OLX. Cele mai VANDUTE Telefoane SH in Romania

OLX. Cel mai mare website de anunturi din Romania a dezvaluit care sunt cele mai vandute telefoane second-hand, sau chiar noi, in tara noastra in 2018.

OLX telefoane 361588

OLX. Cel mai mare website de anunturi de vanzari din Romania a anuntat astazi care sunt cele mai vandute telefoane mobile de catre romani, dar si numarul telefoanelor vandute anul in tara noastra, separat de magazinele online. Conform celor de la OLX, 1.8 milioane de telefoane sunt scoase la vanzare de catre romani prin intermediul website-ului de anunturi, cifra fiind una foarte mare, dar nu se spune cate dintre ele sunt noi, si cate dintre ele sunt folosite.

OLX. Nu mai putin de 400.000 de romani pun cele 1.8 milioane de telefoane la vanzare in tara noastra, iar conform website-ului, 72% dintre telefoane cumparate de catre romani sunt prin aceasta platforma, deoarece sunt mai ieftine decat in magazine. In ceea ce priveste popularitatea, telefoanele Samsung ocupa primul loc pe OLX, cu 219.854 unitati vandute in 2018, in timp ce iPhone ocupa locul al doilea, cu 142.069 unitati vandute tot in cursul anului trecut.

OLX. Cele mai VANDUTE Telefoane SH in Romania

OLX. Pe locul al treilea in top regasim compania Huawei, care are 46.268 de telefoane vandute, o cifra de 3 ori mai mica decat cea a telfeoanelor iPhone, si de peste 5 ori mai mica decat cea a telefoanelor Samsung. Conform celor de la OLX, durata medie de vanzare a unui telefon Samsung, sau iPhone, este de 12 zile prin intermediul platformei, in timp ce in cazul telefoanelor Huawei durata este de 13 zile, diferenta dintre aceste perioade fiind infima.

“Românii își fac constant upgrade la telefonul mobil, iar acest lucru ajută la punerea în circulație a unor telefoane mobile foarte bune, la prețuri accesibile. Lunar, utilizatorii noștri publică peste 190.000 de anunțuri noi, iar numărul în creștere de anunțuri noi de pe platformă este susținut și de o varietate mare de branduri și modele.”

OLX. Pretul mediu de vanzare al unui telefon mobil prin website-ul de anunturi este de 1450 de LEI pentru iPhone, 954 LEI pentru Samsung, si 835 LEI pentru Huawei, deci in cea mai mare parte, se vand telefoane vechi si ieftine. Era de asteptat ca pe OLX sa nu fie vanzari mari de telefoane noi, mai ales ca Romania nu este tocmai o tara foarte bogata, deci cu putere de cumparare mica, romanii cumpara ceea ce le este mai usor de achizitionat.

3 COMENTARII