iOS 12: Functia IMPORTANTA care NU va fi Lansata in 2018

iOS 12 nu va avea o functie importanta lansata in cursul anului 2018, compania Apple evitand sa o ofere, desi ar fi adus o experienta noua chiar si pe macOS 10.14.

iOS 12 Functia IMPORTANTA Lansata 2018

iOS 12 avea o functie extrem de importanta anunta pentru lansare in cursul anului 2018, compania Apple pregatind-o pentru iPhone, iPad si Mac, insa se pare ca ea nu va fi oferita decat abia in cursul anului 2019. Vorbim despre o functie care este gandita inclusiv pentru iOS 12 si macOS 10.14, aceasta permitand dezvoltarea de aplicatii universale pentru iPhone, iPad si Mac, Apple pregatind-o ca una dintre cele mai importante functii ale sistemelor de operare.

iOS 12 nu va avea aceasta functie disponibila in 2019, si se pare ca ea nu va fi chiar atat de grozava precum se credea initial, adica nu ar fi vorba despre aplicatii universale pentru iOS si macOS, ci despre un fel de interfete universale. Aceasta noua functionalitate a celor de la Apple ar fi rezolvat multe probleme cu interfetele pentru iOS 12 si macOS 10.14, insa ceea ce era anuntat initial ca o functie revolutionara, se dovedeste a fi ceva mult mai putin interesant.

iOS 12: Functia IMPORTANTA care NU va fi Lansata in 2018

iOS 12 nu va avea aceasta noua functionalitate, ea fiind amanata pentru iOS 13 si macOS 10.15, deci Apple inca mai are nevoie de foarte mult timp pentru a o lansa, acest lucru confirmand faptul ca ea este si foarte complexa. Este foarte complicat sa faci o interfata care sa functioneze si pe iPhone, iPad, sau Mac, asa ca Apple vrea sa simplifice viata dezvoltatorilor, asa cum a facut Microsoft cand a permis dezvoltarea de aplicatii universale pentru Windows 10.

“There’s nothing inherently cross-platform about a declarative control API. But it makes sense that if Apple believes that (a) iOS and MacOS should have declarative control APIs, and (b) they should address the problem of abstracting the API differences between UIKit (iOS) and AppKit (MacOS), that they would tackle them at the same time. Or perhaps the logic is simply that if they’re going to create a cross-platform UI framework, the basis for that framework should be a declarative user interface.”

iOS 12 este lasat, practic, fara functia majora pe care foarte multa lume o astepta, iar in aceste conditii va fi interesant de vazut ce anume va putea oferi compania Apple pentru utilizatorii iPhone, iPad si Mac anul acesta. iOS 12 a fost prezentat ca un sistem de operare pentru care nu au fost gandite foarte multe functii importante, ci doar rezolvari de probleme si imbunatatiri ale performantelor, asa ca va fi interesant de vazut ce se va intampla.