Huawei a Facut si o CLONA a Samsung GALAXY FOLD

Huawei, a anuntat astazi ca a facut inclusiv o clona a Samsung GALAXY FOLD inainte de a lansat Huawei MATE X, iata ce s-a intamplat cu acel model de telefon.

Huawei CLONA Samsung GALAXY FOLD

Huawei, a dezvaluit astazi, prin vocea CEO-ului diviziei pentru produse dedicate consumatorilor, Richard Yu, ca in procesul de dezvoltare al Huawei MATE X, a facut inclusiv un fel de Samsung GALAXY FOLD. Practic, Huawei a creat un telefon pliabil care se indoia spre interiorul ecranului, nu spre exterior, cum se intampla la modelul de acum, dar a decis ca nu este suficient de bun pentru a fi lansat in aceasta forma pentru clientii din lumea intreaga.

Huawei, sustine ca acele prototipuri erau atat de proaste incat s-a luat decizia de a renunta complet la ele, atacand in mod direct Samsung GALAXY FOLD, care functioneaza exact in acest mod in momentul de fata. Huawei a considerat deasemenea ca telefonul ar deveni mult prea greu daca ar avea doua ecrane montate, ceea ce este perfect adevarat, Samsung evitand sa ofere vreun detaliu cu privire la greutatea pe care o are Samsung GALAXY FOLD.

Huawei ironizeaza Samsung GALAXY FOLD din cauza design-ului “gresit”

Huawei, a avut nu mai putin de trei prototipuri de telefoane pliabile in proces de dezvoltare, dar a decis intr-un final sa-l produca pe cel pe care-l cunoastem acum sub denumirea Huawei MATE X. E posibil totusi ca Huawei sa fi avut un prototip chiar mai prost decat Samsung GALAXY FOLD, si decizia de a renunta la el sa fi venit in baza faptului ca nu functiona la fel de bine, insa vedem si asa ca Samsung n-a facut un telefon tocmai la fel de interesant.

We had several solutions, but we cancelled them. We had three projects simultaneously. We had something even better than that [the Samsung Galaxy Fold], killed by me. It was bad. I feel having two screens, a front screen and a back screen, makes the phone too heavy.

Huawei, are un telefon care seamana extrem de bine cu ceva prezentat de catre Oppo, iar de aici ar putea trage multi concluzia ca procesul de dezvoltare a fost unul colaborativ, pentru a reduce costurile de creare. Desigur ca adevarul nu-l vom sti vreodata, insa Huawei “pune sare pe rana” celor de la Samsung, iar asta in conditiile in care mai toata lumea lauda ce au facut chinezii, in detrimentul produsului creat de catre coreeni.