Apple Restrictioneaza Reparatiile Mac-urilor

apple reparatie mac T2

Apple a lansat luna trecuta o serie noua de Mac-uri, compania americana actualizand linii de produse care n-au mai avut parte de upgrade-uri de foarte mult timp. Desi foarte multa lume s-a bucurat sa vada ca Apple acorda din nou atentie acestor produse, din pacate se pare ca o noua componenta integrata in aceste Mac-uri restrictioneaza reparatiile lor.

Apple a implementat in Mac-urile sale un nou chip T2, pentru a imbunatati securitatea Mac-urilor sale, insa din pacate din cauza lui sunt restrictionate si reparatiile pentru calculatoarele americanilor. Conform documentatiei celor de la Apple, daca este efectuata o reparatie pentru un Mac, atunci un software special trebuie rulat pentru ca acest chip T2 sa permita pornirea calculatoarelor, altfel ele vor refuza sa porneasca.

Apple Restrictioneaza Reparatiile Mac-urilor

Apple a confirmat cele descoperite in documentatia pentru MacBook Air 2018, sau Mac Mini 2018, spunand ca in cazul inlocuirii anumitor componente, trebuie rulat un software special dupa reparatie. Apple nu a oferit o lista completa a componentelor pentru care impune aceasta restrictie, insa cel putin placa logica, sau senzorul Touch ID sunt afectate de catre ea.

For Macs with the Apple T2 chip, the repair process is not complete for certain parts replacements until the AST 2 System Configuration suite has been run. Failure to perform this step will result in an inoperative system and an incomplete repair. Apple confirmed to The Verge that this is the case for repairs involving certain components on newer Macs, like the logic board and Touch ID sensor, which is the first time the company has publicly acknowledged the tool’s use. But Apple could not provide a list of repairs that required this or what devices were affected. It also couldn’t say whether it began this protocol with the iMac Pro’s introduction last year or if it’s a new policy instituted recently.

Avand in vedere ca Apple a afirmat in toate partile ca vrea sa intareasca securitatea calculatoarelor sale pentru a oferi siguranta ca datele nu pot fi accesate de terti, era de asteptat sa vedem si restrictii pentru instalarea de componente. Din pacate, utilizatorii sunt astfel obligati sa inlocuiasca anumite componente doar in service-urile autorizate ale companiei Apple.

6 COMENTARII

  1. E clasic Apple,sa nu poata sa repare doar ei,nu că sa te respecți,ci sa fi prost sa dai bani aiurea când nu e nevoie,nu compara mașinile cu telefoanele. Că la ăștia dai 1500euro pe telefon și de crapă sticla de pe spate plătești 900 ? Pai atunci de spargi ecranul plătești 2500?
    Eu îs din Satu Mare,un prieten a avut iPhone 7 plus și l-a scăpat iar apoi nu a reușit în nici un service să îl repare,doar daca il duce in service Apple,unde plătește mult și bine pentru un lucru făcut la fel ca într-un service autorizat

  2. Daca ai bani de Apple iti permiti si service-ul la Apple , la fel ca la masini , ai BMW te duci la reprezentanta . Costa dar asta inseamna sa te respecti .

  3. E clasic Apple,sa nu poata sa repare doar ei,nu că sa te respecți,ci sa fi prost sa dai bani aiurea când nu e nevoie,nu compara mașinile cu telefoanele. Că la ăștia dai 1500euro pe telefon și de crapă sticla de pe spate plătești 900 ? Pai atunci de spargi ecranul plătești 2500?
    Eu îs din Satu Mare,un prieten a avut iPhone 7 plus și l-a scăpat iar apoi nu a reușit în nici un service să îl repare,doar daca il duce in service Apple,unde plătește mult și bine pentru un lucru făcut la fel ca într-un service autorizat