Samsung Galaxy S9 a DOMINAT iPhone X in Vanzari

Samsung Galaxy S9 a dominat iPhone X in vanzari, telefoanele companiei coreene reusind sa depaseasca in mod surprinzator telefoanele celor de la Apple.

Samsung Galaxy S9 DOMINAT iPhone X Vanzari

Samsung Galaxy S9 a dominat iPhone X in vanzari la nivel global in luna aprilie, conform unor informatii furnizate astazi de catre analistii de la Counterpoint, in baza unei analize facute in randul producatorilor de telefoane. Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus au inregistrat ambele vanzari mai bune decat cele ale iPhone X, iPhone 8, sau iPhone 8 Plus, aceasta fiind prima luna cand se intampla acest lucru, dar probabil nu va fi ultima.

Samsung Galaxy S9 a inregistat in aprilie 2.6% din vanzarile globale de smartphone-uri, in timp ce Samsung Galaxy S9 Plus a inregistrat exact acelasi procent, realizarea fiind una remarcabila pentru cei de la Samsung. Seria Samsung Galaxy S9 a inregistrat in total vanzari de 5.2% pe piata smartphone, mai mari decat cele ale seriei iPhone 8, sau decat cele ale iPhone X, si a unuia dintre celelalte doua modele existente in seria iPhone 8 a a Apple.

Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus fac parte dintr-un top 5 dominat de catre compania Apple, cu trei modele ale iPhone prezente acolo, ele inregistrand impreuna vanzari mai mari decat cele doua modele ale Samsung. Daca ne uitam si la top 10, vedem ca Apple domina, cu nu mai putin de 5 modele, in timp ce Samsung are Samsung Galaxy S8 separat de seria Samsung Galaxy S9, deci Apple inca domina top 10 din piata smartphone in vanzari pe modele.

Samsung Galaxy S9 a DOMINAT iPhone X in Vanzari

Samsung Galaxy S9 DOMINAT iPhone X Vanzari 1

Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus fusesera intrecute impreuna in vanzari doar de catre iPhone X in luna martie, deci interesul pentru telefonul celor de la Apple a scazut dramatic, insa lansarea Huawei P20 a avut probabil si ea un rol aici. Totusi, este de ramarcat cresterea de cate un punct procentual in vanzari pentru fiecare dintre cele doua modele ale Samsung Galaxy S9, in timp ce in cazul iPhone X vanzarile au scazut cu 1.2 puncte procentuale.

Samsung Galaxy S9 nu este singurul care a crescut in vanzari, deoarece Samsung Galaxy S8 nici macar nu aparea in top 10 in luna martie, deci si acolo s-a inregistrat o crestere, acelasi lucru fiind valabil pentru iPhone 8. Interesant este ca vanzarile bune ale Samsung Galaxy S9 si ale telefoanelor iPhone au scos din top 5 OPPO xi Xiaomi, primul disparand de tot din acest top, deci se pare ca in final chinezii nu mai sunt asa interesati de produsele lor.

Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus au avut parte de reduceri masive din partea companiei Samsung in luna aprilie, si la inceputul lunii mai, iar acest lucru a contribuit serios la cresterea vanzarilor. Avand in vedere cat de mult au fost reduse preturile pentru Samsung Galaxy S9 si Samsung Galaxy S9 Plus, e de asteptat ca si in mai situatia sa nu fie diferita, mai ales ca vanzarile iPhone vor continua sa scada pana in toamna.