Secret Service. PERCHEZITII in Romania din cauza BITCOIN

Secret Service. In colaborare cu Politia Romana, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., a efectuat zeci de perchezitii, indisponibilizari, si arestari din cauza Ripple si Bitcoin.

Secret Service romania

Secret Service. In colaborare cu Politia Romana, a efectuat in cursul acestei saptamani nu mai putin de 27 de perchezitii in Bucuresti, si in alte 9 judete din tara, intr-un dosar de frauda cu criptomonede Bitcoin si Ripple. Desi Secret Service este cunoscut in principal pentru faptul ca-l protejeaza pe presedintele SUA, agentii se ocupa deasemenea de bancruta frauduloasa, si alte infractiuni economice, iar Bitcoin si Ripple au cazut de aceasta data sub competenta lor.

Secret Service. Aproape 100 de politisti din Romania au colaborat cu agentii serviciului secret din SUA in cadrul acestei operatiuni, si desigur ca au fost arestate cateva zeci de persoane, fiind confiscate criptomonede de la acestea. Se pare ca persoanele investigate ar fi inselat mai multi cetateni americani folosindu-se de website-uri frauduloase, paguba totala fiind de aproximativ 34 de milioane de dolari, insa in cadrul operatiunii din Romania au fost indisponibilizate monede de doar 5000 de dolari.

Secret Service si Politia Romana colaboreaza pentru a opri frauda cu Bitcoin si Ripple

Secret Service. Desi indisponibilizarea de criptomonede s-a facut intr-un cuantum mic, politistii impreuna cu agentii americani au confisucat totusi 51 de telefoane mobile, 8 HDD-uri, 40 de stick-uri USB, 32 de laptop-uri, 12 tablete, si 5 calculatoare. Separat de asta, Secret Service si Politia Romana au confiscat deasemenea 86 de DVD-uri, 11 carduri bancare, alte 3 carduri de memorie, 2 autoturisme in valoare de 61.000 de euro, 207.600 de LEI, 24.500 de euro, 5000 de dolari si 5500 de fanci elvetieni, mult mai putin decat paguba de 34 de milioane de dolari.

În urma unei cereri de asistență judiciară internațională, transmisă de Secret Service (Statele Unite ale Americii), Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., a derulat investigații privind un grup de români implicat în diferite forme de fraudă informatică și spălarea banilor. Victimele erau cetățeni americani, iar prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 34.000.000$. Cercetările au arătat faptul că activitatea infracțională a persoanelor implicate ar fi debutat în anul 2016.

Secret Service. Totusi, politia a pus sechestru pe 7 terenuri si 2 apartamente cu valoare totala de 310.000 de euro, nu mai putin de 14 romani fiind arestati, si se pare ca ar urma sa fie deasemenea extradati. Chiar si asa, operatiunea celor de la Secret Service impreuna cu Politia Romana, coordonata de catre D.I.I.C.O.T. este o premiera pentru tara noastra, in materie de criptomonede, si e posibil sa fie doar inceputul, pentru ca autoritatile au inceput sa acorde atentie acetui tip de monede.