Google Chrome. Microsoft il CLONEAZA in Edge pe Windows 10

Google Chrome. Microsoft cloneaza browserul companiei Google pe Windows 10 sub denumirea Edge, iata primele imagini cu noua creatie a celor din Redmond.

Google Chrome microsoft edge windows 10

Google Chrome. Cel mai popular browser al planetei urmeaza sa aiba platforma folosita de catre compania Microsoft pentru un nou browser care va fi oferit nativ in Windows 10 sub denumirea Edge, inlocuind actualul browser nativ. Microsoft are de ceva timp in plin proces de dezvoltare aceasta noua clona a Google Chrome, iar astazi avem ocazia de a vedea si primele capturi de ecran care ne arata cat de mult seamana noua creatie cu cea folosita de sute de milioane de oameni.

Google Chrome microsoft edge windows 10 1

Google Chrome. Microsoft testeaza de ceva vreme build-uri zilnice ale browserului Edge dezvoltat pe platforma Chromium, iar desi interfata a fost usor modificata fata de cea a Google, diferentele nu sunt chiar atat de mari. Desi noul browser Edge al celor de la Microsoft se afla in stadiul incipient al procesului de dezvoltare, insa exact ca Google Chrome urmeaza sa ofere suport pentru extensii, sincronizarea de date, plus informatii despre website-uri, la fel cum avem de la Google.

Google Chrome. Microsoft il CLONEAZA in Edge pe Windows 10

Google Chrome microsoft edge windows 10 4

Google Chrome. Desi va exista cu siguranta suport pentru extensiile browserului celor de la Google, in momentul de fata a fost implementat suport doar pentru cele existente in cadrul Edge, dar totui trebuie sa inceapa de undeva. Punctele similare au in vedere inclusiv butoanele pe care noul browser Edge le are in interfata, ele semanand extrem de mult cu cele ale Google Chrome, iar pentru sectiunea de setari situatia este similara, cel putin deocamdata.

Google Chrome microsoft edge windows 10 3

Google Chrome. E posibil ca deocamdata Microsoft sa nu fi modificat nimic in boul browser Edge pentru ca abia a inceput procesul de dezvoltare, iar alte modificari sa fie facute de catre companie undeva in viitor. E foarte posibil deasemenea ca Microsoft sa lanseze inclusiv o versiune beta publica a browserului Edge pentru testare chiar anul acesta, iar abia atunci vom vedea mai clar cat de mult seamana el cu actualul Google Chrome disponibil pentru toata lumea.

Google Chrome microsoft edge windows 10 2

Google Chrome. Multa lume a fost surprinsa de decizia celor de la Microsoft de a face un nou browser bazat pe cel al Google, insa iata ca se mai intampla si lucruri bune din cand in cand.