CUTREMUR Azi in Romania, UNDE s-a RESIMTIT PUTERNIC

Cutremur azi in Romania si zonele unde s-a resimtit cel mai puternic seismul cu magnitudine de 5.8 grade pe scara Richter, iata cate persoane au fost afectate.

cutremur azi romania

Cutremur azi in Romania, la ora 03:38, inainte de a se face trecerea la ora de iarna, acesta avand o magnitudine de 5.8 grade pe scara Richter, si fiind resimtit intr-o zona destul de larga in tara noastra. V-am spus deja de ce pentru acest cutremur nu au fost trimise avertizari prin sistemul de urgenta RO-ALERT, acesta nefiind gandit pentru a alerta populatia Romaniei inaintea produceri unui asemenea eveniment, ci doar in urma producerii sale.

Cutremurul de azi din Romania nu a produs victime in randul populatiei, si aparent nici pagube materiale, conform celor de la IGSU, insa puteti vedea ca a fost resimtit intr-o zona foarte larga din tara, inclusiv in Republica Moldova. Epicentrul pentru cutremurul de azi a fost in zona Vrancea, in apropiere de Buzau, acolo fiind resimtit cel mai tare, insa dupa cum puteti vedea, o zona mult mai larga a fost afectata de catre undele seismice ale acestui eveniment.

CUTREMUR Azi in Romania, UNDE s-a RESIMTIT PUTERNIC

cutremur azi romania 1

Cutremurul a fost resimtit foarte puternic inclusiv in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Iasi, Focsani, si multe alte localitati apropiate, sau care se afla pe directia undelor seismice, dupa cum puteti vedea in imaginea de mai sus. La Chisinau cutremurul de azi a avut intensitatea de 5 grade pe scara Richter, deci va puteti imagina ce forta a avut din moment ce a inceput in sudul tarii noastre si s-a propagat cu o asemenea intensitate pana in Republica Moldova.

Un cutremur similar nu a mai avut loc de cativa ani buni in Romania, insa cei de la Institutul Național pentru Fizica Pământului (INFP), au afirmat ca era asteptata o descarcare mai puternica deoarece in 2018 au fost doar 4 cutremure cu magnitudine de peste 4 grade pe scara Richter. Acestea fiind spuse, sper ca sunteti bine, si ca acest cutremur nu v-a provocat pagube, si nu v-a speriat foarte tare, iar pe viitor trebuie sa fim in continuare in alerta.