oficial spun ca nu pot face asta.

Politia Deblocheaza Orice iPhone

Politia din SUA a inceput sa cumpere in masa noi dispozitive numita GrayKey pentru a debloca orice fel de telefoane iPhone ale companei Apple, acestea fiind destul de ieftine. Pentru doar 10.000 de dolari autoriatile pot cumpara o cutiuta “magica” pe care o pot folosi pentru a debloca orice fel de iPhone al Apple, inclusiv modelele lansate mai recent pe piata.

Pretul acestor dispozitive este atat de bun, incat politia din foarte multe orase americane si-a cumparat deja cate macar unul pentru a putea debloca telefoanele iPhone. Separat de ele, inclusi agentiile federale au inceput sa cumpere in masa aceste dispozitive GrayKey pentru a nu se mai ruga de alte agentii federale sa le ajute sa acceseze datele din iPhone.

Dispizitivele GrayKey pot inclusiv sa treaca peste sistemul de criptare al datelor pe care Apple il foloseste si pot obtine informatii din iPhone si iPad, desi oficial politia spune canu poate face asta. Totul inca functioneaza pentru ca Apple nu a blocat deocamdata dispozitivele GrayKey, insa o va face cu siguranta pentru a bloca accesul la telefoanele sale.

“It demonstrates that even state and local police do have access to this data in many situations,” Matthew Green, an assistant professor and cryptographer at the Johns Hopkins Information Security Institute, told Motherboard in a Twitter message. “This seems to contradict what the FBI is saying about their inability to access these phones.”

Daca autoritatile din SUA au cumparat deja dispozitive de acest gen in foarte multe unitati de politie, ne putem imagina ca inclusiv in Romania exista macar ceva similar. Chiar daca nu ar exista, ne putem imagina ca exista macar ceva care sa permita accesul in produsele Apple fara prea mult efort, dar la noi datele de acest gen sunt mai greu de obtinut, deocamdata.