Un Telefon a EXPLODAT si a OMORAT un Barbat

Un telefon a explodat si a omorat un barbat intr-un incident extrem de ciudat, si probabil primul de acest gen care are la baza o baterie supraincalzita.

Telefon EXPLODAT OMORAT Barbat

Un telefon a explodat si a omorat un barbat care dormea langa el, povestea aducand iar in discutie pericolul foarte mare pe care il au bateriile din telefoanele mobile pe care le folosim zilnic. Nazrin Hassan, este fostul presedinte al unei companii detinute de catre Ministerul de Finante din Malaezia, el culcandu-se langa doua smartphone-uri ale Blackberry si Huawei, unul dintre ele explodand in timp ce era la incarcat si omorandu-l in somn.

Unul dintre cele doua telefoane se incarca in timp ce barbatul dormea, insa nu se stie care dintre ele a explodat din cauza supraincalzirii, acea explozie omorandu-le pe barbat, desi salteaua a luat foc in urma exploziei. Conform familiei barbatului, telefonul care a explodat a aruncat bucati din carcasa, sau ecran, spre capul barbatului, iar aceasta a fost cauza mortii, focul care a izbucnit dupa aceea neavand vreun efect asupra barbatului ramas fara suflare.

Un Telefon a EXPLODAT si a OMORAT un Barbat

Politia spune ca barbatul ar fi murit din cauza fumului inhalat in urma izbucnirii incendiului cauzat de catre bateria telefonului care a explodat, iar aceasta cauza a decesului pare mult mai plauzibila. Este foarte greu de crezut ca explozia bateriei unui telefon poate genera o forta atat de mare incat bucati din carcasa, sau ecran, sa strapunga vreo zona in care sa se afle o vena majora, sau chiar pielea capului, astfel incat o persoana sa fie efectiv omorata.

“A message from the family that has been circulating on social media quoted Nazrin’s brother-in-law as claiming that at some point the phone had overheated and exploded, causing a blunt trauma at the back of Nazrin’s head and caused his death. According to the police, Nazrin was trapped in a bedroom fire at his double-storey terrace house in Mutiara Damansara yesterday and probably died of smoke inhalation.”

Blackberry si Huawei nu au prea avut probleme cu telefoane care sa explodeze din cauza supraincalzirii bateriilor, mai ales in cazul canadienilor, unde vorbim despre telefoane care sunt facute in baza unor standarde de calitate foarte ridicate. In general, bateriile telefoanelor care explodeaza pot genera incendii mari, insa aceasta ar putea fi prima situatie in care o persoana este ucisa de catre o explozie generata de catre bateria unui telefon.

3 COMENTARII