Apple isi cere SCUZE pentru PROBLEMA GRAVA a iOS 12

Apple si-a cerut astazi in mod oficial scuze pentru problema grava care a afectat clientii care au instalat cele mai recente versiuni ale iOS pe iPhone si iPad.

apple ios 12

Apple si-a cerut astazi in mod oficial scuze pentru problema foarte grava din iOS 12 care le-a permis oamenilor rau intentionati sa exploateze functia pentru apeluri video in grup prin intermediul FaceTime. Lansata impreuna cu iOS 12.1, aceasta noua functie a FaceTime ofera posibilitatea de a face apeluri video in grupuri de pana la 32 de persoane, insa cei de la Apple n-au descoperit o problema de securitate care permitea ascultarea lor inainte de a incepe.

Apple a fost atentionata in legatura cu faptul ca initiatorul unui apel video FaceTime in grup poate asculta, inainte ca apelatul sa raspunda, la tot ceea ce spune acesta, sau la tot ceea ce se intampla in jurul sau. Apple a blocat imediat functia in momentul in care problema de securitate a fost dezvaluita public, si a anuntat ca iOS 12.1.4 va fi lansat saptamana aceasta pentru a rezolva problema, insa azi a anuntat ca asta nu se va intampla, in final.

Apple isi cere scuze pentru problema serioasa a FaceTime din iOS 12

Apple a anuntat astazi ca inginerii sai au rezolvat problema FaceTime din iOS 12, si ca abia saptamana viitoare va lansa iOS 12.1.4 pentru a rezolva problema pentru toti clientii din lumea intreaga. Apple si-a cerut scuze in fata clientilor care au fost afectati de aceasta problema, afirmand deasemenea ca lucreaza din greu pentru a oferi cele mai bune masuri de securitate pentru produsele pe care le vand, desi asta nu se intampla chiar cu fiecare actualizare a iOS-ului.

We have fixed the Group FaceTime security bug on Apple’s servers and we will issue a software update to re-enable the feature for users next week. We thank the Thompson family for reporting the bug. We sincerely apologize to our customers who were affected and all who were concerned about this security issue. We appreciate everyone’s patience as we complete this process. We want to assure our customers that as soon as our engineering team became aware of the details necessary to reproduce the bug, they quickly disabled Group FaceTime and began work on the fix. We are committed to improving the process by which we receive and escalate these reports, in order to get them to the right people as fast as possible. We take the security of our products extremely seriously and we are committed to continuing to earn the trust Apple customers place in us.

Apple si-a cerut scuze la doua zile dupa ce problema a facut inconjurul lumii, iar procurorul general al statului New York a anuntat ca deschide o ancheta pentru a afla cat de grava este problema, si de ce a aparut. Acestea fiind spuse, acum ramane doar sa asteptam ca Apple sa lanseze iOS 12.1.4 pentru utilizatorii din lumea intreaga, si sa vedem daca afirmatiile americanilor sunt reale, sau vor mai fi descoperite si alte probleme serioase cu iOS.