Samsung GALAXY S10: OFICIAL, Primele Detalii despre Procesor

Samsung GALAXY S10 are oferite astazi primele detalii despre noul procesor pe care compania Samsung urmeaza sa il includa in telefonul pe care-l va lansa.

Samsung GALAXY S10 Detalii Procesor

Samsung GALAXY S10 va fi lansat de catre compania Samsung in prima parte a anului viitor, iar astazi aflam si cateva detalii extrem de interesante cu privire la procesorul care va fi inclus in noul model de smartphone. Mai exact, cei de la Qualcomm au confirmat astazi faptul ca in cadrul Samsung GALAXY S10 urmeaza sa fie integrat un chip produs folosind o tehnologie de fabricatie de 7nm, aceeasi tehnologie precum cea folosita pentru noul chip A12 al Apple.

Samsung GALAXY S10 urmeaza sa beneficieze de la Qualcomm de un chip Snapdragon 855 care va oferi performante cu pana la 30% mai bune multumita acestui nou proces de fabricatie, eficienta energetica urmand a fi deasemenea imbunatatita. Practic, Samsung GALAXY S10 va beneficia de performante cel putin la fel de bune precum cele ale iPhone 11, sau iPhone X Plus, multumita acestei tehnologii care nu este exclusiva pentru chip-ul A12 al celor de la Apple.

Samsung GALAXY S10: OFICIAL, Primele Detalii despre Procesor

Samsung GALAXY S10 nu va avea doar un chip Qualcomm Snapdragon 855 implementat de catre cei de la Samsung, ci si unul Exynos 9820, care va fi produs tot cu un proces de fabricatie de 7nm. Se zvoneste ca Samsung ar avea un proces mai avansat decat cei de la TSMC, unde se produce noul chip A12, iar asta i-ar putea oferi telefonului Samsung GALAXY S10 un avantaj in performante si eficienta energetica, insa deocamdata nu exista detalii foarte clare.

“Qualcomm, announced that its upcoming flagship mobile platform will feature a system-on-chip (SoC) built on the 7nm process node. The 7nm SoC can be paired with the Qualcomm® Snapdragon™ X50 5G modem, which is expected to be the first 5G-capable mobile platform for premium tier smartphones and other mobile devices.”

Samsung GALAXY S10 este in proces de dezvoltare in momentul de fata, compania Samsung dorind sa puna telefonul in vanzare undeva prin 2martie 2019, cel mai probabil dupa o prezentare in cadrul Mobile World Congress 2019. Nu se stie deocamdata ce pret urmeaza sa aiba Samsung GALAXY S10 cand va fi lansat pe pietele globale, insa cel mai probabil nu va fi chiar atat de scump precum isi imagineaza anumite persoane.