RCS & RDS. Orange, Vodafone ATACUL Guvernului Romaniei

RCS & RDS. Orange, Vodafone sunt tintele unui atac al Guvernului Romaniei, iata ce spune statul despre cei trei operatori de telefonie mobila din tara.

RCS & RDS profit

RCS & RDS. Orange, Vodafone au fost inainte de Craciun tinta unui atac al Guvernului Romaniei care ascunde in spatele sau un adevar care pune putin in perspectiva ratiunea din spatele noilor impozite pentru industria telecom. Dupa cum probabil stiati deja, RCS & RDS si ceilalti doi operatori telecom vor avea de platit impozite de 3% pentru cifra de afaceri din fiecare an, dupa ce in ultimii 10 ani nu au mai platit acest tip de impozit pentru afacerile desfasurate in Romania.

RCS & RDS. Orange, Vodafone au fost tinta unei dezvaluiri facute de catre Guvernul Romaniei, prin reprezentantii sai, fiind dezvaluit faptul ca impozitul pe profit platit de catre companii a fost surprinzator de mic anul trecut. Mai exact, cei de la Orange au platit anul trect un impozit pe profit de 7.2 la mie, cei de la Vodafone de 9 la mie, iar RCS & RDS de 5 la 10 milioane, aduca 0,00005%, sau 1577 LEI la incasari totale de 3.3 miliarde de LEI in Romania.

RCS & RDS. Orange, Vodafone ATACUL Guvernului Romaniei

RCS & RDS. Compania controlata de catre grupul Digi a fost in centrul atentiei Guvernului Romaniei din cauza impozitului foarte mic platit pentru profitul inregistrat in Romania, iar acest lucru se va schimba o data cu implementarea impozitului pe cifra de afaceri. Compania pe care Digi o controleaza in Romana va plati impozit de cateva zeci de milioane de euro, la fel ca Orange, sau Vodafone, toti acesti bani urmand a ajunge la ANCOM din 2019.

Totodată pentru cei care activează în acest sector s-a stabilit o taxă care se va plati către ANCOM – de 3%. Această taxă vine şi ca urmare a unui comportament analizat şi care a fost considerat incorect de către Guvernul României al celor care ar fi trebuit să plătească taxe pe profit din acest domeniu. Şi avem şi câteva exemple: cei doi mari jucători de pe această piaţă (Orange şi Vodafone – n. red.) au plătit anul trecut un impozit pe profit de 7,2 la mie respectiv 9 la mie dacă raportăm la cifra de afaceri. Un al treilea (RCS&RDS / Digi – n. red.), care nu aş vrea să-i dau numele, dar are şi o televiziune în cadrul său, a plătit un impozit pe profit de 5 la 10 milioane, adică în traducere liberă 0,00005 la sută. Mai exact 1.577 de lei la o cifră de afaceri de 3,3 miliarde de lei.

RCS & RDS. Desi Orange, Telekom si compania celor de la Digi au fost in atentia guvernului, Telekom a fost cam trecuta cu vederea, desi pentru 2017 nu a depus inca bilanturile pentru incasarile inregistrate. Facand totusi abstractie de asta, Guvernul Romaniei a dezvaluit ca operatorii de telefonie mobila au functionat in tara fara sa plateasca impozite pentru cifra de afaceri, si profit, asa cum fac toate celelalte companii romanesti care functioneaza in tara.

4 COMENTARII

  1. Daca stam si ne gandim bine si marii retaileri ar trebui bagati in aceesi oala, atata timp cat omul de rand este jumulit de bani dar la stat nu se mai intoarce aproape nimic ci totul pleaca in Franta, Germania, Ungaria (asa ca exemplu, cate afaceri caritabile face Teszari in romania?) si etc… Atunci cine va plati facturiile catre statul roman? Tot noi prostii de rand cu salariile noastre mizere sau micii intreprinzatori trebuie sa acoperim gaurile lasate de altii. Tin sa precizez ca nu am apartenente politice si nu sunt partinitor vreunei formatiuni politice insa ceea ce ni se dicteaza din afara tarii imi da o greata de ne descris.

  2. Cred ca amesteci putin lucrurile: impozit pe profit nu e totuna cu taxa pe cifra de afaceri. Taxa platita de firmele telelecom si care se duce inspre ANCOM nu are legatura cu profitul companiilor ci cu bugetu ANCOM. Impozit pe profit plateau si vor plati toate companiile din Romania (inclusiv cele care activeaza in domeniul telecom), problema este ca profitul declarat este foarte mic (profitul se exporta prin diferite mijloace, dar atentie!!, legale).
    PS: cei care platesc (ma rog, plateau pana acum) impozit de 3% pe cifra de afaceri sunt microintrepriderile, si impozitul este independent daca si cat profit fac.

  3. Cine îți dictează ție ceva din afara țării?
    N-ai decât să cumperi doar produse și servicii create de români patrioți.

    Cine este responsabil pentru efectul legilor: cel care le respectă sau cel care le crează? Dacă legile din România permit firmelor să plătească impozit pe profit și permit să deduci din venituri tot felul de cheltuieli, de ce ar plăti o firmă mai mult decât valoarea minimă la care îi permite legea să ajungă?

    Sigur că impozitul pe cifra de afaceri este o prostie, însă din cu totul alte motive decât cele populiste.